Vodafone a anuntat luni ca a extins aria de acoperire a serviciilor de roaming 4G, fara costuri suplimentare fata de tarifele curente de roaming, in alte 11 tari, dupa ce in noiembrie 2013 a introdus aceste servicii pentru clientii care calatoresc in Portugalia, Spania, Grecia si Italia. Pentru a utiliza roamingul 4G in toate cele 15 tari, clientii trebuie sa aiba un serviciu activ de 4G, sa fie intr-o zona acoperita 4G, sa detina un terminal compatibil si un SIM 4G Ready.

Astfel Vodafone a adaugat in aria de acoperire a serviciilor de roaming 4G si Austria, Belgia, Coreea de Sud, Elvetia, Franta, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Noua Zeelanda, Olanda si Taiwan. Serviciile de roaming 4G sunt disponibile, din noiembrie 2013, si in Portugalia, Spania, Grecia si Italia. Vodafone precizeaza ca va continua sa extinda, intr-un ritm sustinut, lista tarilor in care ofera servicii de roaming 4G.

  • “De acum, utilizatorii Vodafone Romania care calatoresc in 15 tari din lume beneficiaza, in strainatate, de servicii de roaming 4G fara costuri suplimentare, pentru a se putea bucura de conexiuni de mare viteza pentru streaming video, muzica, navigare online si multe altele, oriunde s-ar afla”, a declarat Giovanni Chiarelli, Chief Technology Officer, Vodafone Romania.

In Romania, Vodafone are acoperire 4G in unele dintre cele mai importante orase, cum ar fi: Bucuresti, Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Galati, Timisoara, Baia Mare, Botosani, Buzau, Braila, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Tirgu Mures.

Vodafone a anuntat in luna iulie din acest an, dupa o pauza de doi ani, numarul total de clienti (SIM-uri valabile) din Romania, raportand pe langa clientii de servicii mobile (voce si date) pe care ii raporta pana acum si pe cei de telefonie fixa, internet fix si m2m.

Compania a anuntat astfel un numar total de 8.567.752 de clienti in trimestrul incheiat la 30 iunie, dintre care 7.985.962 utilizatori ai serviciilor mobile si 55.586 utilizatori ai serviciilor de internet broadband fix, reprezentand o scadere cu 91.687, fata de aceeasi perioada a anului trecut.