Soferii au incepand de joi posibilitatea sa achite amenda de ciculatie direct din telefon, prin card bancar, prin aplicatia Auto.ro, care poate fi instalata gratuit pe orice smartphone cu sistem de operare iOS sau Android. Tranzactia se proceseaza prin serviciul de plati online al Libra Internet Bank, care retine un comision de 5% din tranzactie. Aplicatia este utila celor care opteaza sa plateasca jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, fiindu-le mai usor sa se incadreaze in termenul de 2 zile lucratoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contraventiei, deoarece o pot plati de oriunde si la orice ora, daca ai o conexiune la internet.

Plata amenzii de circulatie de pe telefonFoto: Auto.ro

Procesul de plata a amenzii auto din aplicatia de mobil Auto.ro este urmatorul: soferii completeaza intr-un formular datele procesului verbal, achita prin card bancar si primesc confirmarea, respectiv dovada platii prin e-mail. Fiind in format electronic, dovada platii amenzii poate fi regasita cu usurinta in caz de necesitate. Platforma ofera utilizatorului posibilitatea sa aleaga localitatea de domiciliu (domiciliul fiscal) catre care se va face plata.

Oficialii Netbridge Development, care au dezvoltat aplicatia Auto.ro, spun ca dupa ce utilizatorii completeaza adresa de domiciliu, aplicatia seteaza automat si institutia/primaria aferenta domiciului fiscal unde trebuie sa fie achitata amenda.

Auto.ro este singura aplicatie de mobil din Romania prin care se poate plati amenda auto, avand peste 360.000 de instalari din Google Play si App Store. Tot prin aceasta aplicatie se mai pot face plati auto pentru Rivinieta, RCA si Parcare.

Serviciul de plata a amenzii de circulatie este disponibil momentan in resedintele de judet din tara si in cele 6 sectoare din Bucuresti. Intr-o faza urmatoare, serviciul va fi extins la nivelul intregii tari.