Furnizorii de comunicatii electronice vor raporta informatii privind dezvoltarea si localizarea geografica a retelelor proprii

de Vlad Barza     HotNews.ro
Luni, 8 septembrie 2014, 17:18 Economie | Telecom

Pe 8 septembrie 2014, ANCOM a lansat spre consultare publica un proiect de decizie prin care se stabileste formatul si modalitatea de transmitere a informatiilor privind dezvoltarea si localizarea geografica a retelelor publice de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura asociate acestora de catre toti furnizorii de retele publice de comunicatii electronice prin intermediul carora sunt furnizate servicii de comunicatii electronice.

Astfel, furnizorii de retele publice de comunicatii electronice prin intermediul carora sunt furnizate servicii de telefonie sau servicii de internet la puncte fixe, cu un numar de conexiuni mai mare de 100.000, precum si furnizorii de retele radio mobile celulare publice, vor transmite ANCOM informatii detaliate cu privire la elementele retelei proprii si la elementele de infrastructura asociate acestora.

In cazul furnizorilor de retele publice de comunicatii electronice care nu se incadreaza in aceste categorii, proiectul de decizie prevede un volum mai redus de informatii privind dezvoltarea si localizarea geografica a retelelor publice de comunicatii electronice pe care acesti operatori le furnizeaza.

Informatiile primite de la furnizori vor permite ANCOM sa realizeze inventarul retelelor publice de comunicatii electronice si al elementelor de infrastructura asociate acestora, prevazut in Legea nr.154/2012 privind regimul infrastructurii retelelor de comunicatii electronice. Autoritatea va putea intocmi astfel o harta care sa redea stadiul acoperirii cu retele publice de comunicatii electronice al fiecarei localitati din Romania, precum si o imagine a elementelor de infrastructura disponibile. Harta va permite furnizorilor sa ia decizii informate cu privire la dezvoltarea eficienta a propriilor retele si va facilita partajarea infrastructurilor.

Prima raportare a acestor informatii se va realiza pana la 1 noiembrie 2015, pentru datele existente la 1 noiembrie 2014, urmand ca informatiile sa fie actualizate ulterior, pana la data de 1 iulie a fiecarui an, cu informatiile existente la data de 31 decembrie a anului anterior.

Dupa finalizarea consultarii publice, decizia se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei si va intra in vigoare la data de 1 noiembrie 2014. Proiectul de decizie privind stabilirea formatului si a modalitatii de transmitere a informatiilor privind dezvoltarea si localizarea geografica a retelelor publice de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura asociate acestora poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Tudor Chirila spunea: "foarte faine glumele tale, dar nu-i momentul." Despre provocarile, inspiratia si cultura Vocii Romaniei, Cristina Balan, VIDEOinterviu, partea a II-a

Cristina Balan isi face singura muzicile si versurile potrivite. Si daca adaugam vocea si prezenta scenica intelegem de ce a castigat "Vocea Romaniei". Daca in prima parte a interviului am descoperit inceputul si Impactul carierei sale, astazi intram in sufletul si mintea Cristinei. Scrie in transa. "Se aduna" si scrie inspirata de ce i se intampla, precum in hit-ul "Sfarsit de razboi". Povestea unui mincinos in amor. In viata e optimista, in arta cauta suferinta. Pe Ana Karenina o acuza pentru sinucidere. Romeo si Julieta au fost tineri si fraieri. Iar Moartea Caprioarei i-a starnit plansul. 

687 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version