Multi posesori de iPhone 6 si mai ales de iPhone 6 Plus s-au plans pe internet ca telefoanele s-au indoit cat timp au stat in buzunar, lucrul fiind considerat ingrijorator. Apple este solicitata sa vina cu o reactie ferma, insa exista voci care spun ca telefoanele mari nu ar trebui sa fie purtate in buzunarul pantalonilor, fiindca in acest fel sunt supuse unui stres intens.

iPhone-ul indoitFoto: Captura YouTube

iPhone 6 are ecran de 4,7 inci, iar iPhone 6 Plus are ecran de 5,5 inci, ele fiind cu mult mai mari decat iPhone-urile de pana acum (care aveau maxim 4 inci). La doar cateva zile de la lansare s-a nascut un mic scandal fiindca userii spun ca telefoanele s-au indoit cand au fost tinute in buzunarul pantalonilor, lucrul fiind valabil mai ales pentru modelul mare 6 Plus.

Au aparut si video-uri in care se demonstreaza ca iPhone 6 poate fi indoit si cu mainile, dar cei mai multi spun ca si-au gasit telefonul deformat dupa ce l-au tinut mai multe ore in buzunarul pantalonilor, deformarile aparand mai ales in zona butoanelor de volum.

Noile iPhone-uri au carcasa din aliaj de aluminiu si sunt cele mai subtiri smartphone-uri Apple de pana acum. Ipoteza lansata in legatura cu deformarile este ca telefoanele sunt atat de lungi si atat de subtiri incat structura a ajuns sa aibe puncte slabe in care se produc indoiri permanente.

Multi spun ca suntem in fata unui scandal de proportii la care Apple ar trebui sa raspunda hotarat si sa ia masuri, la fel cum s-a intamplat in 2010 in marele scandal al antenelor cu probleme. Apple a reactionat atunci destul de greu, insa cand a facut-o a fost eficienta, iar de data aceasta compania este somata sa reactioneze mai rapid.

Totusi, si in aceasta chestiune sunt doua tabere fiindca nu e prima data cand consumatorii se plang ca smartphone-uri de top se indoaie daca sunt tinute in buzunar, existand pecedent si cu modele Sony, LG si Samsung. In plus, multi posesori de smartphone cu ecran de 5 inci nu il poarta in buzunar, fie pentru ca vor sa protejeze telefonul, fie pentru ca li se pare incomod sa stea cu el.

Un analist pe tehnologie, citat de BBC, spune ca nu e problema Apple fiindca cele mai noi smartphone-uri nu ar trebui purtate in buzunar deoarece sunt fragile si nu ar trebui fortate, La peste 900 de euro sunt terminale scumpe de care posesorul trebuie sa aiba mare grija, mai spune el.

Relatand subiectul, wired.com citeaza un specialist in design industrial care spune ca e normal ca un telefon atat de mare sa se indoaie daca este presat. El recomanda ca posesorii noile iPhone-uri sa nu stea asezati cu telefonul in buzunar, ci sa il puna mai bine in buzunarul unei jachete.

Surse: The Guardian, BBC, The Indepedent.