Apple va incepe luna viitoare sa-si vanda noile iPhone-uri in China, dupa ce a adus imbunatatiri in privinta securitatii datelor personale si a primit din partea Ministerului chinez al Industriei si Tehnologiei Informatiei acordul de a folosi terminalele in retelele din China, informeaza Bloomberg. Avizul a implicat numeroase discutii privind posibile 'scurgeri' de date personale din cauza slabiciunilor sistemului de operare al Apple. Compania le-a remediat in iOS 8 eliminand riscurile de securitate care ar fi putut fi provocate de anumite instrumente de diagnosticare, a spus ministerul chinez.

Apple iPhone 6Foto: Apple

iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor incepe sa fie vandute pe 17 octombrie, iar precomenzile vor incepe in 10 octombrie, cele doua modele de iPhone urmand a fi disponibile la toti cei trei mari operatori mobili din China, a anuntat Apple, citata de Bloomberg.

iPhone 6 cu ecran de 4,7 inci si 16 GB spatiu de stocare va costa in China 5288 de yuani (860 dolari), iar iPhone 6 Plus cu ecran de 5,5 inci si 16 GB spatiu de stocare va costa 6088 yuani, a anuntat compania americana.

Lansarea noile iPhone-uri pe piata chineza vine in contextul in care operatorii mobili de stat si-au redus cheltuielile cu subventionarea smartphone-urilor high-end cu pana la 3,9 miliarde dolari. De asemenea, vanzarea acestora pe piata chineza va veni dupa lansarea pe aceasta piata a noului terminal Galaxy Note 4 al Samsung.

China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, a anuntat ca se va orienta pe vanzarea de smartphone-uri ieftine care nu necesita subventionari. Compania, care are peste 790 de milioane de clienti, vrea sa elimine astfel de subventii de pana la 2 miliarde de dolari, dubland astfel costul anumitor terminale precum iPhone 5S.

Apple a inceput in 19 septembrie vanzarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus in 10 tari, printre care SUA, Hong Kong, Japonia si Australia, iar o saptamana mai tarziu a inceput comercializarea acestora in alte 20 de tari.

Apple a vandut un numar record de zece milioane de telefoane iPhone 6 si 6 Plus in primele trei zile de comercializare, excluzand China - cea mai mare piata de telefonie mobila din lume. Anul trecut, in aceeasi perioada de timp, Apple a vandut 9 milioane de iPhone-uri 5S si 5C in 11 tari, printre care si China.