Vodafone a anuntat miercuri lansarea in premiera pe piata locala a unei noi tehnologii, VoLTE, care foloseste retelele de date 4G pentru a transmite traficul de voce, spre deosebire de retelele traditionale celulare, care au canale diferite pentru serviciile de voce si cele de date. Tehnologia permite unui utilizator care foloseste reteaua 4G sa nu fie mutat automat intr-o retea inferioara, 3G, atunci cand primeste sau efectueaza un apel, in conditiile in care o retea 4G/LTE permite in mod traditional doar transfer de date.

voLTEFoto: Hotnews

De asemenea, Vodafone a anuntat ca testeaza si Call+, un serviciu bazat pe tehnologia VoLTE, ce ofera mai multa interactiune apelurilor de voce.

  • “Noul serviciu (Call+) le permite utilizatorilor sa comute fara intreruperi intre apelurile de voce si video in cadrul aceleiasi conversatii si sa partajeze fisiere multimedia, pentru o experienta mai interactive, productiva si personala. Din nou, transformam smartphone-urile utilizatorilor nostri in terminale si mai inteligente”, a declarat Ravinder Takkar, President & CEO, Vodafone Romania.

Conversatie cu Simona Halep prin VoLTE

Conversatie cu Simona Halep prin VoLTE

Foto: Hotnews

Seful Vodafone a facut o demonstratie a noului serviciu care va fi disponibil abia la inceput de 2015 prin intermediul unei conversatii cu Simona Halep. In timpul conversatiei, Simona a transmis poze si un fisier video.

VoLTE foloseste retelele de date 4G pentru a transmite traficul de voce, spre deosebire de retelele traditionale celulare, care au canale diferite pentru serviciile de voce si cele de date. Call+ este un serviciu Vodafone bazat pe tehnologia VoLTE, ce permite apelantului sa adauge mai multa informatie pe ecranul persoanei apelate, cum ar fi prioritatea apelului, subiectul discutiei si o imagine. Cand apelul este in curs, interlocutorii pot partaja continut multimedia, ce va fi afisat pe ambele display-uri ale celor doua terminale, precum si sa treaca fara intreruperi din apel de voce in convorbire video si inapoi.

  • VIDEO Conversatie intre seful Vodafone si Simona Halep folosind serviciul Call+, bazat pe tehnologia VoLTE:

Terminalele compatibile Call+ din portofoliul Vodafone Romania sunt Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 si Huawei Ascent P7. Lista terminalelor compatibile evolueaza in permanenta.

Noul serviciu bazat pe tehnologia VoLTE va fi disponibil clientilor la inceputul anului 2015. Tehnologia VoLTE este disponibila insa in mod automat tuttror celor care au abonamente 4G.