Compania romaneasca Evolio a lansat un nou model de smartphone numit NEOS care dispune de ecran de 4,5 inci si camera de 8 MP, pretul fiind de 579 lei. Evolio isi baza business-ul pe tablete, insa din septembrie vanzarile de smartphone-uri le-au depasit pe cele de tablete la vlum de unitati si compania va ajunge la o gama de cinci telefoane. In primul trimestru din 2015 compania va lansa si primul sau smartwatch, la pretul de 199 lei. Evolio vrea sa vanda 10.000 de unitati NEOS in acest an si 50.000 in prima jumatate a anului viitor.

Evolio NeosFoto: Evolio

NEOS are ecran de 4,5 inci (rezolutie 540 x 960 px), grosimea este de 7,9 mm, procesorul este Broadcom Quad Core de 1,2 Ghz, iar camera principala e de 8 MP. Telefonul ruleaza Android 4.4 si are 1 GB RAM si memorie interna 8 GB. Dimensiunile sunt 136.5 x 68 x 7.9 mm, iar greutatea este de 115 grame.

Un element interesant tine de faptul ca smartphone-ul este echipat cu receptor GPS de ultima generatie ce permite o localizare precisa prin conectarea la doua sisteme de pozitionare prin satelit: GPS si GLONASS (sistemul rusesc). Bateria este de 2000 mAh si compania promite 12 ore de convorbire, autonomie de circa 36 de ore cu folosire intensa a serviciilor de date sau de doua zile jumatate daca nu sunt folosite serviciile de date.

NEOS este disponibil atat in varianta Dual Sim cat si in varianta single SIM sub numele de NEOS One. Acesta din urma va fii comercializat cu abonament in retele afiliate operatorilor de telefonie mobila.

Liviu Nistoran, seful Evolio, spune ca vanzarile de smartphone-uri au fost foarte bune, depasind in volum vanzarile de tablete pentru prima oara in istoria companiei. Astfel, daca la inceput de an tabletele reprezentau circa 70% din vanzari, in septembrie smartphone-urile le-au depasit si au avut o pondere de peste 50%.

In acest context, compania va continua extinderea gamei de smartphone-uri cu un al cincilea model, unul de varf de gama, in lunile urmatoare. In plus, in primul trimestru din 2015 Evolio va lansa si primul smartwatch.

Compania a intrat pe segmentul smartphone in toamna lui 2013, vanzarile de terminale au crescut de la luna la luna si au ajuns la o pondere de 25% din cifra de afaceri a companiei. Pentru acest an compania estimeaza ca va vinde circa 20.000 de unitati, jumaate din obiectiv fiind deja atins.

Segmentul tabletelor reprezenta dupa primile 9 luni ale anului aproximativ 60% din business-ul companiei.

In primele noua luni, afacerile Televoice Grup au atins 4,7 milioane de euro, rezultat aproape de tinta propusa, si sunt estimate a fi de 7,5 milioane euro pentru intreg 2014 (in 2013 au fost de 5,5 milioaner euro).

Evolio estimeaza ca in primele noua luni ale anului in tara s-au vandut 1,5 milioane de smartphone-uri din toate marcile, iar vanzarile de tablete au depasit 450.000 unitati. Evolio are circa 10% din piata de tabelete, potrivit datelor companiei.