De la 1 ianuarie 2015 incep sa curga penalitati de 0,1% pe zi daca statul nu plateste transa de 50 milioane de lei pentru licente Microsoft, a declarat luni Sorin Grindeanu, ministrul propus pentru Comunicatii, care a fost validat de comisiile de specialitate din Parlament cu 23 de voturi pentru si 3 impotriva. Guvernul ar fi trebuit sa plateasca o noua transa de 50 milioane lei catre Unicredit Tiriac Bank pentru licente Microsoft pana la sfarsitul lunii octombrie din acest an, in baza unui contract aditional incheiat anul trecut, pentru care prima transa s-a platit. Grindeanu s-a aratat surprins ca deputatii si senatorii nu l-au intrebat nimic despre contractul Microsoft in cadrul audierilor.

Sorin GrindeanuFoto: Hotnews

Corpul de control al Ministerului verifica in prezent ce a insemnat aceasta achizitie, dar raportul nu este finalizat. Eu nu-mi doresc sa grevez bugetul cu penalitati de 0,1% pe zi, care incep de la inceputul anului viitor, din informatiile pe care le am acum, dar vreau sa fim corecti. Sunt uimit ca nu am fost intrebat in Comisiile Palamentare de Microsoft, dar este o perioada dificiala fata de acest subiect", a spus Sorin Grindeanu, ministrul validat de comisiile parlamentare pentru portofoliul Comunicatiilor.

Guvernul ar fi trebuit sa plateasca 50 milioane lei catre Unicredit Tiriac Bank pentru licente Microsoft pana la sfarsitul lunii octombrie din acest an, a declarat luna trecuta fostul ministru al Comunicatiilor, Razvan Cotovelea.

Acest lucru nu s-a intamplat din doua motive. Cotovelea a spus ca a cerut DNA sa-i spuna daca exista o extindere a verificarilor in cadrul investigatiei privind licentele Microsoft pentru a nu favoriza un prejudiciu suplimentar. In al doilea rand s-a demarat o ancheta interna privind respectarea conditiilor contractuale ale actului aditional incheiat in anul 2013 la acordul cadru din anul 2004.

Intrebat luni daca mai sunt vesti de la DNA in legatura cu acest contract, Sorin Grindeanu a spus: "Eu nu cred ca este obligatia DNA-ului sa vina sa spuna daca este corect sau nu".

Se actualizeaza