UPC, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat marti lansarea unui serviciu numit Horizon Go, care permite clientilor care au atat un abonament de internet, cat si unul de televiziune, sa poata accesa gratuit pe internet peste 50 de canale TV de pe smartphone-uri sau tablete, oriunde exista o conexiune de internet. Operatorul spune ca a luat decizia bazandu-se pe rezultatele unui studiu de piata derulat in acest an care a aratat o nevoie in crestere de mobilitate pentru continutul video - 'mai mult de unul din cinci romani si-ar dori acces la canalele TV in mediul online'.

Horizon GoFoto: Hotnews
  • "Cu Horizon Go, la data lansarii, utilizatorii vor avea acces la 58 de canale TV, in functie de abonamentul de televiziune detinut si vor putea viziona programele TV pe maximum cinci dispozitive simultan. In plus, ei vor putea programa de la distanta mediaboxul DVR, pentru a inregistra programele TV preferate. Functiile de inregistrare si Push to TV (schimbarea programului urmarit la TV direct din aplicatie) reprezinta functionalitati pe care, in acest moment, doar Horizon Go le ofera pe piata din Romania. De altfel, datele UPC arata ca 75% dintre utilizatorii aplicatiei UPC TV folosesc in mod frecvent functia Push to TV si 20% functia de inregistrare de la distanta", se arata in comunicatul UPC.

Conectarea la Horizon Go: Primul pas pentru a beneficia de serviciu este descarcarea aplicatiei Horizon Go din magazinele iOS si Android. Utilizatorii de PC pot accesa serviciul prin horizon.tv/ro_ro/. Al doilea pas implica autentificarea in aplicatie, acest pas facandu-se folosind datele de logare in contul My UPC. Odata autentificat, un client UPC va putea accesa prin aplicatie continutul video oferit, oricand si oriunde.

Serviciul este disponibil in Romania gratuit clientilor care au abonament la serviciile de internet si televiziune UPC si functioneaza atat pe conexiuni de internet UPC, cat si pe conexiuni oferite de alti furnizori, inclusiv in retelele 3G si 4G.

Detalii despre Horizon Go, inclusiv lista canalelor, sunt disponibile pe https://www.horizon.tv/ro_ro/.