Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul in Romania s-a majorat in 2014 cu 31% fata de anul precedent, la aproximativ 175 milioane lei, sustinuta de cresterea de peste 2,5 ori a platilor efectuate online, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe. Numarul primariilor care accepta plata cu cardul pe platforma online ghiseul.ro a crescut cu 50%, la 110 municipalitati, in timp ce numarul primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor locale cu cardul direct la POS a ramas aproape la acelasi nivel ca in anul precedent - de 171 de municipalitati.

Ghiseul.roFoto: Captura Ghiseul.ro

Conform informatiilor comunicate joi de Visa, tot mai multe primarii au decis anul trecut sa puna la dispozitia contribuabililor posibilitatea de a efectua plati online de taxe si impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro, in conditiile in care contribuabilii sunt tot mai interesati sa isi achite obligatiile fiscale simplu, in siguranta si fara costuri suplimentare.

  • "Valoarea si numarul platilor de taxe si impozite locale cu cardul au inregistrat in ultimii trei ani cresteri anuale de peste 30%, evolutie sustinuta in special de tranzactiile online. Ne bucura sa vedem aceste rezultate excelente, precum si initiativele anuntate in ultimul an de autoritati pentru sustinerea platilor de taxe si impozite cu cardul, inclusiv online prin intermediul Trezoreriei Statului", a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia in cadrul Visa Europe.

Operatorul de plati a mai anuntat joi ca romanii au folosit anul trecut mai des cardurile pentru a-si achita obligatiile fiscale si au realizat aproape 490.000 de plati electronice, in crestere cu 31% comparativ cu 2013.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a ramas anul trecut aproape la acelasi nivel, de 357 lei.

Pe langa sediile administratiilor locale si platforma ghiseul.ro, taxele si impozitele locale mai pot fi platite cu cardul si la POS-urile instalate in oficiile postale care accepta tranzactiile cu cardul, in locatiile special deschise de Visa in centrele comerciale, la infochioscurile instalate la sediile administratiei locale, in supermarket-uri si mall-uri, precum si online pe platformele puse la dispozitie de unele administratii locale.