Samsung Electronics Romania a lansat pe piata locala seria de smartphone-uri Galaxy A, ce include doua modele destinate in special tinerilor. Cele doua modele sunt Galaxy A3 si Galaxy A5, preturile fiind 1.400, respectiv 1.900 lei. Samsung estimeaza ca are 40% din piata romaneasca a smartphone-urilor in care anul trecut s-au vandut peste doua milioane unitati din toate marcile. Estimarile pentru 2015 indica o crestere de 20%.

Galaxy A3Foto: Samsung

Galaxy A3 are ecran de 4,5 inci, camera foto de 8 MP pe spate si 5 MP pe fata si 110 grame greutate. Galaxy A5 are ecran de 5 inci, camera foto de 13 MP pe spate si 5 MP pe fata, greutatea fiind 123 grame. A3 are 1,5 GB RAM, iar A5 are 2 GB RAM. Ambele ruleaza Android 4.4. Modelul A3 costa aproximativ 1.400 lei, iar A5, aproximativ 1.900 lei.

Noile smartphone-uri pastreaza designul metalic inaugurat odata cu cu modelul Galaxy ALPHA, iar carcasele metalice sunt unele dintre cele mai subtiri de pe piata la momentul actual, avand 6,7mm, respectiv 6,9 mm grosime. Produsele vin intr-o gama de patru culorialb, negru, argintiu si auriu.

Telefoanele sunt echipate cu procesorul Quad Core de 1,2 GHz si dispun de 16GB de memorie si de posibilitatea de a suplimenta spatiul disponibil pana la 64GB.

Senzorii de care dispun telefoanele sunt Accelerometru, Proximitate, Geo-magnetic, RGB ambient light, Hall Sensor.

Seria A este echipata cu ecrane Super AMOLED si tehnologia Adaptive Display pentru culori clare, unghiuri de vizualizare mai bune si contrast puternic, chiar si in mediul exterior, sub lumina solara puternica.

Samsung prezinta telefoanele ca fiind ideale pentru selfie-uri