Ce reprezinta eRomania, proiectul mentionat in dosarul de coruptie al Elenei Udrea

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 5 februarie 2015, 16:19 Economie | Telecom


portalul eRomania
Foto: Hotnews
Procurorii DNA au adus miercuri noi capete de acuzare la adresa lui Dorin Cocos si a Elenei Udrea sustinand ca acestia au facut presiuni pentru a cere 3 milioane de euro ca sa deblocheze platile in contractul e-Romania. Dar ce reprezinta mai exact acest contract? Este vorba despre controversatul portal web eRomania, pe care statul a platit 12 milioane de euro, si care a fost dezvoltat de firma Omnilogic, in baza unui contract incheiat in anul 2010, cand la conducerea Ministerului Comunicatiilor era Gabriel Sandu (PDL). Dupa ani de intarzieri, portalul, care ar fi trebuit sa ofere informatii actualizate despre toate unitatile administrativ-teritoriale din Romania (3.188 de localitati) sau stadiul unor proiecte legislative, a devenit accesibil online in primavara anului 2014 si a inghetat la acel stadiu, fiind plin de informatii neactualizate.

 • Istoria eRomania in mandatele a 5 ministri ai comunicatiilor: Gabriel Sandu, Valerian Vreme, Razvan Mustatea, Dan Nica si Razvan Cotovelea

Contractul la care fac referire procurorii DNA se numea mai exact eRomania 2 si a fost singurul proiect concretizat din grandioasa strategie eRomania estimata la 500 milioane de euro, initiata in timpul Guvernarii PDL si ulterior abandonata.

Gabriel Marin, seful Omnilogic
Foto: Hotnews
Contractul a vizat implementarea unui portal web si a fost dezvoltat de catre firma Omnilogic, condusa de Gabriel Marin, in baza unui contract incheiat in anul 2010, cand la conducerea Ministerului Comunicatiilor era Gabriel Sandu (PDL), iar valoarea totala a proiectului se ridica la 52.057.628 lei (TVA inclus).

Cu o strategie abandonata si cu un contract atribuit, portalul eRomania a ramas ani de zile in aer.

De altfel, in luna iunie 2010, Gabriel Marin, directorul general al Omnilogic, a acuzat lipsa garantiilor de finantare oferite de stat, precizand ca cel mai probabil firma va fi nevoita sa finanteze integral acest proiect, urmand ca recuperarea banilor sa se faca in urmatorii 3-5 ani.


Gabriel Sandu
Foto: MCSI
Intre timp, Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a devenit urmarit penal si a fost arestat preventiv in 29 octombrie 2014 pentru luare de mita si spalare de bani in dosarul de coruptie privind licentele Microsoft.

In 25 ianuarie 2015, fostul ministru Gabriel Sandu si omul de afaceri Nicolae Dumitru "Niro", urmariti penal in dosarul Microsoft, au parasit centrul de detentie al Politiei Capitalei si vor face arest la domiciliu, urmare a faptului ca inlocuirea masurii preventive a lor nu a fost contestata.

Inlocuirea masurii preventive in cazul lui Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru a fost ceruta instantei dupa ce, potrivit unor informatii aparute in presa, acestia le-ar fi dat anchetatorilor declaratii prin care si-au sustinut solicitarea de iesire din detentie.

Gabriel Sandu, de pilda, le-ar fi spus procurorilor ca pe intreaga durata a mandatului sau de ministru al Comunicatiilor ar fi finantat lunar PDL cu sume insumand aproximativ 300.000 de euro. El ar mai fi sustinut ca i-ar fi inmanat acesti bani direct sefului sau, premierul de la acea vreme, Emil Boc.

Sandu le-ar mai fi declarat anchetatorilor care instrumenteaza dosarul Microsoft ca o parte din banii dati ca mita ar fi ajuns si la fostii ministri Adriean Videanu si Radu Berceanu, dar si la Roberta Anastase. Fostul premier Emil Boc a negat ca ar fi primit bani de la Gabriel Sandu, drept finantare pentru PDL.

In acest dosar sunt vizati si alti opt fosti ministri: senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Adriana Ticau.


Revenind la proiectul eRomania, dupa plecarea lui Gabriel Sandu, la sefia Ministerului Comunicatiilor s-au perindat alti doi ministri PDL - Valerian Vreme si Razvan Mustea, care au tergiversat lucrarile si s-au ferit sa concretizeze acest proiect, desi Ministerul a platit in mandatele lor milioane de euro catre Omnilogic.

Gabriel Marin, seful Omnilogic, a sustinut ca portalul a fost gata inca din 2010 dar ca la mijloc a fost 'o problema de viziune din partea autoritatilor'.

eRomania 2, cum era numit acest contract presupunea dezvoltarea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania. In urma scandalului iscat de eRomania, autoritatile au ajuns sa modifice conditiile contractuale si sa adauge anumite servicii electronice.

Guvernarea PDl a plecat, a venit Guvernarea USL, iar la sefia Ministerului Comunicatiilor (numit acum Ministerul pentru Societatea Informationala) a ajuns Dan Nica (PSD).

La sfarsitul lunii decembrie 2013, Dan Nica a lansat in testare publica acest portal, nu inainte insa de a plati firma Deloitte pentru a face un audit asupra acestui site. De asemenea, furnizorul Omnilogic avea obligatia de a plati penalitati de peste 1,62 milioane lei pentru nerealizarea aplicatiei la termen.

Nica a sustinut ca nu a avut de ales optiunea abandonarii acestui proiect, in care se platisera milioane de euro si ar fi insemnat o paguba semnificativa la buget.


Dan Nica si Razvan Cotovelea
Foto: Hotnews
In locul lui Dan Nica, la Ministerul pentru Societatea Informationala a fost numit in martie 2014 Razvan Cotovelea, la propunerea PC. Dan Nica a plecat pentru un post in Parlamentul European.

Intre timp, DNA a sesizat Parlamentul European pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Dan Nica, ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in perioada 2000 - iulie 2004, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani in mega dosarul de coruptie cu licente Microsoft.

 • Portalul eRomania a devenit accesibil online in primavara anului 2014, sub ministrul Razvan Cotovelea, cu informatii invechite si probleme de accesare

Inca din decembrie 2013, cand a fost lansat in testare publica, HotNews.ro a atentionat ca portalul are informatii neactualizate.

Autoritatile s-au laudat la acel moment ca portalul eRomania va oferi gratuit gratuit o functionalitate prin care cetatenii pot vedea stadiul de implementare a proiectelor publice, indiferent de sursa de finantare.

Pe de alta parte, institutiile publice nu sunt obligate sa publice aceste informatii in eRomania, iar unul dintre proiectele afisate in portal de catre Ministerul Comunicatiilor continea date eronate sau neactualizate.

Tot la capitolul laude, oficialii MInisterului Comunicatiilor au spus in decembrie 2013 ca "infrastructura hard si soft a eRomania poate suporta peste cinci milioane de utilizatori inregistrati si peste 50.000 de utilizatori simultan".

Fiind in testare publica, un dezvoltator web a atras atentia HotNews.ro ca declaratia este neintemeiata si iresponsabila si a facut o scurta demonstratie in studioul HotNews.ro, cum intregul portal devine inaccesibil pe toata durata rularii unui test de 60 de secunde in care se fac 100 de cereri simultane asupra unei pagini din site.


Drept reactie la acest test, oficialii Ministerului pentru Societatea Informationala au declarat ca "încercările de accesare a portalului prin intermediul softurilor automate de simulare, sunt automat blocate peste o anumită frecventă, fără a afecta în niciun fel utilizarea simultană a portalului, de către utilizatorii logati si care au la bază factorul uman".

Razvan Cotovelea si Dan Nica
Foto: Hotnews
De asemenea, Omnilogic a precizat ca "testarea prezentata de site-ul Hotnews.ro nu reprezinta in nici un caz o modalitate profesionala sau consistenta de testare a aplicatiei eRomania, avand in vedere in primul si in primul rand faptul ca sunt complet ignorate elementele de baza care nu intra sub incidenta performantei operationale a portalului/aplicatiei eRomania, din care amintim:
- viteza de conectare la Internet a echipamentului persoanei care a initiat conexiunea la Internet.
- latimea de banda disponibila aplicatiei eRomania in locatia in care aceasta este gazduita.
- nivelul de incarcare/congestie a operatorului de comunicatii, la momentul accesarii propriu-zise.
- nivelul de incarcare a filtrelor de securitate (Firewall si WebApplicationFirewall) in situatia in care, la momentul consultarii portalul era suspus in paralel unui atac informatic.
- in mod obiectiv, in situatiile in care exista un trafic intens pe zona specifica populata cu elemente multimedia online (de ex. poze, streaming media/filme) este foarte posibil sa existe o crestere a timpului de raspuns al portalului. Acest lucru este normal si oricine acceseaza in regim de streaming fisiere multimedia/filme, poate confirma acest lucru".

In aceeasi perioada de testare publica, in cadrul unei conferinte de presa, Ministrul Razvan Cotovelea a catalogat drept "atac cibernetic asupra portalului eRomania" testul facut in studioul HotNews.ro de un dezvoltator web care arata ca site-ul nu mai raspundea pe durata a 60 de secunde in care se faceau 100 de cereri simultane asupra unei pagini din site.

"Nu era cazul acelei provocari in momentul in care a fost simulat un atac cibernetic asupra serverelor acestui portal pentru ca nu era inca predat din punct de vedere legal. Testare publica nu inseamna un atac cibernetic asupra unui sistem public IT", a spus Cotovelea.


eRomania a inghetat la nivelul lunii decembrie 2013

Suntem in luna februarie 2015. In ce stadiu este eRomania? La o privire fugitiva pare sa fie la acelasi nivel ca in primavara anului trecut cand a fost pus pe internet.

Spre exemplu, sectiunea 'Ro-Net internetul de mare viteza la dispozitia tuturor romanilor' cuprinde informatii din 28 noiembrie 2013, ora 13:45. Intre timp, proiectul acesta de 85 de milioane de euro a fost adjudecat prin licitatie catre Telekom Romania si urmeaza sa fie implementat pana la sfarsitul acestui an. Ultimele modificari asupra informatiilor din acea sectiune sunt din 28 noiembrie 2013.

Un alt exemplu este sectiunea 'Agenda Digitala Romania' - care pare sa fi fost adaugata in aceeasi zi - 28 noiembrie 2013. Ultimele modificari asupra acestor informatii au fost aduse in 20 decembrie 2013. Sursa: Omnilogic și diverse surse publice deschise.

Agenda Digitala Romania este adaptarea la nivel national a strategiei europene Agenda Digitala 2020. Adoptarea la nivel national a acestei agende este o conditie ex-ante pentru accesarea fondurilor structurale 2014-2020 si se afla in prezent in faza finala de aprobare guvernamentala.

Cel putin in aceste doua situatii ar fi fost responsabilitatea Ministerului pentru Societatea Informationala sa actualizeze informatiile. Ce pretentii am putea avea apoi de la primarii locale care sa intre in acest portal si sa actualizeze informatiile?

 • Ce sustin procurorii DNA, referitor la actele de coruptie din proiectul eRomania

Concret, procurorii sustin ca in anul 2010, in conditiile in care Marin Gabi - administrator SC OMNILOGIC SRL, intampina greutati in derularea contractului incheiat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, contract avand ca obiect prestare de servicii aferente proiectului e-Romania 2 si livrarea produselor aferente infrastructurii hardware, software si de retea necesara functionarii serviciilor, Dinu Pescariu i-a inlesnit lui Gabi Marin mai multe intrevederi cu Dorin Cocos si remiterea prin conturile Barringwood Investment Limited a sumei de circa 3milioane de euro pretinsa de acesta pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu atributii in acest sens in vederea realizarii platilor.

Cu privire la aceleasi fapte a facut denunt in 2015 si Marin Gabriel. Acesta sustine ca, in anul 2011, pe fondul presiunilor exercitate de Cocos virat intr-un cont din Dubai suma de 1.000.000 de euro pretinsa de Cocos pentru deblocarea platilor aferente contractului e-Romania. Tot din denuntul formulat de Marin Gabi rezulta ca astfel de presiuni au fost exercitate si de Andrei Savulescu - manager de proiect, Vreme Valerian - ministru MCSI si Mustea Razvan.

La data de 19.01.2015, Sandu Gabriel a formulat denunt cu privire la a fapte de coruptie savarsite in legatura cu derularea acestui contract de Cocos Dorin, Vreme Valerian si Fecioru Marius. Din denuntul formulat rezulta ca administratorul SC Omnilogic - Marin Gabi, a sustinut ca este in imposibilitatea de a suporta costurile aferente proiectului intrucat Cocos Dorin l-a conditionat sa plateasca un comision de circa 2,5 milioane de euro, pe care l-a si achitat. Din cuprinsul denuntului rezulta ca pretinderea acestui comision a fost confirmata atat de ministrul Valerian Vreme cat si de Fecioru Marius.

Procurorii sustin ca din probele administrate - declaratiile martorilor Marin Gabriel, Pescariu Dinu Mihail, Sandu Gabriel, extrasele de cont identificate la perchezitie la Dinu Pescariu rezulta ca, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Elena Udrea a pretins de Marin Gabriel suma de circa 3 milioane euro pentru a debloca platile aferente contractului. Suma de bani pretinsa a fost transferata din contul lui Pescariu Dinu Mihail intr-un cont din Dubai, iar diferenta a fost remisa numerar.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8321 vizualizari

 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 5 februarie 2015, 16:37)

  [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
   Niște calcule (Joi, 5 februarie 2015, 17:47)

   RedGuard [utilizator] i-a raspuns lui

   Dacă plătești un dezvoltator cu 2 000 de euro pe lună, asta e 24 000 de euro pe an.

   Dacă îți iei 10 dezvoltatori, atunci plătești 240 000 de euro pe an.

   De 12 milioane, îi plătești... 50 DE ANI !

   Ce naiba de site e ăla unde îți trebuie mai mult de 50 000 de euro? Până și o clonă de youtube se face cu 1 000 de euro.
   • +3 (5 voturi)    
    esti pe aproape (Joi, 5 februarie 2015, 18:25)

    itdev [anonim] i-a raspuns lui RedGuard

    1. un site nu se face doar cu citiva developeri - mai intra si project manager, team leader, consultanti, etc, etc
    2. in solutia aia intra si liceentele software cumparate (servere web, db, etc) - nu imi zi ca linuxul e gratis, ca stiu, insa pentru ala gratis cineva trebuie sa garanteze ca e bun, ca are suport tehnic in caz de probleme, trebuie sa il instaleze/configureze cineva, si toate astea nu sunt gratis, asa ca in final tot pe acolo se ajunge cu costul
    3. in solutia aia intra si hardware-ul - calculatoare, retea, locatie, backup, ups, etc, etc
    4. intruirea oamenilor - e vorba de o gramada de oameni, de prin toata tara, de pe la tot felul de institutii, fiecare cu bucatica lui, trebuie sa introduca date, sa le actualizeze, etc, etc.

    or mai fi si altele.

    acum, daca aduni toate astea, probabil ca nu ajungi la pretul final dat pe proiect, dar nici nu obti unul de 10 ori mai mic (sau de 100 de ori)

    plus ca la un contract cu statul lucri prima data pe banii tai, si abia la final incasezi, asa ca o firma care nu are fonduri proprii sa sustina un astfel de proiect trebuie sa ia credit de la banca, si sa plateasca dobanda.
    • 0 (0 voturi)    
     Absolut de acord cu toate, mai putin ... (Sâmbătă, 7 februarie 2015, 13:02)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui itdev

     ... cu ideea ca daca folosesti pt. serving masini cu Linux te costa tot atat cat te costa dac-o faci cu un sistem de operare comercial. (De acord, partea asta de cheltuieli sunt banii de napolitane, comparat cu restul de infrastructura care tre' dezvoltata - ma refer la serviciile de introducere si adaugare de date, care-i partea care io ma astept sa fie cea mai scumpa - da' afirmatia e totusi incorecta.)

     Firmele care ofera servicii de administrare si garantii pt. instalari de Linux (de ex. RH) sunt de departe mai ieftine decat cele care fac acelasi lucru pe Windows (si OSX nu prea stiu io sa se foloseasca in mod uzual pt. servicii de gen). Economia cu licentele e intr-adevar nesemnificativa, la asa o infrastructura, daca discutam doar de sistemul de operare, dar avand in vedere ca pe Windows cam toate pachetele aditionale (firewall, IDS, web serving profesional), pe langa ca costa bani mai au si nevoie de resurse hardware mai generoase, costurile pe ansamblu sunt totusi semnifivativ mai mari, din experienta mea. Plus ca-ti creste in mod inutil complexitatea si opacitatea sistemului - cam tot ce rulezi pe Window e closed source, si o infrastructura mai mare presupune overhead mai mare si la runtime si de administrare.
 • -4 (8 voturi)    
  DNA tot mai disperat, oare de ce? (Joi, 5 februarie 2015, 16:40)

  Cristiann80 [utilizator]

  Am cautat in toata aceasta poveste sa observ und eeste vina Elenei Udrea. Unde a gresit ea personal! Si chiar nu rezulta nimic cum nu rezulta vreo vina si in celelalte acuzatii care i se aduc.
  Eu vad doar o disperare mare din partea DNA pentru a-i inchide gura cat mai repede. Nu conteaza ca nu este vinovata si ca altii au spaguit folosindu-i numele, nu conteaza probele, nu conteaza prezumtia de nevinovatie, conteaza doar executia ei, imediat.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu stiu ce nu-ti iese (Sâmbătă, 7 februarie 2015, 13:14)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

   Cocos n-avea nici o functie in minister, ca sa poata el ordona sau impiedica platile. Daca cineva putea sa faca asta, aia era doar Udrea.

   Ca nu i-a cerut Udrea direct si personal bani sefului de la Omnilogic, ci c-a facut-o prin intermediari, e doar o dovada ca are totusi doi neuroni care din cand in cand se trezesc din somn.

   Acuma, daca Udrea reuseste sa demonstreze ca ea de fapt n-a stiut nimic de toata povestea, si ca ea s-a derulat doar intre Cocos si subalternii ei, merita doar un sut in partea dorsala si o interdictie pe viata la orice fel de functie publica, pe motive de prostie crunta. Daca nu reuseste sa demonstreze treaba asta, e buna de plata - in orice institutie din lumea asta, seful e responsabil pentru activitatea subalternilor.
 • +9 (9 voturi)    
  performante jenante (Joi, 5 februarie 2015, 16:47)

  eu [anonim]

  Buna,

  Lucrez la CE in Bruxelles in IT si citeam si eu ziarul hotnews intr-o pauza.
  Vazand articolul, am deschis siteul portaleromania.ro si surpriza: performantele de incarcare a siteului sunt mai rele decat orice si-ar putea cineva imagina:
  - 77 requests
  - 1,003.2 KB
  - 1m20s

  Un minut si 20 de secunde pentru incarcarea siteului?? Mi se pare aberant ca un portal sa aiba performante atat de slabe, e total inacceptabil
  • -14 (14 voturi)    
   Serios? (Joi, 5 februarie 2015, 17:27)

   2020NewG [utilizator] i-a raspuns lui eu

   Dar tu de la Bruxelles de acolo nu cumva ai votat cu Iohannis si cu toata shleata de PDL-isi transforemati in PNL-isti mai nou? De ce te plangi acum ? Stai acolo ca stai bine ...
   • +6 (6 voturi)    
    Stai tu linistit (Joi, 5 februarie 2015, 17:54)

    tu [anonim] i-a raspuns lui 2020NewG

    Stai tu linistit si nu te agita prea tare ca-ti creste tensiunea. El sta bine la Bruxelles nu-i purta tu de grija.
    Tu crezi ca daca P$D-istii erau la putere faceau treaba mai buna? Nu fii naiv ca te faci de ras.
    CONSUMUL IN EXCES DE ANTENE STRICA
  • +5 (5 voturi)    
   Nu era nevoie (Joi, 5 februarie 2015, 17:29)

   tu [anonim] i-a raspuns lui eu

   Nu era nevoie sa ne spui unde lucrezi... Era de ajuns sa spui ca l-ai accesat din Belgia si gata. Dar ... Un pic de fala "a la Romania" nu strica
  • +1 (5 voturi)    
   Corect (Joi, 5 februarie 2015, 17:53)

   RedGuard [utilizator] i-a raspuns lui eu

   Și dacă dădeai proiectul la o firmă de indieni, obțineai ceva mai rapid. Și asta pentru vreo 300 de dolari.
 • +2 (2 voturi)    
  mda (Joi, 5 februarie 2015, 19:34)

  George [anonim]

  'Creare user' in loc de utilizator/cont. Facut cu picioarele.

  Server IBM, deci licente IBM si Oracle care costa o avere, consultanti Oracle si IBM care costa o avere.
  Contract de mentenanta pe masura.

  Asa se fac afacerile cu statul la noi.

  Nici o companie de succes nu foloseste prostiile astea, merg doar unde sunt functionari coruptibili ai statului
  • 0 (0 voturi)    
   Nu tocmai ... (Sâmbătă, 7 februarie 2015, 13:06)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui George

   Exista firme care unu la mana au banii doi la mana au nevoie nu atat de performanta cat de garantiile comerciale pe care le ofera IBM si Oracle. Da' pt. un site de web public mi se pare de departe overkill, mai ales in conditiile in care in special in ultimii ani toata evolutia tehnologica a mers in cu totul alta directie.

   Asta pe de-o parte. Pe de alta parte, dupa cum acu' vreo doua decenii umbla vorba ca nimeni n-a fost vreodata concediat pt. ca a cumparat de la Microsoft, probabil ca cei ce-au facut achizitiile s-au bazat pe faptul ca nimeni n-o sa le caute nod in papura ca au cumparat de la IBM si Oracle - firme care totusi au un nume in IT.
 • +2 (2 voturi)    
  Fascinant (Joi, 5 februarie 2015, 19:49)

  catalin [anonim]

  Sa va spun una buna. Interfata acestui site se bazeaza pe o "tema" (theme) de wordpress care este moca. Indiciu: <link type="text/css" href="/wps/themes/html/css/dojoTheme.css" rel="styleSheet"> in header. Tema aici: https://wordpress.org/themes/dojo. Nu mai pun ca toate tehnologiile folosite la creare pot fi open source fara probleme (adica tot moca). restul e can can. Banii la ei noi comentam ca fraierii.
 • +1 (1 vot)    
  Jenant (Joi, 5 februarie 2015, 20:32)

  Viorel [anonim]

  Site-ul este pentru promovarea Romaniei iar el este facut doar in limba romana !!

  Fotografiile sunt de pe Google/maps

  Timpul de incarcare a unei pagini este jenant de mare ceea ce da mult disconfort in a cauta informatii pe site.

  Suma platita nu este nici pe departe justificata.

  Este foarte mult de lucru pentru justitie dupa atatia ani de jaf.
 • +2 (2 voturi)    
  adica, o megaescrocherie!! (Joi, 5 februarie 2015, 21:20)

  lili [anonim]

  Toti desteptii si-au luat partea, e-Romania e INUTIL!!!
  Asa arata toate proiectele Romaniei, aratati-mi unul care functioneaza si este util!
  Numai megaescrocherii din care castiga politicienii si acolitii lor!
  Va mai amintiti celebrul sistem informatic pentru Situatii de Urgenta, alta megaescrocherie de aruncat bani publici in buzunarele politicienilor si acolitilor lor?!

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16583082-exclusiv-nu-mai-functionat-cazul-accidentului-aviatic-din-apuseni-sistemul-informatic-inspectoratului-pentru-situatii-urgenta-nu-este-implementat-desi-trebuia-fie-gata-inca-din-2009.htm

  La puscarie cu toti hotii implicati in megaescrocheria transpartinica!!!
 • 0 (0 voturi)    
  specialisti IT (Vineri, 6 februarie 2015, 2:39)

  vezi [utilizator]

  Vad tot felul de comentarii de la "specialisti IT".
  Care mai de care isi da cu parerea cat ar fi costat proiectul...
  De fapt nu asta e subiectul. Aici era vorba, care e, sau de ce Elena Udrea trebuie arestata ?!
  Din tot articolul nu rezulta decat ca e vinovata ca a fost sotia lui Cocos !!!.....restul sunt presupuneri si comentarii pe marginea bordurii, mancand seminte.
  Asa se instrumenteaza un caz de arestare a unui om ?
  Asta e "Romania lucrului bine facut ?!"
 • 0 (0 voturi)    
  falese nevoi = coruptie (Vineri, 6 februarie 2015, 10:36)

  Dedalus [anonim]

  Nu a fost necoie de nici un "e-Romania".

  Dupa cum nici acum nu e vreo nevoie de "portalul preturilor".

  Corputia + incompetent genereaza false nevoi.

  Iar falsele nevoi genereaza la randul lort coruptie si incompetent.

  Si tot asa.

  Cum se poate opri?

  Oprind robinetul cu bani.

  Cheltuiem prea mult pe lucruri care ne fac rau. Daca am avea mai putin bani, ne-am gandi mai bine pe ce ii dam.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by