UPDATE Siveco si o firma apropiata deputatului Sebastian Ghita au castigat un contract IT de peste 31 milioane de lei cu Ministerul Afacerilor Externe/Reactia MAE: Nu putem restrictiona participarea la achizitii pe considerente cum ar fi numele actionarilor sau relatiile dintre firme

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 27 februarie 2015, 15:31 Economie | Telecom


Gabriel Gaitanaru, actionar Expert One Research si fost angajat Teamnet
Foto: Captura LinkedIn
 documente
(27 Feb 2015) PDF, 2MB
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a atribuit in 12 ianuarie 2015 un contract IT de peste 31 milioane lei, finantat din fonduri UE, catre Siveco, conform unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii publice. Datele din SEAP arata ca oferta castigatoare a fost depusa de Siveco in asociere cu Expert One Research (fosta XOR IT), o firma cu actionari apropiati deputatului Sebastian Ghita. Sistemul va furniza servicii electronice prin care cetatenii vor putea solicita online informatii consulare, documente de identitate si calatorie, servicii pentru cetatenie, acte de stare civila sau notariale.

 • UPDATE Precizari MAE in urma articolului HotNews.ro: "Contractul a fost atribuit prin procedura legala de licitatie (..) Potrivit legislatiei in materia achizitiilor publice, autoritatea contractanta nu poate formula criterii restrictive privind participarea la procedura de achizitii pe considerente cum ar fi numele actionarilor sau relatiile comerciale dintre firmele participante". (Vezi mai jos toate precizarile facute de MAE)

Descrierea contractului:
Contractul atribuit de MAE presupune: achizitia infrastructurii hardware si software de baza, a serviciilor de dezvoltare si implementare a Sistem Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni (SIMISC).

Ce servicii electronice ar urma sa fie furnizate catre cetateni:
 • "Trebuie sa se realizeze implementarea unui set complet de servicii electronice pentru cetatean, nu a catorva servicii izolate, pentru crearea unei experiente comune in utilizare si mai ales pentru a maximiza sansele ca cetateanul sa poata beneficia in mod integral de toate serviciile dorite in mod electronic. Sistemul integrat trebuie sa implementeze minim 8 categorii generale mari de servicii electronice cu functionalitati front-office, adica in mod direct accesibile cetateanului (solicitare serviciu online, solicitare serviciu cetatenie, solicitare documente identitate si de calatorie, solicitare serviciu acte stare civila, solicitare serviciu acte notariale, solicitare serviciu obtinerea de acte din Romania, solicitare serviciu alte servicii, registre etc)", se arata in caietul de sarcini (vezi detalii in documentul atasat).

Data atribuirii contractului: 12.01.2015
Numarul de oferte primite: 5
Numarul de oferte admisibile: 1
Oferta castigatoare: Siveco Romania
Estimarea initiala a valorii contractului: 32.678.562 lei (inclusiv TVA)
Valoarea totala finala a contractului: 31.001.736 lei (inclusiv TVA)

Termenul de finalizare a proiectului IT este de 12  luni incepand de la data atribuirii contractului 

Datele din SEAP (vezi documentul atasat cu toate ofertele depuse) arata ca in oferta depusa Siveco (lider de asociere) a avut ca asociat pe Expert One Research (fosta XOR IT).

 • Cine sunt oamenii din spatele Expert One Research - legatura cu Sebastian Ghita

xor_IT
Foto: Hotnews
HotNews.ro a verificat la Registrul Comertului actionariatul Expert One Research (vezi documentul atasat). Asa am aflat ca Expert One Research este fosta XOR-IT Systems, firma care a castigat in vara anului 2012 procedura de achizitie organizata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) pentru softul privind depistarea eventualelor voturi multiple la referendumul de demitere a presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

HotNews.ro a mai aratat anterior ca din mai multe inregistrari din Monitorul Oficial din anii 2009 si 2010, reprezentantul legal al celor doua firma cipriote actionare la XOR IT Systems a fost Bogdan Padiu, actionar si director general al Teamnet International, o firma care a facut parte pana in septembrie 2011 din grupul Asessoft, fondat de catre deputatul Sebastian Ghita.

Citeste si: UPDATE 3 Autoritatea Electorala a desemnat firma care ofera softul privind votul multiplu; listele electorale, verificate in 60 de zile/Cine este in spatele XOR IT Systems, firma castigatoare

 • Cine sunt actionarii Expert One Research: Unul dintre actionari este un fost angajat al Teamnet

In prezent Expert One Research este controlata de: RIZEA DAN-IONUT (asociat cu 68,97% cota de participare la beneficii si pierdere) si GAITANARU GABRIEL (asociat cu 31,03% cota de participare la beneficii si pierdere).

 • Ce spune reteaua de socializare LinkedIn despre Dan Rizea si Gabriel Gaitanaru:

Dan Rizea
Foto: Captura LinkedIn
Rizea Dan, care in trecut a detinut numai 15% din XOR-IT Systems, si-a trecut pe LinkedIn ca este General Manager la XOR-IT Systems din august 2002 si pana in prezent si ca este Managing Director la firma Elo Digital Office din aprilie 2009 si pana in prezent.

Inainte de anul 2002, a activat timp de 2 ani ca "DMS solution specialist" la firma Star Storage, o alta firma abonata la contracte IT cu statul si un vechi partener de afaceri al Teamnet. Rizea Dan Acesta a mai fost si programator timp de 1 an de zile la ICI - Institutul de Cercetare in Informatica.

Gabriel Gaitanaru
Foto: Captura LinkedIn
Gabriel Gaitanaru a publicat pe LinkedIn ca este 'Managing Director' la Expert One Research din octombrie 2013 si pana in prezent.

Ce functii a mai detinut anterior:

- ianuarie 2012-septembrie 2013: Project Manager la XOR IT Systems
- octombrie 2010-decembrie 2011: Project Manager la TeamNet
- septembrie 2007-octombrie 2010: IT Support Engineer la TeamNet.

O investigatie HotNews.ro - Rise Project a aratat ca atunci cand Sebastian Ghita a iesit oficial din cele doua afaceri, in februarie 2011, Teamnet si Aseosoft se transformasera deja in corporatii, functionand pe principiul divizarii operatiunilor in firme satelit.

Imediat, Ghita a fost inlocuit in actionariate de un offshore cipriot pe care tot el il detinea, dar, ulterior, structurile de proprietate ale celor doua holdinguri s-au schimbat, fiecare in felul ei: grupul Asesoft a fost preluat de rudele lui Ghita si Teamnet - de prietenii lui Ghita.


UPDATE (20:50) In urma acestui articol, Ministerul Afacerilor Externe a transmis HotNews.ro urmatoarele precizari:


"Contractul respectiv a fost atribuit prin parcurgerea procedurii legale de licitatie publica deschisa, desfasurata prin intermediul SEAP, initiata la data de 30. 05. 2014. In cadrul unei astfel de proceduri poate participa orice operator economic care indeplineste conditiile de participare stabilite de autoritatea contractanta.

Potrivit legislatiei in materia achizitiilor publice, autoritatea contractanta nu poate formula criterii restrictive privind participarea la procedura de achizitii pe considerente cum ar fi numele actionarilor sau relatiile comerciale dintre firmele participante.

Valoarea achizitiei este de 25.001.400 lei la care se adauga TVA (24%) si este finantata integral din fonduri externe nerambursabile.

La licitatia publica respectiva au fost depuse cinci oferte. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic.

Proiectul a fost initiat pornind de la nevoia cetatenilor romani din strainatate de a beneficia de servicii consulare intr-o maniera simplificata, care sa limiteze necesitatea deplasarii la consulate".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11868 vizualizari

 • +15 (17 voturi)    
  Si unde e stirea?! (Vineri, 27 februarie 2015, 15:39)

  Johanis [utilizator]

  Este deja un pleonasm grosolan sa afirmam ca o firma apropiata domnului Sebi Ghita a castigat un contract cu statul.
  • +10 (14 voturi)    
   Stirea a facut-o Ghita cand acuza alte firme (Vineri, 27 februarie 2015, 16:17)

   alin [anonim] i-a raspuns lui Johanis

   Si in plus cati fraieri ca tine si ca mine platesc taxe ca sa se stranga 31 milioane de lei care sa fie dati firmelor astea
  • 0 (2 voturi)    
   Caietul de sarcini (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 8:22)

   Eugen Ionesco [anonim] i-a raspuns lui Johanis

   Trebuie analizat si identificate particularitatile "castigatorului" scrise in el.
 • -11 (15 voturi)    
  Da, (Vineri, 27 februarie 2015, 15:40)

  xrogo [utilizator]

  si care este problema!!!!
  • +8 (10 voturi)    
   problema (Vineri, 27 februarie 2015, 21:29)

   John [anonim] i-a raspuns lui xrogo

   este sifonul.
   Pare ca sunt bule cam mari la sifoanele astea cu statul.
 • +14 (16 voturi)    
  ? (Vineri, 27 februarie 2015, 15:44)

  I [utilizator]

  trebuie vazut de ce toate firmele mari, Oracle, SAP, etc. care au traditie cu astfel de sisteme informatice, nu reusesc sa castige nici un contract cu statul roman. Care sunt cerintele asa speciale ale guvernului, de aceste firme pur si simplu nu se califica...
  • +16 (18 voturi)    
   Nimeni nu se califica! (Vineri, 27 februarie 2015, 15:55)

   mures [utilizator] i-a raspuns lui I

   In afara a trei firme nu se califica nimeni pentru asemenea contracte. Siveco, TeamNet, UTI sunt singurele firme ce pot trece de caietele de sarcini. In general este simplu se trec conditii privind cifra de afaceri ce nu sunt intrunite decat de aceste firme, cifra de afaceri realizata in special cu statul bineinteles. (Pentru un contract similar ca valoare era nevoie de o cifra de afaceri de 130 mil EUR ca sa te califici)
   • +3 (5 voturi)    
    Citat din anunțul de participare ... (Vineri, 27 februarie 2015, 23:38)

    Lomecuza [utilizator] i-a raspuns lui mures

    ... de care-i vorba aici:

    "III.2.2) Capacitatea economica si financiara
    Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
    Cerinta nr. 1

    Media cifrei de afaceri globala a ofertantului pe ultimii trei ani (2011, 2012,
    2013) sa fie cel putin egala suma de 50.270.000 Lei "
    • +1 (3 voturi)    
     Poate explica cineva cum e in UE (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 10:18)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Lomecuza

     si cum se justifica in mod REAL aceste cerinte privind "cifra de afaceri"? Daca vin niste cercetatori Romani care-au lucrat la MIT de exemplu, au vreo sansa daca n-au cifra "de afaceri"?
     • +1 (1 vot)    
      Nu au nici o sansa (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 17:05)

      mures [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

      Proiectul de mai sus este pentru o echipa de 4-5 programatori pentru 6 luni. Estimat la aproximativ 250,000 EUR cu taxe, eventual un plus de 20% pentru management de proiect samd. De aici pana la 6.8 mil EUR sunt sifoane.
  • +10 (12 voturi)    
   Guvernul trebuie să nu permită (Vineri, 27 februarie 2015, 16:16)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui I

   accesul la licitații publice pentru societățile care au venituri exclusiv din afaceri cu statul. Cumpărătorul dovedește rea credință dacă se încăpățânează să cumpere de la un vânzător incapabil să vândă și altcuiva în afară de statul român.
   • +4 (6 voturi)    
    direct democracy (Vineri, 27 februarie 2015, 23:02)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    ce mi-ar place sa avem drept de veto pt. contractele peste 500.000 roni.
    • 0 (2 voturi)    
     Feb si Constantin 1000 de plus (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 10:19)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui doru001

     daca vrem putem gasi metode sa le punem o bariera tare jigodiilor.
  • -4 (12 voturi)    
   ba' e foarte bine! (Vineri, 27 februarie 2015, 16:41)

   alex [anonim] i-a raspuns lui I

   daca ne gandim mai bine e foarte bine ca nu castiga firmele straine...chiar daca e inclus si un "bonus" de cateva milioane, banii raman in tara si sunt folositi la dezvoltarea industriei romanesti de IT.

   fratii micula i-au deranjat masiv pe CC si era sa si-o ia si ei, penescu a intrat la zdup pt ca deranja marii retaileri iar acum il iau la suturi si pe ghita...oare astia mari din occident au ajuns asa mari pe cai cinstite?

   sa nu fi inteles gresit, majoritatea sunt niste spagari jegosi, dar avem nevoie de un sector privat puternic si in unele cazuri ar trebui sa tinem ochii usor inchisi...sau sa ne prefacem ca ne uitam in alta parte, altfel cea mai mare afacere romaneasca 100% va ramane chioscul de ziare
   • +1 (3 voturi)    
    elvetia (Vineri, 27 februarie 2015, 23:03)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui alex

    credeam sa banii sint in monaco.
  • +1 (5 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 27 februarie 2015, 21:19)

   Reticentul [anonim] i-a raspuns lui I

  • +3 (5 voturi)    
   Pentru că ... (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 0:51)

   Lomecuza [utilizator] i-a raspuns lui I

   ... nici Oracle și nici SAP nu se ocupă cu așa ceva (software on-demand). Oracle îți furnizează RDBMS-ul (plus o serie de aplicații de business specifice, care în nici un caz nu acoperă cine știe ce gamă largă de cerințe, și nici nu poate fi customizat cine știe cît, astfel încît să le acopere), iar SAP oferă o soluție ERP și atît (mă rog, plus alte mărunțișuri), customizabil și el în niște limite strict specifice.

   Anyway, regula generală este că firmele-mamut de IT de care a auyit mai toată lumea (Microsoft, Oracle, HP, și așa mai departe) nu prea se ocupă cu dezvoltarea de software condorm cerințelor clientului. Ei au de vînzare aplicațiile lor bătute în cuie: dacă le vei, bine, dacă nu, nu.
  • 0 (2 voturi)    
   pentru ca... (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 13:41)

   AlexRmF [utilizator] i-a raspuns lui I

   firmele mari (Oracle, SAP, HP, etc.) nu lucreaza direct cu statul decat daca e vorba despre contracte foarte mari, ori 32 mil RON nu preprezinta mare lucru pentru ei, comparativ cu bataia de cap pe care o cu indeplinirea caietului de sarcini. oricum, de multe ori castigatorii folosesc componente de la marii "jucatori" in solutiile pe care le integreaza - hardware-ul clar va fi HP sau Dell, baza de date cel mai probabil Oracle iar SAP-ul nu are treaba aici pentru ca nu se vinde nimic pentru a avea nevoie de ERP. problema cea mai mare este ca baietii astia au sigur informatii din interior si stiu exact ce oferta trebuie sa faca pentru a castiga, iar daca au si pe cineva care pune preturi de referinta umflate... ei bine, noi vom plati nota
 • +11 (13 voturi)    
  in licitatie au fost si iepuri (Vineri, 27 februarie 2015, 15:47)

  In echipa [anonim]

  este clar ca a fost o intelegere, cel putin intre cateva firme prezente cu oferte -SIVECO si INSOFT
  Insoft este parte al aceluiasi Ghita; poate spune ceva Consiliul concurentei despre acest lucur
 • +9 (11 voturi)    
  Ha Ha (Vineri, 27 februarie 2015, 15:58)

  Ghoerghe12 [anonim]

  Rise Projects ar trebui sa verifice cate licitatii a luat XOR si TeamNet la MAE. Siveco e doar de paravan acolo, ca tot la baieti se duce lucrarea.

  Daca va uitati in schimb la cine a mai depus oferta veti vedea Insoft-ul si PowerNet sunt tot ale lor. Alooo Consiliul Concurentei ce zice?
 • +8 (10 voturi)    
  Se vor verifica (Vineri, 27 februarie 2015, 16:06)

  mopsu [utilizator]

  de catre Dna peste cativa ani, cand cei ce au furat vor fi ascuns de muuult banii, vor fi judecati si vor primi cativa ani cu suspendare si vor fi alesi in parlament...
  • +3 (7 voturi)    
   eh... (Vineri, 27 februarie 2015, 21:32)

   [utilizator] [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

   un crestin adevarat care sesizeaza ca DNA prinde hotii la capatul tevii insa sistemul produce hoti ( si se fac hotii) in continuare fara ca sa se preocupe cineva cu adevarat.

   ai un mare +.
 • +7 (11 voturi)    
  Proiectul nu costa mai mult de 150 KEUR (Vineri, 27 februarie 2015, 16:20)

  Liviu R. [anonim]

  O companie privata care are nevoie de un proiect similar, un CRM de preluare comenzi clienti si logistica documente si tipizate, va aloca un buget maxim de 150 KEUR, avand in vedere ca soft-ul este unul adaptat de la alte proiecte similare iar rescrierea lui va fi facuta de o echipa de cel mult 5 programatori care vor lucra 6 luni pana la livrarea modulelor = 75.000 euro
  60.000 euro maxim vor costa echipamentele hardware,
  iar 15.000 de euro va costa training-ul beneficiarilor.
  Nici un manager nu ar da pe un Sistem Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor o suma de PESTE 7 MIL EUR, pentru ca ar fi concediat imediat de actionarii companiei si pus sa plateasca diferenta de bani.
  Stiu mai multe companii private mari care si-au implementat CRM-uri performante, customizate si convenabile ca pret. Nici una nu a dat milioane de euro pentru vreun sistem informatic, oricat de complex ar fi acesta.
  Dar caietul de sarcini a fost facut special ca sa poata fi fraudat bugetul public si fondurile europene.
  • -3 (7 voturi)    
   150K? serios? (Vineri, 27 februarie 2015, 16:50)

   andrei.t [utilizator] i-a raspuns lui Liviu R.

   Incep cu menciunea ca nu sunt fan al acestor firme care obtin mereu contracte cu statul... dar ce imi place cum sunt toti experti. De curiozitate, a citit cineva care se pricepe cat de cat la ce inseamna proiecte IT, caietul de sarcini? Daca reuseste Siveco in 12 luni sa execute absolut tot ce scrie acolo, au tot respectul meu. Dar ma indoiesc.
   • +9 (11 voturi)    
    Problema e un pic alta (Vineri, 27 februarie 2015, 20:50)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui andrei.t

    Faptul ca Siveco, TeamNet, UTI castiga majoritatea licitatiilor publice genereaza distorsiuni uriase in piata. Datorita pilelor si a relatiilor pe care le au in toate institutiile publice, aceste firme blocheaza dezvoltarea si a altor firme de IT in aceasta tara. Practic altor firme le este interzis sa participe la licitatii datorita criteriilor special facute astfel incat doar cateva firme mari sa participe. In plus, din bani publici se platesc sume exorbitante. Daca ar fi o concurenta reala pe piata, pretul acestui proiect ar fi cel mult la jumatate. In tarile occidentale, tocmai pentru a da sanse tuturor firmelor mai mici sau mai mari nu este permis ca o singura firma sa castige mai mult de 5% din contractele publice intr-un an. Astfel se realizeaza un echilibru intre firme si le permite tuturor sa se dezvolte. Proiectele publice in Romania sunt relativ smple , nu vorbim de aplicaiti de securitate pentru NSA. Sunt simple interfete web pentru procesare de documente in format electronic. Este imposibil ca o firma de IT sa detina singura know-howul pentru asa ceva. Legislatia trebuie schimbata astfel incat nicio firma sa nu poata detine monopolul acestor contracte. Dar desigur, nimeni nu e interesat de asa ceva in aceasta tara.
    • -3 (5 voturi)    
     vezi ca nu ai dreptate (Vineri, 27 februarie 2015, 23:13)

     Dodel540 [utilizator] i-a raspuns lui Marius

     Toate firmele despre care se vorbeste in articol au sute de colaboratori persoane fizice autorizate (PFA-uri) alaturi de care lucreaza la proiectele respective. Deci este loc pentru toate firmele nu ? :)
     • +2 (4 voturi)    
      Nu prea (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 10:14)

      Marius [anonim] i-a raspuns lui Dodel540

      Ce spui tu legat de faptul ca ei folosesc subcontractori, PFA, etc sunt doar metode de optimizare a cheltuielilor. Profitul (urias) ramane la ei iar subcontractorii si PFA traiesc de pe o zi pe alta in loc sa poata sa evolueze catre o firma in adevaratul sens al cuvantului. Asta in timp ce o parte din angajati din cele trei firme (si nici macar o mare parte) si in specal cei cu functii de conducere primesc salarii imense si putin justificate. Asta este problema intr-o societate stramba ca a noastra : un numar mic de oameni primesc niste salarii nejustificate prin prisma activitatii lor , sub aparenta unei legalitati, din fonduri publice , dar in definitiv rolul lor este minor in aceste firme pentru ca ceea ce decide obtinerea contractelor sunt de fapt relatiile patronului si nu skillurile lor personale. Din aceasta cauza e si greu sa gasesti oameni cu adevarat capabili pentru functiile de conducere in Romania, care pot sa impinga o firma inainte. Astfel de oameni nu au cum sa apara intr-un astfel de mediu. Nu sunt mai mult de 2-3 firme de IT romanesti care pot produce software care poata fi exportat.
     • +2 (4 voturi)    
      Adica "negrisori" (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 10:20)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

      care ii fac pe aia bogati si ei traiesc de la o zi la alta.
 • +10 (12 voturi)    
  Mafia lui Ponta colegi rude prieteni.... (Vineri, 27 februarie 2015, 16:29)

  Diana [anonim]

  Este inspaimantator ce se intampla in Romania!!!
 • +8 (10 voturi)    
  7 mil eur (Vineri, 27 februarie 2015, 16:43)

  greenforest [utilizator]

  Daca va uitati in toate licitiatiile de aplicatii pentru stat, o sa vedeti ca la fiecare trebuie cumparat si hardware. Astia nu stiu ca se poate instala un server puternic, iar pe acel server se pot instala mai multe aplicatii.

  Aplicatia va permite sa faci cereri online, adica, dupa o autentificare, vor fi un set de formulare pe care cetatenul le completeaza, le salveaza si apoi ajung la sa fie procesate. Apoi mai trebuie sa se conecteze la alte aplicatii, gen evindeta populatiei, numite interfete. Mie nu imi este clar daca ei se duc la cei de la evidenta populatiei si fac pe aplicatia lor modulul, sau daca doar se conecteaza la evidenta populatiei.

  Un server beton cu licente cu tot, pentru o astfel de aplicatie nu cred ca costa mai mult de 200k euro. Raman 6.8 mil Eur. La costurile medii cu programatorii eu zic ca banii ajung pentru un programator sa lucreze cam 170 ani. Daca lucreaza 10, au bani pentru 17 ani.

  Cam mult pentru o apliactie care are doar formulare.
  PS: O sa faca un portal similar si pentru cetatenii care locuiesc in tara? Adica si mie mi-ar place sa imi fac online cererea de schimbare de CI.
  • +3 (7 voturi)    
   trebuie sa te contrazic (Vineri, 27 februarie 2015, 17:47)

   cdv [anonim] i-a raspuns lui greenforest

   nu ca le iau lor apararea, dar postul tau este destul de eronat.

   in primul rand, nu ajunge doar un server. Trebuie mai multe servere. Pentru aplicatii, pentru baza de date, storage, si apoi inca o copie pt fiecare pentru mediul de la site-ul de disaster recovery.

   Nu poti sa lucrezi doar 10 programatori la o astfel de aplicatie, e nevoie de cateva zeci. E nevoie de testeri. E nevoie de administratori de sistem. E nevoie de manageri pentru ei. E nevoie de arhitecti. Se strang cateva zeci de oameni in functie de cat de complexa e aplicatia.

   Plus ca contractele astea includ si mentenanta, care se intainte pe ani de zile.

   Ce-i drept n-am rabdare sa citesc caietul de sarcini, sa vad exact cat de complicata e aplicatia. Si vorbind de stat , e clar ca au dat mult mai mult decat necesar. Doar ziceam ca postul tau simplifica exagerat de mult problema.
   • +6 (8 voturi)    
    Ahaaaaaaaa (Vineri, 27 februarie 2015, 19:16)

    IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui cdv

    De aceea trebuie sa iei o hirtie de la companie ca a varsat banii de asigurare medicala, te duci la finante si iei alta hirtie ca nu ai alte venituri si le depui la Casa de asigurari de sanatate de unde iti da alta hirtie sa te duci cu ea la farmacie sa-ti iei medicamentele, ca nu pot trage o sirma intre toate calculatoarele astea. Si chiar daca ar face-o, softurile nu se "pupa' unele cu altele....
   • +4 (6 voturi)    
    Cu siguranta (Vineri, 27 februarie 2015, 21:46)

    CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui cdv

    Dar la 7M EUR tot nu ajungi.
   • +1 (5 voturi)    
    Zeci? Hai sa fim seriosi...cate proiecte ai (Vineri, 27 februarie 2015, 23:15)

    alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui cdv

    Zeci? Hai sa fim seriosi exacgerzei la greu...

    cate proiecte ai facut la viata ta pentru privati adevarati?

    ai facut macar 2 cu zeci de milioane de inregistrari pe o tabla partitioanata sau mai multe?


    CU SIGURANTA NU....scrii doar pe hartie "solutii"...ca sa ia unii banii
  • +10 (12 voturi)    
   Sa revenim cu picioarele pe pamant (Vineri, 27 februarie 2015, 19:18)

   Ricochet [anonim] i-a raspuns lui greenforest

   Nu exista NICI un soft romanesc a carui producere sa merite 7 milioane de euro.
   NICI UNUL.
   Cine afirma sau crede asta e fie hot (cazul Siveco), fie nu stie despre ce vorbeste, fie nu stie ce sunt acelea ordine de marime.

   Daca nu credeti, revedeti, va rog, macar faimoasa mizerie denumita eRomania.
   Sau nu mai potin celebrul sistem informatic unic integrat dedicat sanatatii (SIUI), pentru care Siveco a incasat, lol, ceva mai putin de 200 de milioane de euro.
   • +3 (5 voturi)    
    Sau (Vineri, 27 februarie 2015, 21:45)

    CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

    Sistemul de la parcarea Otopeni marca siWeCo! Crima!
   • +1 (5 voturi)    
    Ba da, însuși SEAP ... (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 0:26)

    Lomecuza [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

    ... merită milioanele alea.

    Dar știi care-i culmea? că ăla a costat mult mai puțin, și face vreo zece ani de cînd funcționează lejer ... și nici măcar nu e un soft trivial, co chiar are o grămadă de reguli de business în el ,,,
 • +10 (12 voturi)    
  In strada (Vineri, 27 februarie 2015, 21:08)

  CititorulComentator [utilizator]

  Numai asa scapam de capusele astea.
 • +8 (10 voturi)    
  Pe bune?! (Vineri, 27 februarie 2015, 21:11)

  plictisitu [utilizator]

  Din 5 oferte primite, 4 au fost descalifiicate si doar din noroc oferta Siveco a fost admisa? Invatati fratilor sa faceti oferte ca ne desfiinteaza astia pe toti!
 • +7 (11 voturi)    
  "nevoia cetatenilor romani din strainatate" (Vineri, 27 februarie 2015, 21:34)

  Maniu [utilizator]

  s-a vazut la Torino si Paris unde MAE i-a tratat pe romani cu gaze lacrimogene. Ptiu securistilor!
 • +11 (13 voturi)    
  Siveco - dupa frauda cu fonduri europene? (Vineri, 27 februarie 2015, 21:40)

  Daniel [anonim]

  Cum se poate ca Siveco sa participe la licitatii cu fonduri europene (chiar si fonduri publice) in conditiile in care au facut frauda? Parca era o prevedere, ca timp de 2 ani (sau x ani, nu sunt specialist), o firma ai carui angajati in calitatea de persoana juridica fac fraude, nu mai au dreptul sa participe la licitatii. Se pare ca cineva vrea din nou sa ne fie blocate fondurile europene...
  • +8 (10 voturi)    
   Nu pot... (Vineri, 27 februarie 2015, 22:17)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui Daniel

   Sa-ti dau doua plusuri, ca as fi facut-o. Nici eu nu inteleg prostia cu "Nu putem restrictiona participarea la achizitii pe considerente cum ar fi numele actionarilor sau relatiile dintre firme".

   Deci, stiu ca sunt hoti, dar ii las sa fure in continuare? Ce stat de drept e asta?
  • +3 (5 voturi)    
   zzzzzz (Vineri, 27 februarie 2015, 23:30)

   solar [utilizator] i-a raspuns lui Daniel

   Doar atat crezi? Pai , unde e deonologia justitiei in Romania? La ce nivel incepe si unde se termina? In timpul unei anchete DNA la dom GHITA. un minister al onor govern ne face anuntul castigarii de licitatii ...legale ?Cum vine chestia asta? Una fumam la DNA si alta la ...( hai ca am terminat, ca e periculos sa mai si casc gura de pe acum!!) Nu stie nimeni in tara asta ce e aceea morala actului de justitie?in facultatile de drept ale Romaniei nu se sufla o vorba despre FILOZOFIA SI ETICA ZEITEI LEGATE LA OCHI?
   • +3 (5 voturi)    
    Nu, nici nu s-ar prezenta nimeni la curs (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 11:06)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui solar

    chiar daca sa fie obligatoriu calitatea intelectuala a persoanelor care fac dreptul e jalnica. Motivatia nu e decat banul vazut din perspectiva tzopeasca.
 • +4 (6 voturi)    
  trist (Vineri, 27 februarie 2015, 22:08)

  Decebal11 [utilizator]

  "Proiectul a fost initiat pornind de la nevoia cetatenilor romani din strainatate de a beneficia de servicii consulare intr-o maniera simplificata, care sa limiteze necesitatea deplasarii la consulate"

  Multi bani pentru nevoia cetatenilor din diaspora-- asemenea nevoi de a vota, asa-i?

  Imi e scarba, niciodata nu se va termina pana noi, furnicile nu vom forma un musuroi de care sa le fie teama
 • +2 (4 voturi)    
  Băi, deci să mor io ... (Vineri, 27 februarie 2015, 22:24)

  Lomecuza [utilizator]

  ... dacă nu sînteți nătătăi! Am pierdut zece minute din ciață căutînd damboulea anunțul de atribuire în SEAP ... nu puteați să scrieți mare de tot numărul lui?!?

  Hai că o fac io: anunț de atribuire nr. 155502 din 27.02.2015 la anunțul de participare nr. 151168 din 30.05.2014
 • +3 (7 voturi)    
  Estimare (Vineri, 27 februarie 2015, 22:26)

  Paul [anonim]

  Facem asa 2 mil Eur hardware + 20 programatori * 250 zile * 168 Eur + 9 experti/manageri * 250 zile * 350 Eur + 5 analisti * 250 zile * 168 Eur + 10 testeri * 100 zile * 168 EUR + 26 zile de instruire * 5000 Eur + 10 programatori suport * 750 zile * 168 EUR ajungem pe la 5,395 mil EUR asta ar fi 24.3 mil RON + 6.3 mil RON TVA. Hai ma ca iese :).
  • +3 (5 voturi)    
   .. (Vineri, 27 februarie 2015, 22:53)

   Decebal11 [utilizator] i-a raspuns lui Paul

   hai ma ca acum vizitez un spital :)
  • +2 (4 voturi)    
   Cu echipa asta faci in trei ani tot ce s-a vandut (Vineri, 27 februarie 2015, 23:33)

   alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui Paul

   Cu echipa asta (si cu mult mai putin de 2 mil EU hardware) faci in trei ani tot ce s-a vandut in Romania Soft si Hard pentru Stat in cei 25 de ani ...

   (as muta vreo 7 experti manageri la programatori ca ar fi de ajuns 2 si buni iar in loc de 20 programatori 250 de zile plus ce recuperez de la "experti" as pune 8 progarmatori "intinsi pe trei ani" ...sa nu-si dea peste maini unii la altii Tot ei pot face si o parte din teste la sfarsit si instruirea...

   echipa ar incepe prima data sa faca un generator de
   form-uri si rapoarte standard...pentru web..pentru un subset de oricare "table date"...iar dupa 6 luni cu generatorul s-ar face aplicatie dupa aplicatie...pe acelasi standard

   Raspund ca capul daca nu iese...
   • +4 (4 voturi)    
    Asta am vrut sa subliniez (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 12:51)

    PPaul1 [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

    Echipa e imensa pentru un proiect ca asta, chiar daca ar face totul de la zero. Framework-ul, portalul, generatoarele de formulare s.a.m.d sunt deja dezvoltate de Siveco. E o firma care dezvolta software de ceva ani, nu cred ca inventeaza roata de fiecare data. De data asta s-au infipt fara teama in bani europeni, drept urmare vor fi justificati cu factura. Or sa plateasca 40 de tigani din Sinesti (firma externa :)) si isi recupereaza 90% din bani. Au mai facut asta.
  • 0 (0 voturi)    
   La Sintesti se ia 300EUR/zi (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 17:21)

   mures [utilizator] i-a raspuns lui Paul

   Trebuie refacut calculul. In Sintesti nu prea mai sunt programatori disponibili asa ca pretul pe ora a crescut la 50EUR. ...
 • +3 (5 voturi)    
  Licitatii in Romania (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 2:57)

  Radu [anonim]

  Chiar daca nu vrem sa recunoastem, cu totii stim cum se desfaroasa o licitatie ca la carte in Romania. Firmele mai sus mentionate vin la persoanele responsabile cu organizarea licitatiei si alcatuiesc impreuna un caiet de sarcini imbatabil; cerinte ambigue care pot fi interpretare "corect" doar ce catre firma care trebuie sa castige licitatia. Celelalte sunt descalificate. Situatia este intr-adevar nefericita, si reprezinta tot ce se intampla gresit in Roamnia.
 • +2 (4 voturi)    
  Cine facea un proiect POSDRU daca (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 10:15)

  Maniu [utilizator]

  baga la inaintare SIVECO stia ca castiga (cacofonie voita).
 • +2 (4 voturi)    
  siveco? (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 12:10)

  Eyeswideshut [anonim]

  Anul trecut SIVECO era acuzata de evaziune fiscala, iar dna Socol chiar arestata si firma cercetata pentru acuzatii grave de inginerii financiare.. stie cineva ce s-a mai intamplat in acel dosar?
 • +4 (4 voturi)    
  Siveco - infracţiuni de evaziune fiscală (Legea 87 (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 12:48)

  aciduzzu [anonim]

  Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală rap.la art. 207 alin. 4 şi alin. 6 Cod procedură penală menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpatele Socol Irina şi Crusti Aurora Ecaterina . În baza art. 348 alin.1 şi 2 Cod procedură penală rap.la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală menţine măsura preventivă a controlului judiciar cu privire la inculpaţii Grabany Tiberiu, Gogu Mihai Valentina şi Gogu Mihai Nicolae. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore la comunicare. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 09.02.2015.
  Tribunalul Bucuresti - Secţia I Penală - Camera Preliminara / Fond , termen 03.03.2015
  • +1 (1 vot)    
   Tara de mafioti! (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 17:23)

   mures [utilizator] i-a raspuns lui aciduzzu

   Firma anchetata pentru contracte frauaduloase este acceptata in continuare si castiga licitatii cu statul.
 • +1 (1 vot)    
  siveco (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 17:20)

  balanco [anonim]

  siveco=o firma de borfasi , zero professional , macaz politic de fraudare masiva a banilor atat ai institutiilor cat si ai persoanelor private !
 • -1 (1 vot)    
  Oferta extraordinara de lucru! (Sâmbătă, 28 februarie 2015, 20:44)

  Silviu [anonim]

  Toti oamenii care lucreaza cu noi se declara multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:Office888izo@gmail.com


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by