Romania este prima tara in care grupul Orange vrea sa introduca o inovatie in serviciile sale TV - un stick care conecteaza televizorul la smartphone sau tableta, pentru a le permite abonatilor sa urmareasca pe televizor continutul din aplicatia Orange TV Go, precum si fotografii, melodii sau clipuri video personale salvate pe smartphone sau tableta, indiferent ca se afla acasa sau in deplasare, folosind dispozitivele mobile pe post de telecomanda. Compania a mai comunicat ca face ultimele verificari inainte de introducerea acestui stick in oferta comerciala.

stick Orange TVFoto: Orange Romania

Cum va putea fi folosit stick-ul:

Pentru a folosi stick-ul Orange TV, clientii vor avea nevoie de un smartphone sau o tableta cu sistem de operare Android sau iOs, un televizor cu port HDMI si o conexiune Wi-Fi securizata. Cu ajutorul aplicatiilor 'Orange TV Go' si 'stick Orange TV', smartphone-ul sau tableta se transforma in telecomanda, iar continutul mobil va rula direct pe televizor.

Aplicatia 'stick Orange TV' si versiunea compatibila cu stickul Orange TV a aplicatiei 'Orange TV Go' pentru Android sunt deja in Play Store, iar cele pentru iOs vor fi disponibile in App Store de saptamana viitoare.

  • "Faptul ca Romania este prima tara a Grupului nostru in care lansam produsul ne onoreaza si demonstreaza inca o data importanta pe care o acordam dezvoltarii continue a serviciului Orange TV", a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange Romania.

Stick-ul Orange TV va putea fi utilizat atat de abonatii serviciului Orange TV prin satelit, cat si de cei care urmaresc Orange TV pe dispozitivele mobile. Ei vor putea vedea pe televizor continutul din aplicatia Orange TV Go, precum si fotografii, melodii sau clipuri video personale salvate pe smartphone sau tableta, indiferent ca se afla acasa sau in deplasare.

La o greutate de 31 g si dimensiuni de 86,5 x 28 x 13 mm, stick-ul Orange TV este portabil si poate fi folosit oriunde pe teritoriul Romaniei. De exemplu, fanii serialelor Anatomia lui Grey sau Agents of S.H.I.E.L.D., disponibile in Orange TV Go la sectiunea Movie Go, vor putea urmari pe ecran mare cele mai noi episoade in maxim 48 de ore de la premiera in Statele Unite chiar si cand pleaca in weekend sau in vacanta.

100 de clienti ai operatorului au primit in teste acest stick si de asemenea vizitatorii Mobile World Congress, care se desfasoara la Barcelona in perioada 2 - 5 martie 2015, pot testa produsul la standul Grupului Orange.

  • Orange avea peste 157.000 de abonati TV la sfarsitul lui 2014

Prin Orange TV, clientii operatorului pot urmari cu un singur abonament canale TV, filme, seriale si emisiuni pe dispozitive multiple: televizor, smartphone, tableta si laptop sau desktop. Serviciul este transmis prin satelit direct pe televizor si prin internet pe dispozitivele mobile, astfel incat utilizatorii TV au acces la un portofoliu bogat de continut TV oricand si oriunde.

La finalul anului trecut, Orange avea peste 157.000 de abonati TV. Tot pana atunci, aplicatia Orange TV Go, prin care clientii pot urmari in miscare pana la 78 de canale TV, filme si seriale pe smartphone si tableta, a fost descarcata de peste 1.100.000 de ori.