RCS&RDS, cel mai mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat luni ca incepand din aceasta luna va creste vitezele de acces la internet in ariile acoperite de reteaua proprie Digi Mobil, pana la 21,6 Mbps pentru descarcare si pana la 5,8 Mbps pentru incarcare, prin tehnologia 3G, in Bucuresti si in 24 de orase din tara. Cresterea vitezelor va fi disponibila, in prima etapa, in orasele: Constanta si statiunile de pe litoralul romanesc, Iasi, Galati, Braila, Pitesti, Arad, Drobeta Turnu Severin, Bacau si Vaslui.

Acoperirea retelei Digi MobilFoto: RCS-RDS
  • "In a doua etapa, care se va incheia pana la finalul lunii martie, cresterile de viteza vor fi accesibile si in Bucuresti, Ilfov, Brasov, Cluj, Timisoara, Craiova, Oradea, Sibiu, Targu Mures, Baia Mare, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Hunedoara, Ploiesti, Resita, Slatina, Targu Jiu", se mai arata in comunicatul de presa transmis luni de RCS&RDS.

In prima vara anului trecut, RCS&RDS a introdus acoperire la nivel national pentru serviciile de telefonie mobila (Digi Mobil) in baza unui acord de roaming national incheiat cu Vodafone pe o perioada de 2 ani. Practic clientii pot sa comunice, la aceleasi tarife pentru apeluri si SMS-uri in roaming national ca si pentru cele initiate din reteaua Digi Mobil, si atunci cand nu se afla in aria de acoperire a retelei RCS&RDS.