Orange va investi peste 15 miliarde de euro pana in 2018 pentru a-si imbunatati reteaua in Europa, in cadrul unui plan strategic pe cinci ani, prin care isi propune sa obtina in trei ani un profit inainte de taxe superior celui din 2014, informeaza Mediafax.

  • "In primul rand, Orange intentioneaza ca ofere conectivitate mai buna pe toate pietele unde grupul este activ. Orange isi propune sa tripleze vitezele medii de transfer de date fata de nivelul din 2014, pe retelele fixe si mobile, pana la finalul lui 2018", se arata intr-un comunicat al companiei franceze.

Orange vizeaza extinderea retelei 4G astfel incat sa ajunga la o acoperire de peste 95% in Europa. De asemenea, in cadrul strategiei denumite "Essentials2020", grupul francez intentioneaza sa imbunatateasca serviciile cu clientii, prin lansarea unui astfel de serviciu pe internet si prin oferirea unor posibilitati de plata cu telefonul.

Grupul telecom anticipeaza ca profitul inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) va scadea anul acesta comparativ cu 2014, situandu-se intre 11,9 miliarde de euro si 12,1 miliarde de euro, urmand ca, de anul viitor, acesta sa inceapa sa creasca.

Anul trecut, profitul EBITDA consolidat al companiei franceze s-a situat la 12,19 miliarde de euro. De asemenea, Orange estimeaza ca grupul va inregistra in 2018 venituri peste cele de anul trecut, in conditiile in care vanzarile vor incepe sa avanseze din 2016 sau 2017.