​Samsung a lansat oficial in Romania smartphone-ul de varf de gama Galaxy S6 si versiunea S6 edge, cu ecranul curbat pe ambele parti. Preturile "la liber" pornesc de la aproximativ 3.300 lei pentru S6 si ajung la 4.800 lei pentru S6 edge cu 128 GB. Compania estimeaza ca vanzarile S6 si edge vor fi cu 30% mai mari decat cele ale S5. Telefoanele vor fi disponibile de la jumatatea lui aprilie.

Samsung Galaxy S6 EdgeFoto: Hotnews
  • UPDATE Vodafone Romania: Galaxy S6 si Galaxy S6 edge sunt disponibile la pre-comanda online si in reteaua de magazine in perioada 18 martie-16 aprilie, la preturi de 269 euro (TVA inclus) si respectiv 399 euro (TVA inclus) impreuna cu abonamentul RED 49 pe 2 ani.

Galaxy S6 dispune practic de doua versiuni cu specificatii similare, cu diferenta ca Galaxy S6 edge este curbat la ambele parti ale ecranului. Telefoanele au aspect premium, fiind create din metal si sticla. Ecranul este de 5,1 inci, 577 ppi (2560X440 Super AMOLED), procesor Exynos 7420 octacore (Quad 2,1GHz + Quad 1,5Ghz), camera foto de 16 MP pe spate si 5 MP pe fata si sistem de operare Android 5.0. Memoria RAM este de 3 GB, iar ca si stocare sunt disponibile trei variante: 32, 64, 128 GB, insa capacitatea NU mai poate fi extinsa cu card micro-SD si nici bateria nu poate fi scoasa de user. Galaxy S6 are baterie de 2.550 mAh, iar S6 Edge are 2.600 mAh. Greutatea lui S6 Edge este 132 de grame, iar a lui S6, de 138 grame.

Plasticul a fost inlocuit cu sticla si metal, aspectul general fiind cu totul diferit, asiaticii raspunzand valurilor de critici si de ironii pe tema carcaselor generatiilor precedente.

In magazinele online S6 costa 3.300 lei in versiunea cu 32 GB, 3.800 lei in versiunea medie cu 64 GB si 4.200 lei in varianta cu 128 GB. Versiunea edge este cu 600 de lei mai scumpa pentru fiecare varianta, astfel ca preturile sale variaza intre 3.900 si 4.800 lei.

Galaxy S6 si S6 Edge vor fi disponibile in culorile White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (doar Galaxy S6) si Green Emerald (doar Galaxy S6 edge).

Oficialii Samsung Romania spun ca vanzarile S5 au fost cu 10% peste cele ale Galaxy S4. Pentru Galaxy S6 si S6 edge asteptarile sunt mai mari (+30% fata de Galaxy S5). Piata totala a smartphone-urilor in Romania ar putea depasi 3 milioane unitati in acest an.

Ce spune Samsung despre telefon

"Create cu precizie din metal si sticla, Galaxy S6 si Galaxy S6 edge integreaza specificatii tehnice avansate intr-un design practic si elegant. Galaxy S6 edge este un telefon impresionant, cu un design modern, ce ofera o experienta de vizualizare captivanta datorita primului ecran din lume curbat pe ambele parti. Corpul din sticla, realizat din cel mai rezistent material, Corning Gorilla Glass 4, este disponibil intr-o gama de culori elegante. Acestea includ nuantele White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz si Green Emerald si releva o textura unica atunci cand lumina naturala este reflectata pesuprafata carcasei smartphone-ului", spune compania.

"Camerele foto principale si cele frontale cu care sunt echipate Galaxy S6 si Galaxy S6 edge sunt mai rapide si ofera imagini clare si vibrante. Obiectivele F1.9 si senzorii de inalta rezolutie atat de pe camera frontala (5 MP), ca tsi de pe cea principala (16 MP) ofera o calitate superioara a imaginii, chiar si in medii intunecate", sustine compania. Un element pe care Samsung a insistat este rapiditatea camerei: in 0,7 secunde de cand apesi sa deschizi camera, poti face poze.

Un mare plus tine de faptul ca aceste telefoane se pot incarca wireless si sunt compatibile cu cele doua standarde de pe piata. Pentru aceasta optiune, user-ul trebuie sa cumpere separat de telefon dispozitivul de incarcare wireless.

"Smartphone-urile sunt compatibile cu orice dispozitiv de incarcare wireless disponibil pe piata certificat custandardele WPC si PMA. In plus, noile smartphone-uri se incarca foarte rapid prin cablul de alimentare, de 1,5 ori mai repede decat Galaxy S5, oferind aproximativ 4 ore de utilizare dupa doar 10 minute de incarcare", spune compania.

FOTO - Galaxy S6 si S6 edge in Romania: