Ministerul Dezvoltarii vrea sa implementeze un sistem IT de management al activitatii in valoare estimata de peste 2,6 milioane de euro

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 31 martie 2015, 11:30 Economie | Telecom


 documente
(31 Mar 2015) PDF, 961KB
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a demarat o licitatie deschisa pentru implementarea unui sistem integrat de management al activitatilor de investitii, control si integritate in cadrul institutiei, contract in valoare estimata cu TVA de peste 11,7 milioane lei (peste 2,6 milioane euro), conform unui anunt publicat marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Proiectul este finantat din fonduri UE care mai pot fi accesate pana la sfarsitul acestui an.

"Scopul proiectului constă în îmbunătăţirea furnizării de servicii de către MDRAP către entităţile cu care interacţionează (cetăţeni, instituţii ale administraţiei publice) ca urmare a simplificării procedurilor de lucru specifice activităţii de investiţii publice a solicitantului. Accesul îmbunătăţit al angajaţilor MDRAP la informaţiile necesare derulării în condiţii optime a activităţii pe care o desfăşoară va minimiza timpii alocaţi acesteia şi erorile umane. Rezultatul va consta în maximizarea timpului alocat furnizării de servicii către cetăţeni şi instituţiile administraţiei publice, şi, în consecinţă, a calităţii acestui proces.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea capacităţii instituţionale şi eficientizarea activităţii desfăşurate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin dezvoltarea şi implementarea unui sistem informatic integrat de management al activităţii de investiţii, control și integritate. (..)

Rezultatele implementării sistemului informatic integrat menţionat anterior vor consta în simplificarea procedurilor de lucru la nivelul instituţiei solicitante şi al entităţilor cu care aceasta interacţionează, precum şi în îmbunătăţirea suportului decizional necesar în activitatea de planificare, urmărire, control, previziune şi prognoză a investiţiilor bugetare la nivelul MDRAP", se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Printre conditiile de participare la licitatie, la capitolul capacitate economica se precizeaza ca valoarea cifrei de afaceri medie globala din ultimii 3 ani (2012, 2013, 2014) trebuie sa fie de minim 18.000.000 lei.

In ceea ce priveste experienta tehnica necesare se mentioneaza:

Ofertantul (operator economic sau membrii asocierii împreuna) trebuie sa prezinte certificate/ documente care sa confirme ca ofertantul a prestat servicii similare/ livrat produse similare, la nivelul a cel putin un contract sau cel mult 5 contracte, in valoare cumulata de minim 9.000.000 RON fara TVA.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 08.05.2015. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19.05.2015. Data limita de evaluare a ofertelor este 20.05.2015.

Mai multe in caietul de sarcini atasat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1333 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  E simplu (Marţi, 31 martie 2015, 11:52)

  Pop [anonim]

  Iar se pune de o coruptie.Din conditiile de participare se dovedeste ca este o licitatie trucata.Obiectivul care este clasic : "imbunătăţirea capacităţii instituţionale şi eficientizarea activităţii-bla bla".
  Demagogia care ascunde intentia : "Rezultatele implementării sistemului informatic integrat menţionat anterior vor consta în simplificarea procedurilor de lucru la nivelul instituţiei solicitante şi al entităţilor cu care aceasta interacţionează, precum şi în îmbunătăţirea suportului decizional necesar în activitatea de planificare, urmărire, control, previziune şi prognoză a investiţiilor bugetare la nivelul MDRAP", se arata in caietul de sarcini al licitatiei.
  Ati inteles ?
 • 0 (0 voturi)    
  suna cunoscut, nu?! (Marţi, 31 martie 2015, 12:19)

  lili [anonim]

  Sisteme de management IT care NU vor functiona niciodata!
  Mai avem multe, tineti minte celebrul viscol din 2012!
  "Reactia haotica a autoritatilor in fata viscolului: Avem un Centru unic de comanda si un soft de 7,5 milioane de euro - ambele nefunctionale
  Valul de frig si ninsori care afecteaza Romania de peste zece zile a generat zeci de morti, localitati izolate, drumuri blocate, iar in fata vitregiilor naturii autoritatile statului au actionat haotic. Asta in conditiile in care Romania are inca din 2008, in acte, un centru unic de comanda. E vorba despre Centrul National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI) in cazul situatiilor de urgenta, proiect de peste 203,7 milioane dolari, finantat in comun de Guvern si Banca Mondiala.
  Mai mult, un sistem informatic integrat (SMISU) ar fi trebuit sa fie operational inca din vara anului 2009, in conditiile in care in vara lui 2008 un consortiu format din firmele S&T Romania si APD Communications Ltd. (Marea Britanie) anunta castigarea acestui contract in valoare de circa 7,5 milioane de euro. In practica insa, nici una din aceste initiative nu este operationala.
  In luna noiembrie 2008, oficialii din Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MAI, in prezent), ai Ministerului Apararii, ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si ai Bancii Mondiale anuntau inaugurarea la Ciolpani a Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI).
  Centrul ar fi urmat sa conduca si coordoneze activitatile de raspuns in caz de dezastru prin intermediul unui sistem informatic integrat national - Sistemul de Management Informational pentru Situatiile de Urgenta (SMISU).
  Tot acest proiect, finantat in comun de Guvernul Romaniei si BM, avea valoarea totala de 203,7 milioane dolari (din care 150 milioane dolari imprumut)."

  http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-11509147-reactia-haotica-autoritatilor-fata-viscolului-avem-centru-unic-comanda-soft-7-5-milioane-euro-ambele-nefunctionale.htm


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by