RCS&RDS, Telekom si UPC, cei mai mari operatori de internet, televiziune si telefonie fixa, se extind pe noi linii de business generatoare de venituri si valoare adaugata. Daca RCS&RDS si Telekom Romania au decis sa intre pe piata energiei electrice, UPC Romania a hotarat in vara anului trecut sa-si completeze obiectul secundar de activitate cu activitati de call center si comert cu amanuntul al produselor alimentare, de patiserie si zaharoase in magazine specializate, conform unei decizii publicate luni in Monitorul oficial.

Severina Pascu, sefa UPC Romania si UngariaFoto: UPC Romania

UPC se extinde pe un nou domeniu de activitate

UPC se extinde pe un nou domeniu de activitate

Foto: Captura Monitorul Oficial

In 7 iulie 2014, asociatii UPC Romania, reprezentati de Severina Pascu, au decis sa completeze obiectul secundar de activitate al celui de-al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu cu urmatoarele coduri CAEN:

- 4724 – Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate

- 4729 – Comert cu amanuntul al altor produse alimentare, in magazine specializate

- 8220 – Activitati ale centrelor de intermediere telefonica (call center), se arata in decizia publicata in urma cu o zi in Monitorul Oficial (vezi documentul atasat).

HotNews.ro a adresat intrebari catre UPC Romania pentru a obtine detalii legate de aceasta decizie, insa pana la publicarea acestui articol nu am primit nici un raspuns.

Tot in Monitorul Oficial de luni, 30 martie, mai este o decizie din partea actionarilor Telekom Romania care vizeaza completarea obiectului de activitate al companiei cu: "productia, transportul, distributia si comercializarea energiei electrice".

La solicitarea HotNews.ro, oficialii Telekom Romania au confirmat ca faptul ca au facut demersurile legale necesare pentru a se lansa pe piata locala de energie si au subliniat ca "prin combinarea serviciilor specifice telecom si a celor conexe cu solutiile de energie, Telekom demonstreaza angajamentul de a-si exploata infrastructura (..) pentru a aduce mai multa valoare adaugata clientilor si actionarilor sai".

De notat ca si RCS&RDS activeaza de ceva timp pe piata de energie.