RCS&RDS va creste din 1 mai 2015 tarifele extraoptiunilor HBO si HBO MaxPack, canale TV care apartin retelei americane de televiziune Home Box Office, ca urmare a aprecierii dolarului american in fata monedei nationale. Astfel, abonamentele Digi TV prin satelit care includ extraoptiunea HBO, se vor majora cu 2 lei/luna (TVA inclusa), iar cele prin cablu digital vor creste cu 5 lei/luna (TVA inclusa). De asemenea, abonamentele prin cablu digital care includ extraoptiunea HBO MaxPack vor creste cu 4 lei/luna. Drept compensatie, RCS&RDS anunta ca abonatii la Digi Net si Digi TV care au una din extraoptiunile HBO vor primi ca beneficiu la pachetul existent, acces nelimitat la continutul video disponibil pe platforma online HBO GO.

Sediul RCS&RDSFoto: RCS & RDS

Curs mediu lunar

Curs mediu lunar

Foto: BNR

"Incepand din data de 1 mai 2015, tarifele aferente extraoptiunilor HBO si HBO MaxPak din oferta de televizine Digi TV, vor fi modificate atat pentru clientii existenti, cat si pentru cei care opteaza incepand de astazi pentru una dintre cele doua extraoptiuni. Noile tarife pentru extraoptiunile HBO sau HBO MaxPak se vor regasi in facturile clientilor emise pentru luna mai, 2015.

Cresterea tarifelor este cauzata de fluctuatiile cursului de schimb al monedei nationale in raport cu principalele valute, in special raportat la dolarul american. Compania RCS & RDS isi asigura clientii ca depune toate eforturile pentru a le oferi beneficii la pachetele de servicii si se preocupa sa imbunatateasca permanent calitatea serviciilor, precum si sa mentina tarifele la valori cat mai accesibile", se arata in comunicatul transmis miercuri de RCS&RDS.

Conform cursului de schimb mediu lunar afisat de Banca Nationala a Romaniei, dolarul american a crescut de la 3,2299 lei, in aprilie 2014, la 4,0933 in luna martie 2015.

  • Cat costa abonamentele Digi TV pe cablu digital si satelit si cum vor creste tarifele la extraoptiunile HBO

In prezent, abonamentul lunar la Digi TV pe cablu digital costa 29 lei (cu TVA inclusa). Pretul unui abonament lunar Digi TV prin satelit este de 24 de lei (pachetul de baza).

Preturile acestor abonamente nu se schimba, dar RCS&RDS va creste tarifele la cele doua extraoptiuni HBO: extraoptiunea HBO (HBO si HBO HD) si extraoptiunea HBO MaxPak (HBO, HBO HD, HBO Comedy International, Cinemax).

Altfel spus, romanii care au optat sau intentioneaza sa opteze si pentru canalele HBO vor trebui sa plateasca mai mult din data dde 1 mai 2015. Tarifele vor creste astfel:

In cazul Digi TV pe cablu digital:

- tariful extraoptiunii HBO creste de la 8 lei la 13 lei

- tariful extraoptiunii HBO MaxPack creste de la 10 lei la 14 lei

In cazul Digi TV prin satelit:

- tariful extraoptiunii HBO creste de la 11 lei la 13 lei

- tariful extraoptiunii HBO MaxPack ramane neschimbat - la 14 lei

  • "Clientii care nu sunt de acord cu aceasta modificare au dreptul sa renunte la extraoptiunile HBO sau HBO MaxPak fara plata vreunei despagubiri, in termen de 30 de zile de la momentul intrarii in vigoare a noilor tarife", se mai arata in comunicatul RCS&RDS.

Despre HBO

Home Box Office, cea mai cunoscuta retea de televiziune premium din America, ofera canalele de televiziune premium pentru sistemele analogic, DTH si pentru platformele MMDS. HBO Europe - detinut de Home Box Office, Inc. ¬ difuzeaza in prezent programe de televiziune premium in 15 tari: Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Romania, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croatia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Bosnia si Hertegovina.

HBO Europe ofera in Romania patru canale HD si SD de filme de inalta calitate (HBO, HBO Comedy, Cinemax si Cinemax2) cat si un serviciu video on demand, HBO GO. Sediul HBO Europe se afla in Budapesta, Ungaria.