Sony a lansat noua generatie a smartphone-ului sau de varf de gama Xperia, insa nu intr-un eveniment international fastuos, ci prin postarea unui comunicat de presa pe site-ul filialei japoneze. Z4 pastreaza tendinta Sony care a adus schimbari mici intre generatiile lui Xperia Z, site-urile internationale notand ca avem de-a face cu un deja-vu. Telefonul va fi comercializat din vara in Japonia, datele lansarii pentru Europa nu se cunosc.

Sony Xperia Z4Foto: Sony

Procesorul este Qualcomm Snapdragon 810, camera de pe spate este tot de 20,7 MP, iar rezolutia este tot de 1920x1080 pixeli. Telefonul are 6,9 mm grosime (fata de 7,3 mm la Z3), iar greutatea a scazut cu 8 grame (de la 152 la 144 grame).

O imbunatatire importanta este la camera frontala (de la 2,2 MP, la 5 MP si a primit si stabilizator de imagine). Memoria interna este de 32 GB, extensibila pana la 128 GB, iar RAM-ul este de 3 GB. Bateria este de 2930 mAh, iar ca si nuante sunt disponibile patru culori.

Bateria practic descreste in capacitate (de la 3.100 mAh), insa Xperia este unul dintre smartphone-urile de top cu autonomie buna.

Xperia Z3 costa de la circa 2.000 de lei in Romania. Sony are vanzari mult sub Apple si Samsung pe segmentul premium, iar japonezii au redus cu 2,000 de persoane efectivele diviziei de smartphone-uri fiindca vanzarile au fost sub previziuni.