UPC Romania, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, parte a grupului Liberty Global, controlat de miliardarul american John Malone, a raportat venituri de 38,9 milioane dolari in primele trei luni din acest an, in scadere cu 10,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul deprecierii leului in fata dolarului, potrivit datelor grupului international de comunicatii. In aceeasi perioada de referinta, veniturile in lei ale UPC Romania au crescut cu 8%, operatorul castigand 65.000 de noi abonamente, in conditiile in care numarul total de clienti a scazut cu 1700 abonati.

Veniturile UPC RomaniaFoto: Liberty Global

UPC Romania, operator care isi vinde serviciile in lei, dar raporteaza rezultatele financiare in dolari, a inregistrat in primele trei luni din acest an venituri de 38,9 milioane de dolari, in scadere cu 10,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand veniturile s-au ridicat la 43,5 milioane dolari, arata datele prezentate vineri de grupul Liberty Global.

  • Veniturile in lei au crescut cu 8%, in primul trimestru din 2015. Investitii de peste 35 milioane de euro planificate pentru 2015

Pe de alta parte, compania locala subliniaza intr-un comunicat de presa transmis vineri ca veniturile in lei si numarul total de abonamente au crescut.

  • "Veniturile in lei ale companiei au crescut cu 8% fata de perioada similara a anului trecut iar cele in USD s-au diminuat pe fondul evolutiei nefavorabile a leului fata de dolarul american. (..) numarul abonamentelor la sfarsitul trimestrului 1 a ajuns la un total de aproape 2.000.000 pe toate segmentele de televiziune, internet si telefonie. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, compania are un total de peste 65.000 de abonamente noi si isi continua cresterea confirmata in ultimii ani", se arata in comunicatul de presa transmis vineri de UPC Romania.

Aceasta in conditiile in care numarul total de abonati UPC Romania a fost de 1.177.800 utilizatori la sfarsitul lunii martie 2015, in scadere cu 1700 abonati fata de sfarsitul lunii martie 2014.

Fata de sfarsitul anului 2014, reducerea numarului total de clienti a scazut cu 8500 de clienti.

La sfarsitul primului trimestru din 2015, UPC a ajuns la 1,17 milioane de abonamente TV, in scadere cu 8600 de abonamente fata de sfarsitul anului 2014, in conditiile in care operatorul a castigat 8400 de noi abonamente la televiziunea digitala prin cablu, dar a pierdut 9400 de abonamente de cablu TV analogic si 7600 de abonamente DTH (satelit).

De asemenea, fata de sfarsitul anului trecut, UPC Romania a castigat 10.500 de noi abonamente de internet si 400 de noi abonamente de telefonie fixa, ajungand la 444.000 de abonamente de internet si respectiv 313.300 de abonamente de telefonie fixa la sfarsitul lunii martie 2015.

Severina Pascu, CEO UPC Romania si Ungaria, a declarat ca in 2015 sunt planificate investitii de peste 35 de milioane de euro, atat pentru servicii noi precum si pentru modernizarea si extinderea retelei actuale.

  • RCS&RDS a crescut pretul abonamentelor HBO ca efect al deprecierii leului in fata dolarului

Amintim ca la inceputul lunii trecute, RCS&RDS, cel mai mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat ca va creste din 1 mai 2015 tarifele extraoptiunilor HBO si HBO MaxPack, canale TV care apartin retelei americane de televiziune Home Box Office, ca urmare a aprecierii dolarului american in fata monedei nationale. Astfel, abonamentele Digi TV prin satelit care includ extraoptiunea HBO, se vor majora cu 2 lei/luna (TVA inclusa), iar cele prin cablu digital vor creste cu 5 lei/luna (TVA inclusa). De asemenea, abonamentele prin cablu digital care includ extraoptiunea HBO MaxPack vor creste cu 4 lei/luna. Drept compensatie, RCS&RDS anunta ca abonatii la Digi Net si Digi TV care au una din extraoptiunile HBO vor primi ca beneficiu la pachetul existent, acces nelimitat la continutul video disponibil pe platforma online HBO GO.