Licitatie IT de peste 8,3 milioane de euro la ANAF: Asistenta tehnica si mentenata pe 4 ani pentru Sistemul Informatic Integrat Vamal, care a devenit indisponibil temporar la inceputul anului

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 8 mai 2015, 15:36 Economie | Telecom


Sediul ANAF
Foto: Google Street View
 documente
(08 Mai 2015) PDF, 209KB
​Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat vineri o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de asistenţă tehnică şi mentenanţă în vederea asigurarii continuitatii si disponibilitatii Sistemului Informatic Integrat Vamal. Contractul, finantat din fonduri bugetare, se va incheia pe 4 ani si are o valoare estimata cu TVA de pana la 36,8 milioane lei (peste 8,3 milioane de euro). In luna ianuarie a acestui an, Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV) a devenit indisponibil din cauza unor probleme tehnice aparute la nivelul echipamentelor, iar procedurile de depunere si prelucrare a declaratiilor au fost derulate pe suport de hartie pana la remedierea situatiei.

 • Scopul licitatiei lansate vineri de ANAF este "asigurarea continuitatii si disponibilitatii Sistemului Informatic Integrat Vamal precum si asigurarea nivelului de peste 99,5%  a disponibilitatii pentru sistemele informatice transeuropene - cerinţă a Comisiei Europene. (..) Sistemul Informatic Integrat Vamal (SIIV) este un sistem complex ce înglobează atât sisteme informatice Trans-Europene, compatibile şi interoperabile cu sistemele vamale ale Comisiei Europene şi ale statelor membre, cât şi sisteme informatice  naţionale integrate, menite să sustină activităţile din domeniul vamal. Aceste componente au fost dezvoltate şi implementate pe infrastructura proprie în perioada 2001-2014", se arata in Caietul de sarcini al licitatiei (vezi documentul atasat).

Licitatie lansata vineri in SEAP (anunt de participare numarul 159313/08.05.2015) implica incheierea unui acord cadru cu o durata de 48 de luni, iar valoarea estimata fara TVA a contractului este cuprinsa intre: 25.168.000  si 29.744.000 lei.

Cu TVA, contractul are o valoare estimata de pana la 36,8 milioane lei (peste 8,3 milioane de euro).

 • "Frecventa si valoarea contractelor ce vor fi atribuite: Valoarea estimata, fara TVA, a celui mai mare contract subsecvent ce ar putea fi atribuit in decursul unui an: 7.436.000 RON, contractele subsecvente se vor atribui anual", se arata in fisa de date a licitatiei.

In privinta conditiilor de participare la licitatie, media cifrei de afaceri globale pe ultimii 3 ani (2012,2013, 2014) a ofertantilor interesati trebuie sa fie cel putin egala cu 7.000.000 lei. De asemenea, lista principalelor prestari de servicii similare din ultimii 3 ani (calculate pana la data limita de depunere a ofertelor) din care sa rezulte ca ofertantul a prestat, la nivelul unuia sau mai multor contracte, servicii similare in valoare de 7.000.000,00 lei insotita de certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul beneficiar.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 18 iunie 2015. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 22 iunie 2015. In aceeasi zi va avea loc si deschiderea ofertelor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2675 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  APEX (Vineri, 8 mai 2015, 17:00)

  Bogdan Toma [anonim]

  Cine naiba a acceptat sa se dezvolte toate aplicatiile in jucaria de APEX?!?! Platforma e mult prea fragila (sa zicem asa) ca sa poata sustine o VAMĂ.
 • 0 (0 voturi)    
  trebuie sa fii tare imbecil... (Luni, 11 mai 2015, 13:11)

  ..13 [utilizator]

  Sa astepti aproape 6 luni de zile ca sa lansezi o licitatie pentru o nevoie despre care stiai de la sfarsitul anului trecut....

  Cum dreaq de mai stau pe acele scaune directorii aia??? Ce institutie de c..t...

  Cu asemenea incapabili sa nu ne mai miram ca nu ajungem in spatiul Schengen!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by