Victor Ponta, la Summitul regional pe securitate cibernetica: Principala arma a Federatiei Ruse nu o reprezinta tancurile si avioanele, ci gazul si energia cu care pot santaja regiunea si Europa
Cateva din cele mai importante declaratii ale premierului Victor Ponta:
- Este o realitate a momentului in care traim, nimeni nu-si mai poate imagina omenirea fara securitatea tehnologiei informatiei, toti depindem de acest lucru si cred ca atentia pe care parteneriatul nostru o acorda acestui sector este necesara.
- Pentru Romania este o mare oportunitate de a dezvolta acest domeniu impreuna cu USA cu siguranta tara cea mai avansata in acest domeniu si sa dovedim ca suntem lider pe plan regional in securitate cibernetica. Putem fi un lider reginal pentru ca Romania are o bogatie naturala - capacitatea tinerilor nostri care lucreaza in acest domeniu de a reusi in institutii publice si private de a anticipa si a fi eficienti in ceea ce inseamna o lume atat de deschisa si fragila.
- Romania are un potential urias, o legislatie care stimuleaza incestitile in zona privata care sprijina institutiile sa aiba la dispozitie resursele pentru a exercita un rol regional care ne-a fost incredintat atat din punct de vedere militar cat si civil.
- Vreau sa afirm hotararea Guvernului Romaniei in a sprijini dezvoltarea acestui sector esential sa spun ca sansa de a fi impreuna cu liderul mondial in domeniu - Guvernul USA si firmele americane - este o sansa uriasa pe care vrem sa o folosim la maxim si sa-i asigur ca impreuna putem construi o lume mai sigura si un cadru in care dezvoltarea economica sa nu traiasca sub amenintarea unui atac cibernetic.
- In aceasta regiune complicata in care Romania reprezinta un bastion de stabilitate si predictibilitate, avem cateva razboaie pe care le ducem, din fericire nu unele conventionale care vedem ca se intampla in Ucraina si in alte zone, ci unele la fel de dificile. In primul rand un razboi pe energie si spuneam ca principala arma a Federatiei ruse nu o reprezinta tancurile sau avioanele, ci gazul si enegia cu care pot santaja Europa.
- In acelasi timp exista atacuri asupra sistenelor de date si de comunicatii, iar niste oameni despre care nu se scrie in presa si nu-i vedem la televizor exista si ne ofea noua capacitatea de a folosi in siguranta internetul si televiziunea (..) Vreau sa le multumesc acestor eroi necunoscuti (..).
Summit Regional de Securitate Cibernetica la Bucuresti, intre 11 si 13 mai 2015
In perioada 11-13 mai 2015, Ministerul pentru Societatea Informationala impreuna cu Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti organizeaza la Bucuresti, la Palatul Parlamentului, un Summit Regional de Securitate Cibernetica.
La eveniment sunt invitate sa participe 17 state din Europa Centrala si de Sud-Est, membre sau non-membre ale UE si NATO, care isi vor prezenta politicile in domeniul securitatii cibernetice, vor aborda tematici precum amenintarile si vulnerabilitatile cibernetice, incercand totodata sa identifice oportunitati pentru colaborare internationala si regionala si sa faca schimb de bune practici in domeniu.
Summitul va aduce laolalta companii si oficiali guvernamentali, specialisti in domeniul securitatii cibernetice din mediul public si privat din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii si Romania.
Discutiile si intalnirile se vor desfasura pe parcursul a trei zile, beneficiind de prezenta premierului roman, Victor Ponta si a adjunctului Secretarului pentru Comert, Bruce Andrews din cadrul Departamentului Comertului al SUA.
In aceesi perioada, Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti deruleaza la Bucuresti o misiune comerciala pentru a prezenta cele mai noi solutii pe care companiile americane le pot oferi in acest domeniu. Participantii la summit vor avea posibilitatea de a derula discutii bilaterale cu expertii in securitate cibernetica si lideri din cadrul companiilor reprezentate.

Vicepremierul Dan Barna, la HotNews LIVE: Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, o sincopă de comunicare. Pentru un pacient care trebuie relocat în alt spital, că e dimineață, la prânz sau seara e o chestiune de percepție
Mitul că lockdownul ajută cuplurile să procreeze se spulberă de la lună la lună. Și nu doar în România, ci în aproape întreaga Europă
INTERVIU Daniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv
The Truman Show? Un bărbat s-a încuiat într-o încăpere timp de 100 de zile și a transmis totul live / „Prețul corect” pentru care ar petrece 5 ani în izolare
Datele a peste un milion de utilizatori Clubhouse, rețeaua socială a miliardarilor, au fost publicate pe un forum de hacking
mai mult iau decat ne vand. nu cumpara, iau cu japca numita si redeventa de 2%.
iar la traficul de influenta le putem da noi lejer lectii lor.
Este un spion rus !
isi doreste sa salveze MAFIA care l-a promovat si sa ajunga presedintele ROMANIEI !
ATENTIE !!!!
Deja ministrul de finante a Rusiei a prezentat un buget mai mic cu 200 mld USD, datorita scaderii pretului petrolului. Este destul de evident ca exista un singur mare pierdant in acest razboi economic: Rusia. Satajul energetic este un bluf care nu tine.
Despre Ponta, numai de rau.......
După 1990 in RO, furtul intelectual a luat proporţii de neimaginat. Pentru mii de oportunişti, doctoratul a devenit floare la ureche şi un argument academic al carieriştilor neterminaţi intelectual.
Plagiatul ar trebui stabilit de o “Comisie de Etica”? Aşi, asta numai… în România!
Ce a intrebat comisia ? “Măi Victoraş, cum ai putut să faci aşa ceva? Nu-i aşa că la viitoarea ta lucrare de doctorat o să pui coperţile în culoarea partidului tău, cea roşie?” Şi cu asta…gata!
Plagiatul este însă o problemă de furt al propietăţii intelectuale şi acesta poate fi stabilit de oricine care este în stare să citească (aşa de simplu este!) şi are şi răbdarea s-o facă. Furtul de text din alte lucrări ştiinţifice nu este prevăzut în codul penal fiindcă…oamenii de ştiinţă se bucură – în probleme de specialitate – de o independenţă absolută: ei îşi reglează singuri astfel de probleme. Ceeace au şi făcut, în cazul Ponta, prin votul CNATDCU.
În cazul Victor Ponta au fost trei “persoane” care au declarat că lucrarea este un plagiat: revista engleză Nature (leader mondial de decenii în aprecierea rezultatelor ştiinţifice în întreaga lume), ziarul german Franfurter Allgemeine Zeitung (cel mai însemnat ziar formator de opinie în Germania şi în Europa de Vest) şi CNATDCU de pe lângă Ministerul Educaţiei Naţionale din România. Din acest moment pentru lumea ştiinţifică nu mai exista nici-o îndoială că lucrarea de doctorat a dl. Victor Ponta este un plagiat, iar această părere rămâne neschimbată, independent de faptul că CNATDCU a fost tocmai desfiinţat sau numai lărgit, că a existat un cworum sau nu, că fostul ministru al Educaţiei Nationale a declarat hotărârea CNATDCU ca fiind nulă, că Ministrul de Interne dr. Ion Rus a declarat în derâdere că hotărârea a fost luată de un “doctor în chimie” asistat de “câţiva portocalii”.