Profitul operational al Telekom Romania s-a situat la 55 milioane de euro in primul trimestru din 2015, in scadere cu 16,7% fata de aceeasi perioada din 2014.
Reducerea veniturilor din primele trei luni ale acestui an este atribuita in cea mai mare parte scaderii tarifelor de interconectare, masura de reglementare introdusa in trimestrul doi din 2014, se mai arata in raportul grupului Deutsche Telekom.
"Numarul de angajati ai intregului grup de companii din Romania a fost de peste 8100 in T1 2015, cu 40 mai putini fata de finalul anului trecut. Aceasta scadere reprezinta o fluctuatie normala de personal", au precizat reprezentantii ai grupului de companii Telekom Romania.
- UPDATE Telekom Romania a continuat sa piarda clienti pe telefonie si internet fix si a stagnat pe TV in primele trei luni din 2015
Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) a ajuns la 1,41 milioane de abonati TV (cablu, satelit si IPTV) in primele trei luni din acest an, in crestere cu 3,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut si la un nivel aproape similar (scadere de 0,03%) cu sfarsitul anului trecut, conform datelor publicate miercuri de grupul elen OTE, actionarul majoritar. Operatorul a continuat sa piarda clienti atat pe internet fix de banda larga cat si pe telefonie fixa, ajungand la 1,21 milioane de clienti de internet fix de banda larga si 2,16 milioane de abonati la telefonia fixa la sfarsitul lunii martie 2015.
La sfarsitul lunii martie 2015, Telekom a ajuns la 2.160.572 abonati de telefonie fixa, in scadere cu 2,8% fata de primul trimestru din 2014. In aceeasi perioada de referinta, Telekom Romania a ajuns la 1.217.571 abonati la internet fix de banda larga, in scadere cu 2,6%.
Raportat la sfarsitul anului 2014, cifrele arata ca Telekom a continut sa piarda clienti pe ambele linii de business, in conditiile in care in decembrie 2014 compania avea 2.180.642 abonati de telefonie fixa si 1.232.075 abonati la internet fix de banda larga.
Nu in cele din urma, datele OTE indica scadere a numarului de clienti si pe telefonie mobila la Telekom Romania Mobile (fostul Cosmote): 5,887 utilizatori de telefonie mobila (n.a SIM-uri active) la sfarsitul lunii marti 2015, fata de 5,953 milioane de utilizatori la sfarsitul lunii decembrie 2014.
Nu mai exista la nivelul judetului nici macar notiunea de compartiment, sunt cativa oameni care au conducatori sau coordonatori la nivel de 2-3 judete, care habar nu au de ce se intimpla in judetele respective, nici oamenii nu ai cunosc dar aminte problemele pe parte tehnica. O harababura generalizata unde lucrurile merg din inertie, nu ca se ocupa cineva de bunul mers, de proiecte sau alte vorbe mari. Saracii lucratori alearga de frica sa nu isi piarda si ei locul de munca. Dintr-o companie nationala respectata a ajuns o ruina, iar statul care detine 45% din actiuni habar nu are de jaful pe care l-au facut grecii si acum nemtii, care intentionat raporteaza pierderi ca sa nu imparta profitul cu statul, ei actionand prin firme capuse. Mare pacat de personalul ultra calificat care a migrat la alte firme care nu au investit nimic in formarea lor. Nu au invatat nimic nici pana la aceasta data ca o companie este reprezentata de oamenii care lucreaza si ca cea mai buna investitie este in oameni, in lucratori. Degeaba ne-am implicat, ne-am sacrificat, compania nu a dat 2 bani pe aceste lucruri si rezultatele se vad.