Orange Romania va furniza servicii de telefonie fixa pentru intreg sistemul penitenciar din tara pentru o perioada de 44 de luni, dupa ce luna trecuta a castigat in fata UPC o licitatie organizata de Administratia Nationala a Penitenciarelor, potrivit unui anunt de atribuire publicat miercuri, 20 mai, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Valoarea totala finala a contractului castigat de Orange este de 301.158 de euro fara TVA. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 712.800 euro fara TVA.

Harta penitenciareFoto: ANP
  • "Furnizorul de servicii de telefonie trebuie sa asigure catre Administratia Nationala a Penitenciarelor - aparat central si catre unitatile de penitenciare din subordinea sa, care au calitatea de utilizatori - persoana juridica, servicii de telefonie fixa pentru un numar minim de 634 de posturi telefonice si un maxim de 810 posturi telefonice care sa permita accesul la toate retelele publice de comunicatii telefonice locale, nationale, internationale, precum si asigurarea functionarii acestora la parametri normali de functionare, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
  • Aria de acoperire a serviciilor de telefonie fixa oferite trebuie sa cuprinda obligatoriu toate unitatile penitenciare de pe cuprinsul Romaniei si sectile aferente acestora", se arata in caietul de sarcini al acestei licitatii (vezi documentul atasat).

In cadrul acestei licitatii, demarate de Baza de aprovizionare, gospodarire si reparatii in 23 ianuarie 2015, au fost primite doua oferte - din partea Orange si din partea UPC - ambele fiind declarate admisibile.

Oferta declarata castigatoare a fost cea a Orange, iar acordul cadru a fost incheiat in data de 20 aprilie 2015 pentru o perioada de 44 de luni. In perioada de derulare a acordului cadru se preconizeaza a se incheia minim 4 contracte subsecvente. Acestea se vor incheia fara reluarea licitatiei in SEAP.