​Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a demarat o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de informare si publicitate pentru proiectul Ro-Net, de peste 85,6 milioane de euro, care vizeaza crearea unei infrastructuri de internet de banda larga in 783 de localitati defavorizate din tara. Contractul de publicitate are o valoare estimata cu TVA de 3,1 milioane lei (peste 700.000 de euro), potrivit unui anunt publicat sambata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Vezi in articol cum vrea Ministerul sa promoveze proiectul Ro-Net.

Harta Ro-NetFoto: Telekom Romania
  • Cum se va face promovarea proiectului Ro-Net - cateva detalii din Caietul de sarcini

Conform proiectului, activitatile de informare si publicitate vor include:

  • elaborarea si publicarea a 14 anunturi de presa privind lansarea, respectiv finalizarea proiectului (in fiecare regiune de implementare)
  • organizarea a 14 conferinte de presa de lansare si finalizare a proiectului; (conferintele vor avea loc in: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov, Craiova, Vaslui);
  • Amplasarea a maximum 783 panouri temporare in zonele vizate prin proiect;
  • Amplasarea a maximum 783 panouri permanente, accesibile publicului, in zonele vizate prin proiect

In vederea cresterii vizibilitatii proiectului si a contributiei comunitare, vor fi elaborate si distribuite grupului tinta material promotionale/de informare, respectiv:

  • 7000 de fluturasi;
  • 7000 de brosuri;
  • 2000 de afise;

Activitatea de informare si publicitate are ca scop prezentarea importantei obiectivului de investitii si sursele de finantare ale acestuia la nivelul judetelor in care se va implementa, astfel: Iasi, Bacau, Suceava, Botosani, Neamt, Vaslui, Vrancea, Buzau, Braila, Galati, Prahova, Dambovita, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Arges, Teleorman, Olt, Giurgiu, Dolj, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Arad, Bihor, Satu Mare si Salaj.

Mai multe detalii citeste in caietul de sarcini atasat.

Contractul are o valoare estimata fara TVA de 2.500.000 lei si este finantat prin fonduri UE. Termenul de implementare este de 5 luni de la atribuirea contractului.

Conditii de participare:

La capitolul capacitate economica, este impusa urmatoarea cerinta minima: Media cifrei globale de afaceri pe ultimii 3 ani trebuie sa fie de minim 2.500.000 lei.

La capitolul capacitate tehnica, se precizeaza ca ofertantul trebuie sa faca dovada ca a furnizat si prestat in ultimii 3 ani, in cadrul a minim un contract sau maxim 4 contracte, produse si servicii de natura similara celor ce fac obiectul prezentului contract, in valoare cumulata de minim 2.500.000 lei si care sa fi presupus urmatoarele:

- organizare de evenimente tip conferinte;

- elaborare si difuzare articole de presa;

- furnizare si diseminare materiale informative si de promovare: (pliante/brosuri /postere/afise, etc);

- productie publicitara outdoor si anume: panouri publicitare pentru afisare temporara / placute pentru afisare permanenta /, etc.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: este 06 iulie 2015. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 6 iulie 2015. Deschiderea ofertelor va avea loc in aceeasi zi.

  • Ce este RO-NET si cand vor putea fi conectati la internet locuitorii din cele 783 de localitati

783 de localitati din zonele rurale defavorizate din Romania ar trebui sa fie conectate la Internet pana la sfarsitul acestui an, in cadrul proiectului Ro-Net in valoare de peste 85,6 milioane de euro, a anuntat in luna ianuarie 2015 Ministerul pentru Societatea Informationala. Proiectul, finantat cu fonduri europene, va fi implementat, in urma licitatiei castigate anul trecut, de catre Telekom Communications si Telekom Mobile, avand ca tert sustinator pe Huawei Technologies, iar subcontractori pe Nextgen Communications, Avitech Co si Business Service Consult International.

Ro-Net vizeaza construirea unei infrastructuri nationale de comunicatii de banda larga in scopul furnizarii de servicii de comunicatii electronice in zone rurale defavorizate, care, in acest moment, nu au acoperire pentru servicii de internet de mare viteza.

  •  "Obiectivul proiectului Ro-Net este de a dezvolta pana la sfarsitul anului in cele 783 de localitati infrastructura de banda larga. Nu presupune conectarea imediata la internet a clientilor. Dupa conectarea celor 783 de localitati la un backbone de banda larga vom continua sa operam reteaua timp de 18 ani si exista o perioada de cateva luni in care orice operator din aceasta tara poate sa vina sa inchirieze  capacitate in retea, fie pentru a dezvolta bucla locala si a deservi clientii din localitatile respective, fie pentru a imbunatati calitatea retelelor de telefonie mobila.
  •  Obiectivul acestei retele este bineinteles in final conectarea clientilor finali, insa conectarea acestor nu se va face neaparat de Telekom Romania, ci se face de catre orice operator din Romania care inchiriaza capacitate peste aceasta retea. Bineinteles ca noi avem interesul sa conectam clienti finali. Exista insa o perioada de 6 luni dupa implementare in care noi nu avem acest drept", a declarat in luna martie 2015 Ovidiu Ghiman, director executiv pe segmentul business in Telekom Romania

Potrivit contractului, MSI a concesionat companiilor castigatoare dreptul de utilizare a infrastructurii construite, pentru o perioada de 18 ani. In acest interval, cele doua companii vor asigura, de asemenea operarea si mentenanta infrastucturii. Infrastuctura va ramane in proprietate publica si va fi disponibila la nivel wholesale pentru orice operator interesat sa furnizeze servicii de internet broadband pentru utilizatorii finali.

RO-NET va acoperi 783 din cele 2.268 de localitati identificate in urma unui studiu de fezabilitate ca 'zone albe', cu esec de piata, in care operatorii nu aveau planuri sa investeasca. Proiectul va contribui la reducerea decalajului digital dintre zonele urban si rural, aducand internetul in banda larga mai aproape de aproximativ 130.000 de gospodarii cu circa 400.000 de locuitori, in jur de 8.500 de intreprinderi si 2.800 de institutii publice. Noua retea de distributie va avea aproximativ 4843 km.