Companiile Info Total Press, TV Sat 2002 si Grup Est Security au castigat prin licitatie dreptul de a transmite pe cale radio terestra, in urmatorii 10 ani, programe de televiziune digitala in Suceava, Botosani, Bacau, Buzau si Piatra Neamt a anuntat miercuri Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Taxele de licenta, a caror valoare cumulata se ridica la 67.800 euro, urmeaza a fi achitate catre bugetul de stat in termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anuntarii rezultatelor.

Antena YagiFoto: Electromag.eu
  • Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.
  • Prin intermediul unui multiplex regional se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul unui judet, in timp ce un multiplex local va acoperi o zona de alocare echivalenta cu o localitate. Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani.

In urma celei de-a treia licitatii desfasurate de ANCOM pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitala terestra au fost adjudecate 5 noi multiplexuri regionale si locale in Suceava, Botosani, Bacau, Buzau si Piatra Neamt.

In urma ofertelor initiale, Info Total Press S.A. si-a adjudecat 3 multiplexuri (2 regionale in Suceava si Botosani si unul local in Bacau) pentru care va achita taxe de licente totale in valoare de 18.200 euro, iar TV Sat 2002 a castigat 1 multiplex regional in Buzau pentru care va achita suma de 8.000 euro.

Multiplexul din Piatra Neamt a fost adjudecat in urma a 42 de runde primare, care s-au desfasurat in perioada 18 - 26 mai. Castigatorul acestui multiplex este Grup Est Security S.R.L., suma ce urmeaza a fi achitata catre bugetul de stat fiind de 41.600 euro.