Lenovo a prezentat la evenimentul TechWorld din China un smartphone concept dotat cu proiector cu laser. Smartphone-ul poate fi folosit pentru a proiecta o tastatura de mari dimensiuni, sau pentru a urmari filme si pentru a sustine prezentari.

Conceptul Lenovo SmartCastFoto: Lenovo

Pe langa produsele din categoria "wearables", Lenovo a prezentat la evenimentul gigant organizat in SUA si solutii pentru a oferi smartphone-urilor mai multe functionalitati, care sa le aduca mai aproape de PC-uri, cu ajutorul produsului concept SmartCast. Daca astazi smartphone-urile sunt limitate la a oferi doar consum de continut, SmartCast se vrea a fi un smartphone cu proiector cu laser incorporat, detector de miscare cu infrarosu si algoritmi de calcul performanti.

Utilizatorii pot proiecta un ecran interactiv cu dimensiuni generoase pe o masa, pentru a putea tasta cu ajutorul unei tastaturi virtuale, astfel incat sa poata folosi aplicatiile obisnuite (calculator, desen, inregistrarea unor notite sau editari in Microsoft Power Point). Folosind doar proiectorul, utilizatorii pot transforma un perete intr-un cinematograf pentru a urmari filme, pentru a sustine o prezentare sau pentru a rula jocuri precum Fruit Ninja folosind gesturile. Pentru o sesiune de apeluri video pe telefon, pot proiecta continut pe perete, in timp ce vizioneaza mai multe fisiere de continut in acelasi timp pe ecranul telefonului.

In timpul evenimentului Tech World, pianistul Lang Lang a ajutat la testarea tehnologiei Smart Cast prin redarea piesei ¬The Entertainer¬ pe o tastatura electronica, urmarind partitura afisata de proiectorul smartphone-ului.