Posta Romana a inregistrat profit de 18,7 milioane lei in primele patru luni
Situatia financiara pentru perioada ianuarie - aprilie 2015 arata un avans al veniturilor totale de 11,7 milioane de lei fata de perioada similara a anului trecut, pana la 391 de milioane de lei, dar si o crestere a cheltuielilor cu 16,7 milioane de lei, ca urmare a majorarii salariale implementate la finalul lui 2014. Cu toate acestea, mentinerea cheltuielilor (371 de milioane de lei) sub nivelul veniturilor a facut posibila obtinerea unui profit brut de 19,5 milioane de lei, arata un comunicat al Postei.
"In timp ce veniturile din posta de scrisori sau din vanzarile de marfuri continua trendul descendent, incheierea unor contracte cu operatori din zona transferului de bani sau cel de distributie a cardurilor de sanatate au adus incasari importante. In perioada urmatoare, dorim sa intensificam legaturile comerciale cu actori mari din zona de retail sau banking si sa ne intarim pozitia pe segmentul de e-commerce si de asigurari", spune Alexandru Petrescu, Directorul General al Postei Romane.
Posta Romana a a avut in mod constant cifre anuale de afaceri de peste un miliard de lei in fiecare an din 2009 incoace, insa pana in 2014 a afisat pierderi (cele mai mari au fost in 2009 si 2011 - peste 180 milioane lei)
Adunarea Generala a Actionarilor Posta Romana a aprobat, la sfarsitul lunii mai, executia bugetului de venituri si cheltuieli aferent anului 2014, precum si situatiile financiare ale companiei si repartizarea profitului net pentru anul trecut. Astfel, operatorul national de servicii postale inregistra, la 31 decembrie 2014, o cifra de afaceri de 1,12 miliarde de lei si un profit net de 22,8 milioane de lei. Dupa stabilirea provizioanelor, suma de 22,6 milioane de lei ramasa din profitul net va acoperi pierderea contabila din anii precedenti.
Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania.
Posta Romana are in prezent 27.500 de angajati si in momentul de fata nu mai este in plan nici un fel de restructurare la nivelul personalului.
Amintim ca la inceputul lunii februarie 2015, statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), a anuntat ca a acceptat oferta neangajanta depusa de operatorul belgian de servicii postale bpost pentru achizitionarea pachetului de 51% din actiunile detinute la Compania Nationala Posta Romana.
Acordul inseamna trecerea la urmatoarea etapa a procesului de privatizare, cea de due diligence, premergatoare depunerii unei oferte angajante. In luna septembrie 2014, fostul ministru al Comunicatiilor, Razvan Cotovelea, a declarat ca Posta Romana are nevoie de investitii in tehnologie de 75-100 milioane de euro pentru a furniza servicii similare Postei din Belgia, Germania sau Marea Britanie, bani pe care evident ca statul nu-i poate oferi pentru ca ar fi ajutor de stat.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Scopul lor este sa puna mana pe companii la "pret de fier vechi", uneori chiar pe nimic daca se poate. Intelegi?
Pe de alta parte FMI si bancile creditoare (nu "MUE", cum incurci tu poate voit borcanele) vin si se uita ce ai in ograda, pentru ca tu vrei sa te imprumuti ca sa acoperi alte furtisaguri, si ei vor sa isi plaseze banii ca sa faca mai multi.
Pana aici nimic suspect din partea strainilor, dupa cum ai remarcat, doar traditionalul furat al caciulii din dotare.
Ei, si astia se uita si zic asa: pai uite, ai niste pierderi la companiile X, Y, Z, daca vrei dobanzi mici, le privatizezi, adica le vinzi la privati (care, fie vorba intre noi, de-abia asteapta sa le pice chilipirul). Pe FMI ii doare-n basca cum ne furam noi singuri caciula, ei se uita-n acte si vad plusurile si minusurile dpdv financiar, cam cum o banca iti calculeaza tie ca si individ riscul de neplata a ratelor si dobanzilor, pt ca ele cu asta se ocupa, bata-le vina...
Bine, acuma hotii si "amatorii de chilipiruri" bineinteles ca incearca sa intoxice ca vezi doamne FMI ne impune... FMI nu iti impune ceea ce nu vrei, pe ei ii intereseaza un acord cu tine atata timp cat si pe tine te intereseaza, ei isi pun conditiile, tu le pui pe ale tale (ca tara).
La venituri or fi si milioanele de notificari ANAF trimise lunar.
Oare asa o fi si in vest?