Posta Romana a anuntat miercuri incheierea unui parteneriat cu retailerul online eMAG, care va permite celor care comanda pe internet sa-si ridice produsele din oficiile postale. Pentru inceput Posta a inceput livrarea coletelor retailerului la Oficiul Postal Buzau 7 si la Oficiul Postal Targoviste 4, dar operatorul vrea sa extinda serviciul in cele peste 800 de oficii postale cu acces VPN, a precizat Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane. De cealalta parte, Iulian Stanciu, seful eMAG, spune ca serviciul vizeaza clientii carora programul incarcat nu le permite intotdeauna sa opteze pentru livrarea comenzii la domiciliu.

eMagFoto: Posta Romana

Concret, operatorul national de servicii postale va prelua, sorta si livra coletele partenerului la sediul celor doua subunitati postale, in functie de alegerea clientului, care poate fi facuta printr-un singur click, pe site-ul retailerului. Strategia Postei Romane vizeaza extinderea serviciului Postcollect in cele peste 800 de oficii postale cu acces VPN. Toate unitatile vizate - si, in faza pilot, OP Buzau 7 si OP Targoviste 4 - vor avea ghisee dedicate, program extins, seara si in weekend.

  • "Contractul cu eMAG este extrem de important in strategia Postei Romane de a-si extinde cota de piata pe segmentul comertului online. In acelasi timp, eMAG este partenerul ideal pentru a implementa un proiect inovator cum este Postcollect. Speram ca parteneriatul cu cel mai mare retailer online sa confirme capacitatea Postei Romane de a se adapta rapid schimbarilor de pe piata serviciilor postale", a declarat Alexandru Petrescu, Director General Posta Romana.

Expeditiile eMAG sunt monitorizate in sistem Track&Trace pe tot parcursul lor, de la prezentare pana la livrare. Destinatarii vor fi avizati de catre eMAG, printr-un SMS, in momentul in care coletele sunt predate Postei Romane. Dupa sosirea coletului la punctul de livrare (OP Buzau 7 sau OP Targoviste 4), Posta Romana va anunta destinatarii, tot prin SMS, ca expeditia este disponibila pentru ridicare la sediul oficiului postal. Livrarea coletelor se face la sediul celor doua oficii postale prin intermediul unor ghisee dedicate, vizibil semnalizate, clientul avand optiunea deschiderii coletului pentru verificarea continutului.

  • "Clientii eMAG, experienta lor de cumparare, sunt repere esentiale pentru orice initiativa a noastra de progres si evolutie. Pornind de la feedback-urile lor, am creat posibilitatea ca, pentru clientii carora programul incarcat nu le permite intotdeauna sa opteze pentru livrarea comenzii la domiciliu, sa existe optiunea de ridicare a produselor dintr-un punct fix, accesibil, in drum spre serviciu sau spre casa", a declarat Iulian Stanciu, Director General eMAG.

Conform contractului incheiat, in aceasta etapa a proiectului, Posta Romana poate pastra coletele avizate, in cele doua oficii postale, timp de 10 zile calendaristice de la data preluarii lor de la eMAG. Timpul in care coletul va ajunge la punctul de livrare este de cel mult doua zile, putand fi prelungit cu inca o zi in conditiile depasirii orei limita de predare a trimiterilor de catre eMAG.