Vodafone Romania, al doilea mare operator local de telefonie mobila, a ajuns in trimestrul incheiat la 30 iunie 2015 la un numar total de 8.801.590 utilizatori ai serviciilor mobile, de voce si internet fix si ai serviciilor M2M, in crestere cu 233.838 clienti (n.a SIM-uri valabile), fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri operatorul. In aceeasi perioada de referinta, veniturile din servicii au crescut cu 5,7% pana la 166,8 milioane de euro, iar consumul de date mobile a crescut cu 128,7%.

Ravinder Takkar, CEO al Vodafone RomaniaFoto: Vodafone Romania
  • "Investitiile noastre continue in retea genereaza rezultate solide, iar primul trimestru al anului fiscal ne arata un consum de date mai mult decat dublu, in timp ce vanzarile de smartphone-uri au crescut cu peste 40% de la an la an. Ne concentram in continuare pe a livra cea mai buna experienta utilizatorilor nostri, alaturi de continut relevant pentru toti clientii, prin reteaua Supernet 4G, certificata pentru cele mai bune rezultate de voce si date, si am adaugat o colectie extinsa de continut si servicii video, disponibila pentru toti abonatii", a declarat Ravinder Takkar, CEO al Vodafone Romania.

Din numarul total de clienti, 8.189.970 sunt utilizatori ai serviciilor mobile. Venitul mediu pe utilizator (ARPU mobil) a ajuns la 6,1 Euro in ultimele trei luni, incheiate la 30 iunie 2015. La aceeasi data, abonatii reprezentau 41,4% din baza de clienti, iar utilizatorii de cartele prepaid, 58,6%. Utilizatorii serviciilor prepaid au crescut cu 0,4 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a mai anuntat si ca rata de penetrare a smartphone-urilor in baza de utilizatori a crescut cu sase puncte procentuale in trimestrul incheiat la 30 iunie 2015, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care are divizii in 26 de tari, 55 de retele partenere in intreaga lume si operatiuni de broadband fix in 17 tari. La 30 iunie 2015, grupul Vodafone avea 449 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.