Romtelecom a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, un profit net de 19,5 milioane de euro, cu 53,1% mai putin decat in perioada similara a anului trecut, se arata in raportul financiar al grupului elen OTE, actionarul majoritar al operatorului de telefonie fixa.In cel de-al treilea trimestru, compania a consemnat pierderi de 1,7 milioane de euro, dupa ce in trimestrul similar al anului trecut a avut un profit de 27 milioane de euro.

In perioada ianuarie - septembrie, veniturile operationale ale companiei au scazut cu 2,4%, la 649 de milioane de euro. De asemenea, si profitul operational a scazut cu 50,3%, de la 66,6 milioane de euro, la 33,1 milioane de euro, iar profitul operational inainte de deducerea deprecierii si amortizarii s-a diminuat cu 7%, la 241,6 milioane de euro.

Potrivit raportului financiar, numarul de linii telefonice fixe a scazut in perioada mentionata cu 16,9%, la 3.024.086, de la 3.637.146.

Potrivit lui Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom, baza de clienti a companiei s-a stabilizat la peste trei milioane pentru serviciile de voce, pe baza reducerii numarului de clienti care renunta la servicii si a cresterii numarului de noi clienti.

"Acesta este rezultatul noilor oferte comerciale lansatei incepand cu luna mai 2007, care ofera pentru majoritatea abonamentelor de voce din portofoliul Romtelecom minute nelimitate in reteaua companiei, in alte retele fixe, dar si reduceri de tarife la convorbirile internationale si pe mobil", a precizat Ioannidis.

Acesta a mai spus ca portofoliul de servicii de Internet de banda larga inregistreaza, de asemenea, o mare crestere, cu rate de peste 170% in trimestrul trei fata de aceeasi perioada a anului 2006.

"Pentru Internetul de banda larga bazat pe ADSL se observa ca am inceput anul 2007 cu aproximativ 100.000 de clienti, ajungand acum la peste 300.000 de clienti", a continuat directorul general al operatorului.

Romtelecom, detinut in proportie de 54,01% de grupul grec OTE, este cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata din Romania. La sfarsitul lunii septembrie, compania avea 12.304 angajati.