Romanii de la Televoice Grup, care opereaza sub brandul Evolio, au lansat miercuri xWatch, primul ceas inteligent din portofoliu, din otel, cu un ecran capacitiv de 1,44 inch, o rezolutie de 240/204 pixeli, care promite o autonomie a bateriei intre 2 si 5 zile in functie de utilizare. Ceasul, dezvoltat de Mediatek, are aplicatii de comunicare si de sanatate corelate cu orice smartphone cu sistem de operare Android sau iOS si va fi disponibil in magazine la jumatate lunii octombrie la un pret de 399 de lei. Liviu Nistoran, seful Evolio, vrea sa vanda 2000 de astfel de ceasuri pana la sfarsitul anului si 10.000 de unitati in 2016.

xWatchFoto: Hotnews

xWatch permite apeluri de voce si SMS-uri , sincronizandu-se cu smartphone-ul prin bluetooth, are o aplicatie care declanseaza fotografiile pe smartphone, iar printre aplicatiile de sanatate se numara cea de masurare a pulsului (prin intermediul unui senzor de puls aflat pe spatele ceasului) si functia de pedometru.

  • "Acum un an, Evolio avea 65-75% din business-ul sau generate de livrarile de tablete, iar scaderea puternica a acestei piete a afectat afacerile companiei, care in 2014 a avut cel mai prost an din istorie. Acesta este motivul pentru care ne-am diversificat gama de produse, introducand mai multe smartphone-uri, camere video-sport si acum un ceas inteligent. In prezent avem o cota de piata de circa 2% pe segmentul smartphone si tintim o cota de piata de 4-5% in 2016. Pe segmentul smartwatch ne propunem o cota de piata de 15% in 2016", a declarat miercuri Liviu Nistoran, directorul general al Televoice Grup.

xWatch se va vinde in magazine incepand cu 15 octombrie, la un pret de 399 de lei. Incepand cu 1 octombrie, ceasul va putea in precomandat pe site-ul Evolio, la un pret de 249 de lei.

Televoice Group a incheiat anul trecut cu o pierdere de peste 1,06 milioane lei, la o cifra de afaceri de peste 14,6 milioane lei. In 2013, Televoice a terminat cu un profit de 820.016 lei, la o cifra de afaceri de peste 18,5 milioane lei, conform datelor de la Ministerul de Finante.