Groupama Asigurari, al doilea mare asigurator de tip Property de pe piata romaneasca, a reinnoit in luna august 2015 contractul de asigurare bunuri cu Orange Romania, a anuntat miercuri asiguratorul. In urma acestui parteneriat strategic, Groupama Asigurari a devenit principalul asigurator al liderului de pe piata serviciilor de comunicatii, cu o pondere de 50% din pachetul de asigurari contractat de acesta, a mai subliniat asiguratorul.

Orange Service_1Foto: Hotnews

Menit sa asigure continuitatea afacerilor Orange Romania in cazul producerii unui eveniment neprevazut, semnarea contractului de asigurare bunuri este rezultatul unui proces amplu de negociere. Procesul a fost intermediat de catre una dintre cele mai mari companii de brokeraj de pe piata - Gras Savoye.

  • "Prin incheierea acestui contract, ne angajam sa fim alaturi de Orange Romania in cazul producerii unui eveniment neprevazut, fiind pregatiti de a le asigura stabilitatea si continuitatea afacerilor pe piata din Romania", a declarat miercuri Francois Coste, Director General al Groupama Asigurari.

Groupama Asigurari devine liderul programului de asigurare property, preluand 50% din risc, restul de 50% fiind impartit de alte trei companii de asigurari. Prin aceasta polita de asigurare sunt acoperite bunurile, cladirile si continutul acestora, precum si pierderile financiare rezultate din intreruperea afacerii.

  • "Prin Essentials 2020, Orange promite sa ii conecteze pe clientii sai cu ce este esential in viata lor. Colaborarea cu  Groupama ne permite sa ducem la capat aceasta promisiune chiar si in cazul producerii unui eveniment neprevazut", a spus Jean Francois Fallacher, CEO Orange Romania.

Prin semnarea acestui contract, Groupama se pozitioneaza in topul asiguratorilor corporate si isi consolideaza pozitia pe piata asigurarilor de tip Property din Romania.

Groupama Asigurari a anuntat in luna aprilie 2015 ca anul trecut a fost primul an profitabil pe piata locala - un profit de 13,5 milioane lei, in timp ce veniturile totale din primele brute subscrise au scazut cu 0,98%, in conditiile in care asiguratorul si-a redus voluntar expunerea pe RCA si pe segmentul de riscuri financiare.