¬Consiliul de Administratie al Orange Romania a hotarat, in data de 19 mai din acest an, sa confirme, cu unanimitate de voturi, mandatul lui Jean Francois Fallacher ca director executiv (CEO) al liderului pietei locale de telefonie mobila, incepand cu data de 1 iulie 2015 pana la data de 1 iulie 2017, inclusiv, se arata intr-o decizie publicata vineri in Monitorul Oficial. In aceeasi sedinta au mai fost confirmate si mandatele lui Julien Ducarroz si Diego Martinez Lopez, in functiile de director comercial si respectiv director financiar ai companiei.

Jean-Francois Fallacher, noul CEO al Orange RomaniaFoto: Orange Romania

Consiliul de Administratie al Orange Romania a mai confirmat in sedinta din 19 mai mandatul lui Julien Ducarroz, in functia de director comercial al operatorului, incepand din 27 mai 2015 si pana in 27 mai 2017, inclusiv, precum si mandatul lui Diego Martinez Lopez, in functia de director financiar, incepand cu data de 19 mai 2015 pana la data de 19 mai 2017, inclusiv.

Sedinta Consiliului de Administratie a avut loc in data de 19 mai 2015 la Complexul Piscicol Holbina nr. 1, satul Murighiol, din judetul Tulcea.

La sedinta au participat 6 din cei 7 administratori ai Orange Romania, si anume:

1. Andrei Chirica - presedinte

2. Mari-Noelle Aurelie Jego-Laveissiere - membru

3. Nicolae Badea - membru

4. Bertrand Marie Du Boucher - membru

5. Dominique Marcel Andre Garnier - membru

6. Jean Francois Fallacher - membru

La sedinta au mai participat: Jean Francois Fallacher, in calitate de Director Executiv; Diego Martinez Lopez, in calitate de Director Financiar; Julien Ducarroz, in calitate de Director Comercial; Stefan-Ionut Slavnicu, in calitate de Director Tehnic.

Decizia publicata in Monitorul Oficial nu mentioneaza daca s-a luat in calcul si o reconfirmare a mandatului lui Stefan-Ionut Slavnicu, in calitate de Director Tehnic, in cadrul Orange Romania, fiind precizat doar ca a participat la aceasta sedinta.

  • UPDATE In legatura cu Stefan Slavnicu, oficialii Orange Romania au precizat urmatoarele:

"Stefan Slavnicu este Chief Technology Officer al Orange Romania incepand din luna februarie 2014. Conform deciziei consiliului de administratie, mandatul acordat lui Stefan Slavnicu in calitate de director tehnic al Orange Romania a fost prelungit la inceputul acestui an, iar in prezent se afla in derulare".

  • Jean- Francois Fallacher a preluat conducerea Orange Romania la 1 iulie 2011

Jean- Francois Fallacher, fost director general al Sofrecom, companie de consultanta internationala a grupului France Telecom a preluat conducerea Orange Romania la 1 iulie 2011, inlocuindu-l pe Thierry Millet, care a revenit in Franta, fiind promovat sa coordoneze activitatile de plati prin telefonul mobil si de dezvoltare a serviciilor de plati contactless in tarile in care este prezent grupul France Telecom.

Orange Romania a inregistrat in trimestrul incheiat la 30 iunie 2015 venituri totale de 453,9 milioane de euro, in crestere cu 6,4% fata de perioada similara a anului trecut, conform datelor France Telecom. Pe de alta parte, in aceeasi perioada de referinta, numarul total de clienti (n.a SIM-uri valabile) a scazut cu 179.000 de utilizatori, pana la 10.205.000 de clienti. In privinta serviciului de televiziune, operatorul a ajuns la peste 221.000 de abonati, cu 31.000 mai multi decat in primele trei luni din acest an.