Postasul ar putea deveni amintire: adresa unica de email pentru firme, o posibila schimbare majora in birocratie

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 12 octombrie 2015, 11:33 Economie | Telecom


Factor Postal
Foto: Posta Romana
 documente
(12 Oct 2015) PDF, 159KB
Orice operator economic ar putea primi odata cu inregistrarea fiscala, alaturi de codul unic de identificare sau codul de identificare fiscala si o adresa de email identica cu acesta, care va constitui sediul electronic al operatorului economic, potrivit unui proiect de lege depus la Senat. Orice comunicare transmisa catre sediul electronic va avea aceleasi efecte ca informarile tiparite si transmise prin agent procedural sau servicii postale/de curierat.

Initiativa, semnata de liberalul Teodor Atanasiu, vrea sa elimine costurile generate de tiparirea actelor administrative, in paralel cu eliminarea unor intarzieri generate de imposibilitatea dovedirii transmiterii unor documente prin mentiunile efectuate de factorul postal sau agentul procedural.

 • "Art. 3 a) Odata cu inregistrarea fiscala, orice operator economic va primi alaturi de codul unic de identificare sau codul de identificare fiscala si o adresa de email identica cu acesta. Aceasta adresa, va constitui sediul electronic al operatorului economic, pana la lichidarea, desfiintarea sau incetarea prin orice modalitate prevazuta de lege a persoanei juridice", se arata in proiectul de lege.

Initiativa legislativa a fost depusa in Parlamentul Romaniei, in luna iunie din acest an de catre senatorul PNL Teodor Atanasiu, fiind avizata favorabil de catre Consiliul Legislativ si de comisiile Juridica si Economica din cadrul Senatului Romanei, urmand a intra pe ordinea de zi a plenului Senatului in urmatoarea perioada.

Conform expunerii de motive, initiativa legislativa isi propune sa faciliteze derularea comunicarii si eliminarea multor costuri generate de tiparirea unor formulare, decizii, citatii si alte asemenea acte administrative, in paralel cu eliminarea unor intarzieri generate de imposibilitatea dovedirii transmiterii unor documente prin mentiunile efectuate de factorul postal sau agentul procedural.

Proiectul presupune alocarea unei adrese de e-mail odata cu inregistrarea fiscala a oricarui operator economic, adresa de e-mail care sa identifice operatorul economic si sa echivaleze cu ¬sediul electronic¬ al acestuia.

In consecinta, orice document, citatie, act procedural sau administrativ sau orice alta comunicare oficiala transmisa catre sediul electronic va avea aceleasi efecte ca informarile tiparite si transmise prin agent procedural sau servicii postale/de curierat. In aceasta categorie vor intra inclusiv comunicarile intre operatorii privati transmise prin intermediul sediului electronic.

 • "In epoca internetului de mare viteza noi inca suntem dependenti de hartoage. Ne plangem de birocratie, de timp pierdut, dar suntem obligati sa asteptam pana gaseste factorul postal pe cineva la sediu ca sa-i inmaneze un act oficial. Comunicarea prin intermediul mijloacelor electronice a devenit o obisnuinta in viata de zi cu zi si cu toate acestea institutii ale statului precum ANAF sau instantele judecatoresti continua sa transmita documente oficiale prin intermediul postei sau curierului, fapt care da nastere la amanari, vicii de procedura si costuri generate de tiparirea inutila. Sper ca aceasta initiativa legislativa sa fie aprobata in planul Parlamentului si sa ne ajute sa economisim timp si bani", a declarat senatorul PNL Teodor Atanasiu.

Aspecte tehnice: Nici un mesaj nu va putea fi modificat, sub sanctiunea penala a infractiunii de fals

Potrivit proiectului de lege (vezi atasat), Oficiul Registrului Comertului (ONRC) va asigura gratuit serviciul de gazduire a adreselor de casuta postala electronica, precum si serviciul de arhivare electronica. In acest sens, in termen de 30 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial, partea I, Oficiul Registrului Comertului impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale vor incepe procedurile administrative si/sau legale in vederea asigurarii mijloacelor tehnice si de securitate hardware/software necesare acestui serviciu.

Adresa electronica va trebui sa asigure siguranta, confidentialitatea si integritatea datelor, dovada comunicarii sau a receptionarii corespondentei. in caz de contestare, ONRC va putea emite certificate, contra cost, la cererea operatorului economic sau a instantelor judecatoresti. Acestea fac deplina dovada a comunicarii, prin care sa ateste, dupa caz:
 • 1. data primirii unui mesaj de la o anumita adresa;
 • 2. continutul acestuia;
 • 3. continutul oricarui atasament;
 • 4. transmiterea unui mesaj si continutul acestuia;
 • 5. adresa destinatarului.

Nici un mesaj nu va putea fi modificat, sub sanctiunea penala a infractiunii de fals

 • Obtinerea si modificarea parolei de e-mail

In privinta parolei, priectul mentioneaza urmatoarele:

"Utilizatorii vor primi parola de accesare a adresei de casuta postala electronica, in orice modalitate care asigura confidentialitatea acesteia, odata cu certificatul de inregistrare fiscala.

Dupa data primirii, obligatia de pastrare a confidentialitatii parolei se stinge in termen de 7 zile calendaristice, termen in care fiecare destinatar sau operator economic este obligat sa-si schimbe codul initial de acces cu o parola proprie si sa mentioneze persoana care va fi raspunz\toare si calitatea in care angajeaza operatorul eocnomic.

Orice schimbare ulterioara de parola se va face contra-cost de catre ONRC, la cererea operatorului economic, cu exceptia cazului in care este schimbata persoana responsabila printr-o mentiune la ONRC".

 • Sunt si operatori economici care pot fi exceptati de la utilizarea unui sediu electronic

Initiativa prevede urmatoarea exceptie:

"Cu titlu de exceptie, in masura in care operatorul economic depune o declaratie pe proprie raspundere privitoare la imposibilitatea accesarii prin mijloace tehnice obisnuite de tip calculator personal, telefon cu servicii de posta electronica etc., aceasta adresa va fi inactiva, generand un raspuns oricui incearca sa transmita o comunicare, prin care expeditorul va fi informat de imposibilitatea folosirii acestui mijloc de comunicare".

Daca initiativa legislativa va fi aprobata in Parlament, "in termen de 6 luni de la data publicarii prezentului act normativ (n.a in Monitorul Oficial), toti operatorii economici sunt datori sa-si preschimbe certificatul de inregistrare fiscala, in vederea indeplinirii cerintei prevazute la art. 3 lit. a din prezenta lege".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12904 vizualizari

 • +20 (22 voturi)    
  Damn... (Luni, 12 octombrie 2015, 11:48)

  John Doe [anonim]

  A inebunit lupul. Astia vor sa faca ceva rational si inteligent.
  • +16 (16 voturi)    
   Nu te grabi :) (Luni, 12 octombrie 2015, 12:15)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui John Doe

   E adevarat ca asa pare dar statul romanesc e plin de surprize asa ca nu m-ar mira daca va trebui sa duci mailurile tiparite la Fisc pentru numar de inregistrare :)))

   Oricum, banuiesc ca aparatul bugetar nu va fi diminuat ci va ramane la fel, cu salarii marite dar cu mai putin de lucru :(
   • +6 (6 voturi)    
    desi pare revolutionara ideea este insuficienta (Luni, 12 octombrie 2015, 12:49)

    snowflake [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

    Comunicarile pe aceasta adresa unica trebuie sa fie insotite si de mijloace de rezolvare electronica a solicitarilor venite de la diferite institutii ale statului.
    Astfel:
    - daca primesti un email cu taxe/impozite de platit trebuie sa ai si adrese catre site-uri de incasari online pentru aceste taxe/impozite
    - daca primesti un email pentru ca iti expira avizul x atunci trebuie sa poti depune toate actele necesare si online
    s.a.m.d.
    • 0 (2 voturi)    
     Totusi (Luni, 12 octombrie 2015, 14:39)

     Calin [anonim] i-a raspuns lui snowflake

     Nu e chiar asa. Poti sa platesti taxele prin ordin de plata bancar catre trezoreria statului. Nu prea mai plateste nimeni cash la ghiseu taxele.
     Eu in fiecare luna primesc de la ANAF cate o scrisoare la posta cum ca mi-am platit taxele. Totusi poate ca uneori vor sa-mi comunice altceva si ar fi util sa ma duc sa le ridic, dar dupa ce am mers de vreo 10 ori la posta si am stat la coada si cate 30 de minute ca sa aflu ceva ce stiam si eu si anume ca mi-am platit taxele...am renuntat si le ignor.
    • +2 (2 voturi)    
     poate nu citim aceeasi lege? (Luni, 12 octombrie 2015, 21:28)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     comunicarea nu se presupune a fi bidirectionala. nu scrie nicaieri in lege ca vei rezolva probleme administrative cu un email trimis autoritatilor... doar operatorii economici sunt vizati, nu institutiile statului.
   • +2 (4 voturi)    
    Hartii (Luni, 12 octombrie 2015, 13:43)

    Toma [anonim] i-a raspuns lui fdaniel

    Ai punctat bine. De fapt birocratia nu va disparea si nici hartiile . Doar ca vor fi tiparite pe cheltuiala noastra si nu a lor. Daca ai un proces, cu ce te duci in instanta ??
    • +3 (3 voturi)    
     dai "mai departe" la judecator :) (Luni, 12 octombrie 2015, 14:59)

     snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Toma

     :)
  • +7 (7 voturi)    
   Teorie vs practica (Luni, 12 octombrie 2015, 12:58)

   bobo21 [utilizator] i-a raspuns lui John Doe

   Eu astept rezultatul final. Sa vedem ce minunatie de sistem mai face castigatorul licitatiei, adica Siveco/UTI/Asesoft.
  • +2 (2 voturi)    
   Vor, dar nu reuşesc... (Luni, 12 octombrie 2015, 13:58)

   Razvan S. [utilizator] i-a raspuns lui John Doe

   Atâta timp cât nu există şi o posibilitate de redirecţionare automată (forward) către email-ul curent al persoanei respective, asta înseamnă că mai ai încă o căsuţă de mail, pe care eşti obligat să o verifici manual şi periodic (ceva gen Spaţiul Privat Virtual). Pe de altă parte, dacă există redirecţionarea, nu poate fi asigurată confirmarea de citire (pentru că majoritatea sistemelor o implementează ca o facilitate opţională, iar unele chiar deloc).
 • +17 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 12 octombrie 2015, 11:57)

  [anonim]

 • +13 (13 voturi)    
  ma mir (Luni, 12 octombrie 2015, 12:01)

  micul_licurici [utilizator]

  Ma mir ca mai sunt persoane care se gandesc la simplificare si eliminarea birocratiei.
 • +11 (15 voturi)    
  In sfarsit (Luni, 12 octombrie 2015, 12:04)

  Je__ [utilizator]

  Un pas catre secolul 21.

  Incredibil....oare cum de le-a dat prin cap?
  • +17 (17 voturi)    
   simplu (Luni, 12 octombrie 2015, 12:15)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   pentru ca se mai pot sifona niste bani. adresa asta unica nu o vei tine unde doresti tu (gmail, yahoo, firmata.ro ) ci va trebui tinuta pe niste servere. eiii, si acu vin intrebarile: cine va avea acele servere? cat va costa intretinerea lor? cine va castiga contractul? Domnu Ghita....
   • +6 (6 voturi)    
    Servere (Luni, 12 octombrie 2015, 13:07)

    Lucris [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

    Cam asa gandesc si eu. Cine pune la dispozitia Statului Roman serverele pe care acesta va gazdui informatiile oficiale ale fiecarei firme? Si cat de ”discrete” vor fi acele servere? Actiunea asta are bataie lunga, prieteni. Sub masca reducerii birocratiei (element pe care il doreste toata lumea) se ascunde si un control strict al activitatii fiecarei firme. Si, mai ales, intereseaza directia pe care o alege fiecare firma, interesele ei. Vom vedea cine va ”sponsoriza” partea tehnica. Atunci ne vom da seama mai bine cum sunt facute jocurile. Din pacate, nu avem cum sa verificam cine vor fi adevaratii beneficiari ai acestui sistem informatic... Partea cu dulceata este prea la vedere...
    • +3 (3 voturi)    
     nu e o problema asta (Luni, 12 octombrie 2015, 16:14)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Lucris

     adresa aia de email va fi doar pt comunicarile statului, eu nu voi folosi acel email pentru comunicarile cu terti. smecheria este in costurile de intretinere
   • +2 (2 voturi)    
    E normal (Luni, 12 octombrie 2015, 14:15)

    Je__ [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

    CIA/FBI a demonstrat prin Facebook, Twitter, Yahoo si Gmail cat de usor e sa-ti spionezi cetatenii. Le dai jucaria for free, iar ei iti pun in brate totul despre ei.

    Normal ca pe acelasi principiu fiecare stat vrea o bucatica din aceasta placinta, inclusiv SRI/SIE.

    Oricum...problema nu e ca ne spioneaza SRI sau FBI, important e sa nu abuzeze de ce afla...sau informatia sa nu fie folosita in folosul celor din structurile de putere.

    Ceea ce pare foarte clar in mom de fata.
  • +13 (13 voturi)    
   ToxX are respunsul :) (Luni, 12 octombrie 2015, 12:17)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   Cred ca raspunsul este, cum bine a sesizat ToxX mai inainte, contractul de implementare si mentenanta al platformei, si aici, nu stiu dece, numele Ghita imi sare in minte :)
  • +10 (10 voturi)    
   motivul schimbarii: bani de la firme (Luni, 12 octombrie 2015, 12:22)

   mnicku [anonim] i-a raspuns lui Je__

   pt aceasta modificare. Fiecare firma e obligata sa-si schimbe certificate,( de parca-s expirate) etc.... cine le plateste? pai firmele .

   In doi ani schimba adresa de email, alta modificare, alte taxe
 • +1 (7 voturi)    
  foarte bine (Luni, 12 octombrie 2015, 12:36)

  gogu [anonim]

  in schimb insa ar trebui ca toti cetatenii romaniei sa fie inregistrati prin intermediul postei. si pe baza acestei inregistrari sa iti poti face cont in banca, card de sanatate.
  sa ai o baza de date cu cine unde sta e o cerinta minima pentru un stat modern.
  • +1 (7 voturi)    
   impusca-te (Luni, 12 octombrie 2015, 12:47)

   noname [anonim] i-a raspuns lui gogu

   Frate mie imi place libertatea..daca vrei sa umbli pe cimp ca o vita infierata cu stampila nu ai decit..nu vb si in numele meu...de unde dracu apareti toti?...niste indivizi au murit prin 89 tocmai pt anumite libertati nu pt a fi transformat intr-un individ ce populeaza un im3ns lagar....
   • -1 (1 vot)    
    tu ai impresia (Luni, 12 octombrie 2015, 14:18)

    gogu [anonim] i-a raspuns lui noname

    ca daca numa' emag stie unde stai nu ar putea afla si politia, serviciile secrete, etc?

    n-are nicio treaba cu libertatea la ce ma refer eu.
    mai pui ca asa poti implementa in siguranta un sistem de vot prin corespondenta daca ai pus la punct asa ceva.
 • +1 (3 voturi)    
  WOW (Luni, 12 octombrie 2015, 12:48)

  George [anonim]

  In sfarsit... Si cand incepe aceasta modificare ?
 • +5 (5 voturi)    
  ha ha ha (Luni, 12 octombrie 2015, 13:00)

  djfj [anonim]

  Haideti ca va propun eu altceva....de ce dracu trebuie sa-mi trimiteti tone de hirtoage da totu-i ok?????gen plicu ala idiot ca mi s-au stins creantele fiscale...da frate cind ceva nu-i in regula poti trimite un nenorocit de plic....asa se reduc costurile cu vreo 90%...facem pariu ca pt nenorocitu ala de cont va trebui sa platesc???..si mai faceti pariu ca trebuie sa umblu 3 zile tot pt niste hirtoage ce va legaliza respectivul cont,care bineinteles ca va trebui platit perioeic intocmai ca semnatura electronica?...chiar nu vedeti ca astia care se autointituleaza stat dau 1 leu cu mina stinga si cer 5 lei cu mina dreapta???...astia care s-au aprins in comentarii se vor stinge repede(fac parte din aia care inca nu-s vaccinati dupa 26 ani)...poate astia se uita un pic la pensiile alea pt parlamentari,poate si la salariile alea uriase din aparatul represiv si va mai pot da niste surse...ia mai priviti si in curtea voastra si lasari-ne dracu in pace....
 • +4 (6 voturi)    
  Iubitorii de monopoluri (Luni, 12 octombrie 2015, 13:29)

  Gugurila [anonim]

  Comunicare pe email, da.
  Adresa unica administrata de INCA un monopol de stat, nu.
  Pariez ca orice solutie administrata de registrul comertului (monopol de stat inutil btw) merge mai prost si costa mai mult decat un cont gratuit la gmail...
  • +3 (3 voturi)    
   Daca (Luni, 12 octombrie 2015, 19:07)

   ionisus [utilizator] i-a raspuns lui Gugurila

   ar fi monopol de stat, inca, ar fi bine, dar cu siguranta ''prajiturica'' se va atribui prin ''licitatie publica'', exact cui trebuie, iar noi, multimea de ''beneficiari'' ai acestei asa-zise facilitati, vom plati cu varf si indesat toate costurile, reale si inventate si, cam de 3-4 ori pretul real, ca de obicei!
   Chiar nu va ajunge cate tepe ati luat? Mai vreti?
   Sa va fie de bine!
 • +1 (5 voturi)    
  Intentia e buna dar aplicarea e o prostie (Luni, 12 octombrie 2015, 14:13)

  denvarel [utilizator]

  "o adresa de email identica cu acesta" (codul unic de identificare)
  Adica vor fi adrese de email previzibile de felul:
  12345678@[servermail].ro

  Uraaa, sa vezi spam acum.... Ce sa te mai chinui sa faci rost de adresele email ale firmelor ca sa le trimiti oferte de viagra... Faci un script rapid care incepe de la 00000000@...ro la 99999999@....ro si ai toata piata la picioarele tale.

  Cine are domnule idei din astea crete? Mai sunteti multi din acestia?

  Alta mostra de inteligenta: "Orice schimbare ulterioara de parola se va face contra-cost de catre ONRC, la cererea operatorului economic"
  Sa-i spuna cineva initiatorului ca este preferabila schimbarea parolei cat mai des nu asa cum a gandit-o el: rar, in cazuri exceptionale. Din motive evidente de securitate.

  Si corolarul aceste mirobolante comunicari este valabil? Un email trimis de la aceasta adresa unei autoritati publice are acelasi statut? Adica se considera a fi "informare tiparita si transmisa prin agent procedural sau servicii postale/de curierat"?

  Sau doar statul are facilitatea sa ne trimita instiintari oficiale? Noi nu putem sa-i trimitem ca el nu e in stare sa le gestioneze.
 • +1 (1 vot)    
  idee buna, implementare tampita (Luni, 12 octombrie 2015, 16:18)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  nu trebuie folosit emailul (adica statul sa-mi trimita informari la adresa cui@xxx.ro ) ci trebuie ca eu, firma, sa ma autentific in situl statului unde sa pot vedea tot ce tine de firma si relatia cu statul. nu e normal ca la mailu ala sa imi poata trimite mesaje oricine, ci doar organele statului, deci trebuie fie un portal fie ca statul sa trimita toate informarile de la adrese de mail gen guvern.ro, sa poata face oamenii filtre de spam.
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 12 octombrie 2015, 16:37)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 12 octombrie 2015, 16:40)

  [anonim]

 • +4 (4 voturi)    
  de fapt tot ramasi in urma sunt cei care vor asta (Luni, 12 octombrie 2015, 17:02)

  andreic [anonim]

  Initiatorii acestei legi sunt probabil politicieni care acum au descoperit prima data internetul, iar e-mail-ul li se pare cea mai mare minune a tehnicii.

  Realitatea e ca acest mijloc de comunicare e imbatranit, depasit, extrem de nesigur si usor de abuzat (spam, phishing etc.). Proponentii sunt absolut ramasi in urma, dinozauri ineficienti in era comunicarii.

  Solutia, daca chiar e nevoie de ea, ar trebui sa includa criptografie, certificate si semnaturi electronice, impreuna cu (asa cum mai zicea cineva aici) un portal securizat. E-mailul ar putea fi cel mult o optiune de notificare informala, care sa te anunte ca ai o comunicare oficiala. Si sa iti poti asocia si alte notificari (sms, social networks etc.). Si asta e doar o posibila solutie, specialistii reali din IT (nu aia ai lui Ghita) ar trebui lasati sa propuna proiecte in acest sens.

  Dar asa-i cand politicienii de formatie superficial-umanista, complet nepregatiti tehnic, se baga in lucruri pe care nu le inteleg.
 • +4 (4 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 12 octombrie 2015, 17:24)

  andipetre [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  Legea (Luni, 12 octombrie 2015, 18:41)

  ionisus [utilizator]

  aceasta ar putea sa fie aplicata la agentii economici, dar ce facem cu milioanele de persoane fizice care beneficiaza de serviciile postei si nici nu au calculator, mai ales in mediul rural?
 • +3 (3 voturi)    
  Furt la drumul mare (Luni, 12 octombrie 2015, 19:32)

  Bogdan_Ionescu [utilizator]

  Acest sistem este deja implementat si este online la adresa www.citadin.ro. Acum cateva luni am aplicat la un fond nerambursabil pentru dezvoltare, implementare, proiectul fiind deja in stadiu avansat. Am fost refuzat politicos, o copie a planului de afaceri fiind oprita de comisia care a analizat proiectul. Am realizat in regie proprie proiectul cu toate elementele aproape open source. Acum vad, dupa cateva luni ca cineva DESTEPT s-a gandit ce bun e proiectul. Ma intreb daca este doar o COINCIDENTA. De ce nu a aparut IDEEA asta ma devreme la acest DEPUTAT? Voi face public acest caz, nu pentru bani, ci pentru NESIMTIREA unora care se cred smecheri in tara asta. Vi se pare normal asa ceva?
 • 0 (0 voturi)    
  Procedura Americana de 20 de ani (Luni, 12 octombrie 2015, 19:58)

  MrJustice [utilizator]

  ma bucura ca procedurile fiscului si sistemului de taxare american este adoptat si in romania.
  fapt : toate tarile cu success economic, germania, canada, japonia si asa....au acest system functional de ani de zile.
  incet romania se indreapta pe drumul succesului, distrugand coruptia si " politicienii " mafioti.
  200 000, de imm raporteaza anul no profit ?
  este de ras, latul se strange in jurul minciuni, jafului si coruptiei din tara.
  urmeaza masuri impotriva coruptiei fara masura a biserici romane.
  nici o tara din lume nu plateste salariile preotilor, poate in iran si rusia,
  biserica trebuie sa-si plateasca armata de preoti imbuibati cu averi nesimtite.
 • +2 (2 voturi)    
  Mailul ar trebui sa fie DOAR pentru notificari (Luni, 12 octombrie 2015, 20:44)

  bigbrother [utilizator]

  Nu pentru continut de informatii. Mailul este nesigur, multi useri vor avea parole foarte slabe iar continutul mailurilor va fi la discretia oricarei persoane care deschide acel Inbox.

  Cum existenta mailului implica conectiune la internet, logic ar fi ca mailul sa cuprinda doar o notificare ca s-a primit ceva in contul personal, acel ceva care poate fi accesat la o adresa fixa de internet, unde se poate controla oricand de catre administratori nivelul de securitate al datelor iar acele date sunt stocate online pentru X ani, fiind astfel usor de gasit si folosit.

  Ramane de vazut daca chiar se va ajunge la asa ceva, desi avem printre cei mai buni specialisti din lume in domeniul IT inca ne mai cramponam de hartii pierdute prin subsolurile institutiilor.
 • 0 (0 voturi)    
  Dar cu fasaitul (Marţi, 13 octombrie 2015, 0:18)

  mopsu [utilizator]

  care-si injura partenerii de coalitie cum ramane ? Cum naiba sa-l eliminam si pe el ? Si pe ggghhhorgghiu si blaga ?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by