Arbitrul telecom (ANCOM) a demarat o licitatie deschisa pentru realizarea unui Sistem informatic de inventariere la nivel national a retelelor publice de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura asociate acestora, contract cu o valoare estimata cu TVA de peste 11,16 milioane de lei, finantat din fonduri proprii, potrivit unui anunt publicat sambata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

  • "Potrivit Legii 154/2012 privind regimul infrastructurii retelelor de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura asociate acestora, ANCOM ii revine obligatia realizarii unui inventar al retelelor publice de comunicatii electronice si a elementelor de infrastctura asociate acestora, inventar ce va contine inclusiv informatii complete privind dezvoltarea si localizarea geografica a acestora", se arata in caietul de sarcini al licitatiei (vezi documentul atasat).

In acest sens, ANCOM mai spune ca a emis decizia nr. 1644/2014 privind stabilirea formatului si a modalitatii de transmitere a informatiilor privind dezvoltarea si localizarea geografica a retelelor publice de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura asociate acestora de catre furnizorii de retele publice de comunicatii electronice.

Prin implementarea acestui sistem IT, obiectivele specifice sunt:

1. posibilitatea intocmirii si actualizarii rapoartelor specifice precum si a inventarului retelelor publice de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura asociate acestora cel putin pe urmatoarele categorii:

- Furnizorii de Retele de Comunicatii Electronice (denumiti in continuare FRCE);

- entati SIRUTA (Sistemul Informatic al Registrului Unitatilor Administrativ Teritoriale a Romaniei - organizare ierarhica pe trei nivele: judet, Unitati Administrativ Teritoriale - UAT (municipii/orase/comune) si localitati (sat/catun) denumit in continuare SIRUTA

- retele subterane, retele supraterane, elemente de infrastructura asociata

2. asigurarea bazei de informatii privind partajarea retelelor

3. fluidizarea si imbunatatirea fluxului de informatii dintre ANCOM si FRCE prin asigurarea facilitatilor de informare, transfer de date/documente rezultate prin utilizarea sistemului informatic integrat.

In privinta conditiilor de participare la licitatie, celor interesati li se solicita experienta similara in domeniu.

  • "(..) ofertantul trebuie sa demonstreze ca, în baza a maxim 3 (trei) contracte, a efectuat în ultimii 3 (trei) ani livrari de sisteme informatice de tip Network Inventory (Inventar de retea) în domeniul telecom a caror valoare cumulata este de cel putin 5.400.000,00 Lei, fara TVA, sau echivalent în valuta", se arata in anuntul de licitatie.

Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 25.11.2015. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 25.11.2015 . Sedinta de deschidere a ofertelor va fi in data de 26.11.2015.