Reprezentanta Samsung Electronics din Romania s-a transformat in companie locala, noua structura urmand sa coordoneze pietele din Romania si Bulgaria, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Pana in acest moment, ambele piete au fost coordonate de catre Samsung Electronics Austria GmbH, care superviza intreaga activitate a companiei in Europa Centrala si de Est.

„Ambele piete au devenit regiuni esentiale pentru Samsung Electronics, datorita structurilor lor dinamice de piata. De acum inainte, Samsung Electronics Romania va avea o prezenta mai activa si va opera afacerile companiei prin intermediul unui birou local. Ne dorim sa facem un pas mai departe si sa aducem Samsung mai aproape de piata, in ambele tari”, a declarat Jae Cheon Park, Samsung General Manager pentru Romania si Bulgaria.

Samsung Electronics este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de televizoare digitale, cipuri de memorie, telefoane mobile si ecrane TFT-LCD. Anul trecut, compania a inregistrat vanzari de 63,4 miliarde dolari si un profit net de 8,5 miliarde dolari. Avand aproximativ 138.000 de angajati in 124 de birouri din 56 de tari, compania este alcatuita din cinci divizii principale de afaceri: Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business, Telecommunication Network Business si Digital Appliance Business.