Valoarea totala a bunurilor si serviciilor platite cu cardul pe internet in Romania ar putea ajunge anul viitor la 70 milioane euro, valoare dubla fata de estimarea pe anul acesta, ca urmare a cresterii pietei si a promovarii platilor online de catre operatorii de telefonie mobila, sustin oficialii companiei Gecad, citati de NewsIn. Promovarea platilor online de catre operatorii de telefonie mobila a facut ca sectorul telecom sa inregistreze cel mai mare numar de tranzactii pe internet in acest an.

"Numarul si volumul tranzactiilor cu plata online este inca redus, dar cresterea este accelerata iar pentru 2008 estimam dublarea pietei fata de anul acesta. Sectorul telecomunicatiilor a inregistrat cel mai mare numar de tranzactii, in principal datoprita promovarii puternice a platilor online de catre operatorii de telefonie mobila", au declarat reprezentantii Gecad.

Acestia sustin ca, in medie apar lunar circa 20 de magazine online noi, in prezent fiind 1.600 de magazine online, din care in jur de 800 au implementat o solutie cu plata online. Numarul magazinelor online din Romania este asteptat sa ajunga la 2000 pana la sfarsitul anului viitor.

"Cele mai cautate produse in 2007 sunt reprezentate de cele telecom, plati facturi, cartele prepay care au o crestere de 30%, fiind urmate de cele din turism cu 20% si e-tail cu 18%. Telecomunicatiile si turismul vor continua sa ocupe primele locuri in cererea publicului. Un potential ridicat au si plata online a utilitatilor si e-tailul, domenii de la care asteptam o crestere semnificativa in 2008", au mai spus reprezentantii companiei.

Gecad ePayment detine o cota de piata de circa 87% pentru prima jumatate a anului 2007, raportata la valorile indicate de Romcard, unic procesator final 3D-Secure in Romania. Gecad ePayment, integrator de solutii pentru comert electronic, detine in prezent trei solutii proprietare: ePayment, Avangate si myAvangate.