​RCS&RDS va finaliza acoperirea integrala cu servicii 4G in 12 orase din Romania pana in 15 noiembrie, in luna decembrie va extinde acoperirea retelei 4G in alte 15 orase, plus Valea Prahovei, tinta fiind ca in 2016 sa acoperim in mare parte mediul urban cu tehnologia 4G, a declarat miercuri Valentin popoviciu, vicepresedintele RCS&RDS. Pana in 2019, RCS&RDS, care a dobandit licenta 4G/LTE in urma unui proces de cesiune cu 2K Telecom, firma controlata de Alexandru Ghita, fratele lui Sebastian Ghita, vrea sa acopere 98% din populatia Romaniei cu reteaua 3G in 900 MHz si 2100 MHz, care se va completa cu acoperirea 4G in zonele urbane si de trafic intens.

Valentin Popoviciu, vicepresedinte RCS&RDSFoto: Hotnews
  • "Investitiile le vom directiona atat catre reteaua fixa cat si catre cea mobila astfel incat in final pentru utilizator sa nu conteze tehnologia folosita. Am lansat serviciile 4G la 1 octombrie 2015 in 12 orase, urmand sa finalizam acoperirea de exterior in aceste orase in 15 noiembrie. Reteaua este deja utilizata de un numar de utilizatori, mai avem de lucrat la retea pentru ca termenul a fost foarte scurt. Terminalele vin din urma si cred ca in 2016 vom avea si voce nativa pe 4G. Investim in continuare in spectru suplimentar - 3400-3800 MHz - pentru a sustine cresterea consumului de date mobile pe termen lung, banda de frecvente in care vom ", a declarat miercuri Valentin Popoviciu, vicepresedintele RCS&RDS.

Ce spune oficialul RCS&RDS despre numarul de clienti de telefonie mobila si despre acordul de roaming cu Vodafone:

  • "Probabil in 2016 vom anunta la cati utilizatori am ajuns, insa puteti observa numarul de portari pe care le comunica ANCOM, anul acesta am depasit 200.000 de portari pana la sfarsitul lunii septembrie, in timp ce numarul clientilor care pleaca de la noi este nesemnificativ, cateva mii de utilizatori. Avem acord de roaming pe 2 ani cu Vodafone, dar intentionam sa continuam ori cu Vodafone ori cu alt operator pentru ca exista obligatie de reglementare", a spus acesta.

Reteaua 3G a RCS&RDS acopera in prezent peste 80% din populatie, a mai spus acesta.

Ovidiu Bejan, coordonator comercial Digi Mobil, a anuntat miercuri si lansarea unei promotii la serviciile 4G: "operatorul va permite in perioada 21 octombrie - 31 decembrie 2015 internet mobil nelimitat, fara limitare de viteza, in reteaua Digi Mobil 4G. Practic, nu se va contoriza traficul 4G".

Ovidiu Bejan a mai anuntat ca in prezent sunt 12 modele de terminale compatibile cu serviciile 4G oferite de RCS&RDS si ca numarul acestor terminale se va dubla pana la sfarsitul anului.

Operatorul are in prezent peste 300 de puncte de vanzare. Anul acesta a deschis/modernizat 87 de magazine Digi la nivel national si pana la sfarsitul acestui an se va ajunge la 100 de magazine modernizate.

RCS&RDS a anuntat ca incepand de joi, 1 octombrie, toti abonatii care au Digi Mobil Optim Nelimitat (care costa 6 euro/luna fara contractarea altor servicii RCS&RDS) primesc fara modificari de tarife, un trafic total de date mobile de 15 GB pe luna, astfel: pana la 5 GB pe luna vor putea fi consumati in retea 3G Digi Mobil, restul traficului utilizat putand fi consumat integral in reteaua 4G Digi Mobil (pana la totalul de 15 GB pe luna).

Ce se intampla daca iti consumi traficul de 5GB (in care viteza de internet poate atinge pana la 21 Mbps) in reteua 3G si nu esti intr-o zona cu acoperire 4G?

Viteza internetului mobil va scadea la 128 kbps, au precizat pentru HotNews.ro oficialii RCS&RDS.

Pentru detalii citeste si: RCS&RDS da drumul partial serviciilor 4G in 12 orase: Abonatii Digi Mobil primesc 15 GB trafic de date la abonamente de 6 euro