Orange a anuntat ca vandut 30 000 de iPhone in cinci zile de la lansarea petrecuta pe 29 noiembrie, in Franta. TMobile anuntase 10 000 de bucati vandute intr-o singura zi, in Germania, iar oficialii Apple UK, fara sa dea cifre, declarasera ca niciodata nu s-a vandut mai bine un telefon mobil in Marea Britanie.

80% dintre cumparatorii francezi au achizitionat iPhone impreuna cu serviciul "Orange for iPhone", care include acces nelimitat la Internet si serviciul Visual Voicemail. Doar 1500 de cumparatori au cumparat telefonul fara abonament, numai ca, pentru a-l putea folosi intr-o alta retea, ei trebuie sa scoata din buzunar 100 de euro, peste costul telefonului, informeaza PCWorld.com

Prin comparatie, in Germania, pentru a primi un iPhone deblocat, adica functional intr-o alta retea decat TMobile, te costa 999 euro.

Din declaratiile oficialilor celor trei operatori de telefonie, principalul motiv de bucurie nu este dat de cantitatea de telefoane vandute, ci de faptul ca astfel aduna noi abonati la servicii mai scumpe.