Vodafone Romania a anuntat marti ca in trimestrul al treilea din acest an a realizat venituri din servicii de peste 172,9 milioane de euro, in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Operatorul a comunicat ca a ajuns la 9.053.810 clienti (SIM-uri valabile) ai serviciilor mobile, de voce si internet fix si m2m, in crestere cu 546.371, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din numarul total de clienti, 8.432.970 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

Ravinder Takkar, CEO al Vodafone RomaniaFoto: Vodafone Romania
  • “Investitiile noastre continue in retea genereaza rezultate solide, iar primul trimestru al anului fiscal ne arata un consum de date mai mult decat dublu, in timp ce vanzarile de smartphone-uri au crescut cu peste 40% de la an la an. Ne concentram in continuare pe a livra cea mai buna experienta utilizatorilor nostri, alaturi de continut relevant pentru toti clientii, prin reteaua Supernet 4G, certificata pentru cele mai bune rezultate de voce si date, si am adaugat o colectie extinsa de continut si servicii video, disponibila pentru toti abonatii”, a declarat Ravinder Takkar, CEO al Vodafone Romania.

La 30 septembrie 2015, abonatii reprezentau 40,7% din baza de clienti, iar utilizatorii de cartela - 59,3%. Utilizatorii serviciilor prepaid au crescut cu 0,8 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit companiei, consumul de date mobile a crescut cu 135,6% in trimestrul incheiat la 30 septembrie 2015, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar rata de penetrare a smartphone-urilor in baza de utilizatori a crescut cu 7 puncte procentuale in trimestrul incheiat la 30 septembrie 2015, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 63% fata de aceeasi perioada a anului trecut.