Gafa uriasa a directorului general al Postei Romane, Alexandru Petrescu. Propus de Guvernul Ponta pentru a prelua sefia Autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), acesta a demisionat inainte ca presedintele Iohannis sa accepte numirea sa. Presedintele nu a semnat nici acum numirea lui, iar Guvernul Ponta a cazut. Dupa ce ministrul demisionar de la Comunicatii, Sorin Grindeanu, a declarat contactat de HotNews.ro ca nu stie de nicio demisie a lui Petrescu de la Posta, iar conducerea companiei a comunicat ca acesta ar fi inca director general, mai multi cititori au reactionat si ne-au transmis documente care demonstreaza demisia sa. Culmea este ca Petrescu si-a anuntat plecarea din companie chiar pe blogul personal.

Alexandru Petrescu si-a anuntat pe blog plecarea din PostaFoto: Hotnews
  • De unde a plecat totul: Cititorii au fost enervati de declaratiile ministrului demisionar de la Comunicatii, Sorin Grindeanu

O sursa din piata de telecomunicatii a precizat joi pentru HotNews.ro ca la Posta Romana ar fi o situatie dificila legata de intentia Guvernului Ponta de a-l numi pe directorul general al Postei, Alexandru Petrescu, ca presedinte la ANCOM, autoritatea de reglementare a pietei de comunicatii electronice.

  • "Este o situatie dificila la Posta. L-au pus pe Alexandru Petrescu sa-si dea demisia pentru a fi numit presedinte la ANCOM si am auzit ca si-ar fi dat demisia dar nu stiu daca nu se revine asupra acestei demisii. Pana la urma nu l-au mai pus la ANCOM si nu stiu cine este acum director general la Posta. Trebuie insa verificat. Se auzea ca ministrul Grindeanu voia sa-l puna pe secretarul de stat Florin Hurduzeu ca director general la Posta si pe Alexandru Petrescu ca presedinte la ANCOM, dar acum s-ar putea sa fi cazut tot", a declarat joi pentru HotNews.ro o sursa din piata de telecomunicatii.

Contactat joi de HotNews.ro, ministrul demisionar de la Comunicatii, Sorin Grindeanu, a confirmat oficial ca Alexandru Petrescu a fost propunerea Guvernului pentru functia de presedinte al ANCOM, dar ca nu are cunostinta de o demisie a acestuia de la Posta.

  • "Am fost plecat 9 zile in SUA. Nu am luat cunostinta de vreo demisie. Eu stiu ca Alexandru Petrescu e la Posta Romana. Stiu de ceva discutii privind un nou presedinte la ANCOM dar nu stiu sa fie numit. In mod sigur nu a fost numit la ANCOM. Acolo procedura este ca Guvernul propune si Presedintele aproba. Propunerea Guvernului a fost Alexandru Petrescu, dar este doar jumatate din procedura. Eu nu am luat cunostinta de nicio demisie a lui Petrescu de la Posta", a spus ministrul Grindeanu.

Contactati joi de HotNews.ro si oficialii Postei Romane au declarat ca Alexandru Petrescu este in prezent director general al Postei Romane si au refuzat sa comenteze informatiile pe surse.

Declaratiile ministrului au starnit reactia cititorilor HotNews.ro, carora le multumim pe aceasta cale. Unul dintre acestia a postat la articolul de ieri de pe HotNews.ro urmatorul comentariu:

"pintea [anonim]

Am luat la cunostinta despre demisia Dg din surse sigure de la Posta Romana.

A fost trecut cu madatul incheiat la Dg si la Consilul de Administratie pe site postei - declaratii de avere si interese.

In reteaua postala a si fost dat un indrumator privind adresele care au in titulatura DG fara a se mai indica numele Alexandru Petrescu.In 03.11.2015 CA a inputernicit pe altcineva sa tina functia.

D-le ministru chiar sunteti in plus ? Nu va informat nimeni despre demisie ? Chiar ne credeti prosti pe toti ?"

Am reusit sa verificam informatia cititorului HotNews.ro abia tarziu joi seara si informatia era corecta.

Alexandru Petrescu figura pe site-ul Postei Romane la declaratii de avere si interese printre cei ale caror mandate incetasera in 2015. Am facut de pe mobil o captura de ecran si am trimis solicitare imediat la Posta pentru a cere o explicatie.

Explicatiile nu au venit, ba mai mult, cei din Posta Romana au scos informatia de pe site. L-au scos pe Petrescu de la cei carora li se incheiase mandatul si l-au afisat printre personalul activ.

Acest lucru l-am semnalat pe blogul personal si am cerut din nou explicatii de la directia de comunicare din Posta Romana, dar nu am primit nimic pana acum.

In urma postarii de pe blog, am fost contactat de un angajat al Postei Romane, care enervat de declaratiile ministrului Sorin Grindeanu si de toata situatia creata in aceasta companie ne-a declarat sub protectia anonimatului:

mesaj intern Posta Romana

mesaj intern Posta Romana

Foto: Hotnews

"Situatia este de vreo doua saptamani. Am tot cerut clarificari pentru ca nu se semnau documente de catre Directorul General. Alexandru Petrescu si-a dat demisia vineri dupa-amiaza cand a fost tragedia din Colectiv. Noi am aflat chiar de atunci pentru ca in Posta se afla totul foarte repede. Dupa aceea a fost o liniste totala. El spera probabil ca va fi numit la ANCOM, nu stiu cum de si-a imaginat ca va fi numit asa peste noapte. A fost o situatie tensionata pentru ca dupa aceea ne-au dat un mail (n.a vezi poza stanga) prin care ne spuneau sa-l inlocuim din orice fel de contracte, comunicari etc. in continuare nu se semna nimic, dreptul de semnatura fusese transmis unui director executiv - Ciprian Bolos.

Informatia pe care o am in momentul acesta este ca marti (n.a 10 noiembrie) a avut loc o sedinta AGA, nu stiu cum de au convocat-o, in care s-a stabilit ca Petrescu va fi director general pana pe 27 noiembrie, invocandu-se Codul Muncii care spune ca demisia este insotita de preaviz si asa mai departe, numai ca in cazul lui nu se aplica. El era pe contract de mandat. Ti-ai dat demisia, a doua zi nu mai ai de ce veni, nu mai esti numit.

O alta situatie ciudata este ca el si-a demisia inclusiv din functia de membru al Consiliului de Administratie, in conditiile in care acesta era format din 4 oameni. Dandu-si demisia si din Consiliul de Administratie, Consiliul de Administratie nu mai avea cvorum si nu se mai putea intruni. Deci nu mai aveam nici director general si nici Consiliu de Administratie.

Omul cand si-a dat seama ca a comis-o, probabil a incercat sa o dreaga cumva. el sau altii.

Pe mine m-a suprins ieri afirmatia Ministrului ca nu stie de demisia directorului general al Postei. Cum este posibil asa ceva? Mai mult, in publicatia interna, ziarul Postasul, este un mesaj de ramas bun al lui Alexandru Petrescu", ne-a precizat sursa.

Culmea este insa ca mesajul de ramas bun din ziarul Postasul a fost postat in 4 noiembrie de chiar de Alexandru Petrescu pe blogul personal.

Il redam integral:

"In luna octombrie am reusit sa finalizam inca un proiect strategic pentru Posta Romana: acordul cu o institutie financiara pe proiectul de intermediere a serviciilor si produselor bancare in oficii. In prima parte a anului viitor speram sa obtinem acordul bancii centrale si sa incepem implementarea acestui proiect. V-am tot povestit despre nevoia de schimbare, de diversificare a portofoliului de produse si servicii. Este singura care poate sa mentina Posta pe o piata care devine tot mai competitiva. Sunt incantat ca am reusit sa impingem acest proiect inainte, asa cum s-a intamplat si cu Posta Romana Broker de Asigurare, ca am creat produse noi care deja confirma potentialul - cum este Postcollect - ca am transformat un site invechit si inert intr-o reala platforma de tranzactionare, menita sa usureze munca la ghiseu. Sunt la fel de incantat de mobilizarea de care a dat dovada reteaua postala in momente-cheie, precum distributia cardului de sanatate sau a diferitelor drepturi sociale.

Iar munca nu se incheie aici. Ne asteapta un final de an plin, cu clienti noi si contracte care sa imbunatateasca si mai mult imaginea Postei si sa ne plaseze, chiar daca un pic prea lent fata de cum mi-as dori, intr-o zona relevanta a pietei de curierat. Sunt multe lucruri de facut si prea putin timp pentru a le face pe toate. Dar este esential ca proiectele bune sa mearga inainte, indiferent cine va ocupa scaunul de Director General. Nu uitati ca Posta inseamna 27.000 de oameni, nu unul singur. Nu uitati ca sta in puterea tuturor ca lucurile sa evolueze, nu in puterea unui singur om. In momente grele, sa va ganditi la potentialul acestei companii si sa impingeti lucrurile intr-acolo, nu sa plecati acasa. Aveti multi prieteni aici, va aveti unii pe altii si aveti ocazia sa schimbati, in sfarsit, soarta Postei Romane. Priviti-i pe cei din jur fara complexe, abordati cu mult curaj clienti noi si nu va puneti limite. Credeti-ma, veti atrage ceea ce va doriti si, mai ales, ceea ce oferiti.

Dragi colegi, sunt extrem de onorat ca am putut sa lucrez in aceasta companie, care mi-a oferit lectii importante si m-a ajutat sa ma descopar si mai bine ca om si ca profesionist. Sunt la fel de onorat ca am cunoscut oameni valorosi, curajosi, pozitivi si puternici. Sprijiniti-i pe acestia, caci ei vor impinge lucrurile inainte. Va asigur ca voi continua sa respect aceasta companie si pe oamenii ei.

Cu prietenie,

Alexandru Petrescu

Editorial revista 'Postasul', nr 442, octombrie 2015

  • NOTA: Pana la publicarea acestui articol, Alexandru Petrescu nu a putut fi contactat in ciuda insistentelor HotNews.ro.