Nokia intentioneaza sa-si recapete pozitia de lider pe piata americana de telefonie mobila, informeaza Financial Times. Nokia, cel mai mare producator de terminale mobile din lume, a pierdut suprematia pe piata americana in anul 2004, in fata companiei Motorola, in prezent detinand locul patru pe piata din Statele Unite ale Americii.

"Singura posibila ambitie a noastra legata de piata din Statele Unite ale Americii este aceea de a fi pe primul loc", a precizat Olli-Pekka Kallasvuo, directorul executiv al Nokia.

Oficialul companiei finlandeze nu a vrut sa ofere o estimare asupra momentului cand este asteptat sa se intample acest lucru. In trimestrul trei din acest an, Nokia si-a majorat cota de piata la nivel global pana la 39%, iar Kallasvuo spune ca aceasta ar putea ajunge in curand la 40% in functie de numarul de dispozitive vandute. Piata din Statele Unite este cea mai slaba in privinta vanzarilor, excluzand piata din Japonia.

Potrivit estimarilor companiei de cercetare Gartner, pe piata americana, Motorola detinea, in trimestrul trei al acestui an, o cota de piata de 31%, finnd urmata de Samsung cu 20%, LG cu 16% si Nokia cu 12%.