Cosmote Romania estimeaza ca investitiile pe piata locala, in cei doi ani de activitate, se ridica la aproximativ 450 milioane euro, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Operatorul se asteapta ca pana la sfarsitul acestui an, sa-si extinda reteaua de magazine din tara pana la 850 de unitati.

In cei doi ani de activitate pe piata romaneasca de telefonie mobila, Cosmote a ajuns la trei milioane de utilizatori.

“Cosmote a intrat pe piata din Romania cand competitorii sai principali aveau deja operatiuni de circa 10 ani si detineau impreuna o cota de piata de peste 95%. in numai doi ani, am ajuns operatorul de telefonie mobila cu cea mai dinamica evolutie din Romania, avand in prezent o cota de piata de aproximativ 14%. in acelasi timp, ne pastram promisiunea facuta, aceea de a aduce un plus de valoare clientilor nostri si de a revolutiona piata prin initiativele noastre, oferind produse si servicii de calitate, relevante si accesibile pentru toti romanii”, a declarat Nikolaos Tsolas, presedintele Cosmote Romania.

Oficialii companiei estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an Cosmote va ajunge la o acoperire de aproape 98% din populatie si 86% din teritoriu, personalul companiei urmand sa creasca pana la 1100 de angajati. Operatorul si-a consolidat reteaua nationala de vanzare si distributie, la acest lucru contribuind si achizitia Germanos.

"Pana la sfarsitul anului in curs, reteaua comerciala a Cosmote va include 850 de magazine in intreaga tara, cu 65% mai mult decat in perioada similara din 2006. Cosmote a extins si numarul punctelor de vanzare a cartelelor preplatite si de reincarcare, de la 12.000 de unitati la sfarsitul anului trecut la de 30.000 de puncte in decembrie 2007", informeaza comunicatul de presa.

Cosmote Romania este membra a Grupului elen Cosmote, care, in afara de Romania si Grecia, mai activeaza in Bulgaria (GLOBUL), Albania (AMC) si FYROM (COSMOFON). Grupul are in prezent 14 milioane clienti. In primele noua luni, grupul Cosmote a inregistrat venituri de peste 2,2 miliarde euro si un profit net de 275,9 milioane euro.