Scandal in piata de telecomunicatii intre doi mari operatori telecom din cauza unei campanii publicitare. Telekom Romania a anuntat joi ca in urma investigatiilor efectuate, a restrictionat accesul clientilor sai catre numarul Vodafone 0722.10.10.10, acesta fiind utilizat in scopuri comerciale in cadrul unei campanii publicitare cu incalcarea prevederilor acordului de interconectare dintre cele doua parti. De cealalta parte, Vodafone spune ca isi respecta obligatiile contractuale, inclusiv pe cele referitoare la confidentialitatea acordului dintre parti, si ca lasa in competenta autoritatilor abilitate sa remedieze aceasta situatie.

Promotia Vodafone de la care a plecat scandalulFoto: Vodafone Romania

Vodafone a transmis cu o zi in urma urmatorul anunt:

  • "Vodafone Romania informeaza utilizatorii serviciilor de telefonie mobila ca numarul 0722.10.10.10, folosit in campania curenta de comunicare 'Gratis la Cartela! Primesti si net si telefon' pentru Cartela Vodafone, a fost restrictionat de catre Telekom Romania.
  • Pentru a beneficia de Net si credit pentru un telefon gratuit de la Vodafone, invitam utilizatorii companiei Telekom Romania care nu s-au inscris inca in promotie sa o faca folosind canalul online - www.vodafone.ro"

Joi, a venit replica Telekom Romania:

  • "In urma investigatiilor efectuate, Telekom Romania Mobile Communications S.A. a restrictionat accesul clientilor sai catre numarul Vodafone 0722.10.10.10, acesta fiind utilizat in scopuri comerciale in cadrul unei campanii publicitare cu incalcarea prevederilor acordului de interconectare dintre cele doua parti.
  • Telekom Romania Mobile Communications S.A. a luat aceasta decizie in urma notificarii prealabile a Vodafone Romania cu privire la incalcarea obligatiilor Acordului de interconectare", au precizat reprezentantii grupului Telekom Romania.

Dupa aceasta precizare, oficialii Vodafone au transmis presei urmatorul mesaj:

  • "Vodafone Romania continua sa isi respecte obligatiile contractuale, inclusiv pe cele referitoare la confidentialitatea acordului dintre parti, astfel incat lasam in competenta autoritatilor abilitate sa remedieze aceasta situatie."

Cati clienti au Vodafone si Telekom:

Vodafone este al doilea mare operator local de telefonie mobila. La 30 septembrie 2015, Vodafone avea 9.053.810 clienti (SIM-uri valabile) ai serviciilor mobile, de voce si internet fix si m2m, in crestere cu 546.371, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul Telekom (fostele Romtelecom si Cosmote) ocupa locul trei pe piata de telefonie mobila. Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) avea peste 1,42 milioane de abonati TV (cablu, satelit si IPTV) la 30 iunie 2015, in crestere cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa pe internet numarul abonatilor a scazut cu 3% pana la 1,2 milioane utilizatori, iar pe telefonie fixa a scazut cu 1,4% pana la 2,16 milioane de linii fixe. In aceeasi perioada de referinta, numarul clientilor Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) a scazut cu 2,2% pana la 5,86 milioane de utilizatori (n.a SIM-uri valabile).