Miroslav Majoros, in prezent director general (CEO) al Slovak Telekom, va prelua, incepand cu data de 1 ianuarie 2016, conducerea operatiunilor din Romania, inlocuindu-l pe Nikolai Beckers care va urma noi provocari in afara Telekom, a anuntat marti grupul Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote). La Telekom Romania, prioritatile sale vor fi extinderea retelelor FTTH si 3G/4G, precum si continuarea demersurilor pentru integrarea juridica a operatiunilor, se arata in comunicatul operatorului telecom.

Miroslav Majoros, noul CEO al Telekom RomaniaFoto: Telekom Romania

Avand o pregatire profesionala cu profil tehnic, Miroslav Majoros (56 de ani) a ocupat pozitii de conducere in cadrul Slovak Television, IBM Slovacia si, in ultimii 13 ani, in cadrul Telekom. Din 2010 a detinut pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie si CEO al Slovak Telekom. La Telekom Romania, prioritatile sale vor fi extinderea retelelor FTTH si 3G/4G, precum si continuarea demersurilor pentru integrarea juridica a operatiunilor.

Miroslav Majoros va ramane Presedintele Consiliului de Administratie al Slovak Telekom.

  • "Ma bucur ca Miroslav Majoros se alatura operatiunilor noastre foarte importante din Romania, aducand o experienta de valoare de pe o piata cu provocari similare. Ii urez succes in noul sau mandat de a conduce Telekom Romania catre pozitia de lider, in beneficiul clientilor, angajatilor si actionarilor companiei", a declarat Michael Tsamaz, Presedinte si CEO OTE Group si Presedintele Consiliului de Administratie al Telekom Romania Communications.

Miroslav Majoros a absolvit Facultatea de Electronica si Informatica din cadrul Universitatii Slovace de Tehnologie din Bratislava si, pe parcursul carierei sale profesionale, a urmat programe educationale de management la Harvard Business School si Stanford Graduate School of Business. In perioada 1994 - 2002 a lucrat pentru IBM Slovacia, ajungand in pozitia de Director General, iar din 2000 pana in 2002 a detinut aceasta pozitie atat pentru IBM Cehia, cat si pentru IBM Slovacia.

Din 2003 a fost Presedinte / CEO al Slovak Telekom si Membru al Consiliului de Administratie. In 2005 a devenit Presedinte al Consiliului de Administratie al Slovak Telekom. A fost Membru al Consiliului de Administratie al T-Mobile Slovensko din 2003, iar din vara anului 2009 pana la 30 iunie 2010, a fost Presedinte al Consilului de Administratie. Din 1 iulie 2010, a detinut pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie si CEO Slovak Telekom.

  • Plecarea germanului Nikolai Beckers are loc intr-un moment tensionat: Romania va pierde 60 de milioane de euro de la UE pentru ca nu termina la timp proiectul Ro-Net castigat de Telekom

Plecarea germanului Nikolai Beckers are loc inainte de finalizarea mandatului si intr-un moment tensionat in conditiile in care grupul Telekom va intarzia cu aproape un an finalizarea retelei de internet broadband Ro-Net in cele peste 720 de localitati defavorizate din Romania, un proiect in valoare de peste 80 milioane de euro, care ar fi trebuit finalizat pana la sfarsitul acestui an.

Acum sunt deschise santiere in peste 150 de localitati, iar lucrarile in 102 localitati vor fi terminate pana la sfarsitul acestui an, estimeaza ministrul pentru Societatea Informationala, Marius Bostan. Autoritatile discuta acum cu Bruxellesul si sunt optimiste ca vor obtine fazarea proiectului pe exercitiul financiar 2014-2020. Cati bani se pierd insa, prin lipsa absorbtiei fondurilor din exercitiul financiar 2007-2013? Peste 60 milioane de euro.