Autoritatile ar putea plati tarife anuale cuprinse intre 200 de lei si 1200 de lei in functie de cat utilizeaza Sistemul Electronic de Achizitii Publice - proiect

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:51 Economie | Telecom

 documente
(12 Ian 2016) PDF, 303KB
(12 Ian 2016) PDF, 75KB
Autoritatile contractante inregistrate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) si care utilizeaza platforma vor fi plati catre operatorul acestui sistem, respectiv Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR), tarife cuprinse intre 200 de lei si respectiv 1200 de lei, in functie de numarul de proceduri derulate prin acest sistem electronic, potrivit unui nou proiect de Ordonanta privind tarifele de utilizare SEAP, scos in dezbatere publica de Ministerul pentru Societatea Informationala. Amintim ca in vara anului trecut, un proiect similar, care nu a mai fost adoptat, propunea un tarif anual obligatoriu de 800 de lei.

"Art. 1. - (1) Autoritatea contractanta inregistrata in SEAP si care utilizeaza platforma are obligatia sa plateasca anual operatorului SEAP un tarif de utilizare dupa urmatorul plan de tarifare:
a) pentru cel putin 3 proceduri electronice derulate prin intermediul SEAP sau achizitie directa din catalogul SEAP, tariful de utilizare SEAP este in cuantum de 200 lei.
b) intre 4 si 50 de proceduri electronice derulate prin intermediul SEAP sau achizitii directe din catalogul SEAP, tariful de utilizare SEAP este in cuantum de 400 lei.
c) intre 51 si 100 de proceduri electronice derulate prin intermediul SEAP sau achizitii directe din catalogul SEAP, tariful de utilizare SEAP este in cuantum de 800 lei.
d) peste 100 de proceduri electronice derulate prin intermediul SEAP sau achizitii directe din catalogul SEAP, tariful de utilizare SEAP este in cuantum de 1200 lei"
, se arata in proiect de Ordonanta supus dezbaterii publice.

  • Scopul introducerii acestor tarife

Prezenta ordonanta are drept scop asigurarea unei parti din resursele financiare necesare pentru administrarea si operarea, de catre AADR, a sistemului electronic de achizitii publice, in conditiile in care AADR functioneaza in regim de autofinantare, se precizeaza in nota de fundamentare (vezi documentul atasat).

  • Detalii privind situatia actuala:

"Tariful propus este orientat pe costuri, tinandu-se cont de analiza pe costuri generata de functionarea, operarea si dezvoltarea SEAP.

Astfel costurile operationale de functionare, reprezentate de energie electrica si utilitati sunt estimate la o cota de 380 mii lei/an, la care se adauga costurile aferente personalului ce intretine sistemul S.E.A.P. (personal callcenter, personal suport operational si personal tehnic - 16 persoane) in cuantum de aproximativ 880 mii lei (salarii si contributii aferente).

Modificarile legislative permanente si necesitatea de a adapta permanent sistemul genereaza necesitatea dezvoltarilor cu o ritmicitate anuala; din estimarile anilor precedenti rezulta un necesar financiar pentru dezvoltare anuala in cuantum de aproximativ 2700 mii lei/an. La aceste cheltuieli se adauga cheltuielile aferente intretinerii hardware ce necesita atat operatiuni de intretinere periodica cat si schimbari totale de echipament, costurile estimate fiind in cuantum de 2000 mii lei/an. Cheltuielile aferente climatizarii, intretinerii acestora sunt in cuantum de aproximativ 40 mii lei/an. Totalul cheltuielilor aferente intretinerii si operarii SEAP sunt in cuantum de aproximativ 6000 mii lei/an.

Veniturile estimate a se realiza ca urmare a modificarilor tarifare sunt in cuantum de aproximativ 2100 mii lei/an".


Amintim ca in vara anului trecut, un proiect similar, care nu a mai fost adoptat, propunea un tarif anual obligatoriu de 800 de lei. Delia Popescu, sefa AADR, a precizat atunci pentru HotNews.ro ca acest tarif a fost instituit initial prin Hotarare de Guvern in anul 2009, in cuantum de 1500 lei/an, ulterior acesta fiind 2500 lei/an. In 2010, acest tarif, de 2500 de lei/an, a fost abrogat printr-o alta Hotarare de Guvern.Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. “Ador” la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


738 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri