​Lista institutiilor publice care isi iau energia electrica de la RCS&RDS creste in ritm alert. Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov si Inspectoratul de Politie Salaj au semnat in data de 19 ianuarie din acest an contracte de furnizare a energiei electrice cu RCS&RDS. Operatorul telecom controlat de miliardarul Zoltan Teszari a devenit jucator pe piata energiei electrice in decembrie 2014 si in doar un an a castigat aproape 100 de contracte de furnizare de energie electrica pentru institutii publice, in conditiile in care vine cu cele mai mici preturi.

Sediul RCS&RDSFoto: RCS & RDS

Datele publicate miercuri in Sistemul Electronic de achizitii Publice arata alte doua institutii publice care au semnat cu RCS&RDS contracte pentru furnizarea de energie electrica.

Unul dintre aceste contracte vizeaza furnizarea de energie electrica Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov si structurilor subordonate, iar atribuirea acestuia s-a facut prin licitatie deschisa la care au participat 4 ofertanti:Electrica Furnizare, Elsaco Energy, Industrial Energy si RCS&RDS.

Toate ofertele au fost declarate admisibile, insa doar oferta RCS&RDS a fost declarata castigatoare, in conditiile in care a prezentat cel mai mic pret.

Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 1.943.916 lei fara TVA, iar valoarea totala finala a contractului atribuit catre RCS&RDS a fost de 1.628.217 lei fara TVA.

Contractul a fost incheiat in data de 19 ianuarie 2016, pentru o perioada de 12 luni.

Al doilea contract castigat de RCS&RDS, tot in data de 19 ianuarie 2016, a fost cu Inspectoratul de Politie Salaj. Procedura de achizitie a fost prin negociere fara anunt de participare. Justificarea alegerii acestei proceduri a fost ca 'produsele sunt cotate si achizitionate la o bursa de marfuri".

Inspectoratul de Politie Salaj a primit 4 oferte, din care castigatoare a fost desemnata cea a celor de la RCS&RDS. Valoarea totala finala a contractului, incheiat pe 11 luni, a fost de 317.396 lei fara TVA.

HotNews.ro a semnalat la inceputul acestei luni ca RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu TV si internet fix, a devenit jucator pe piata energiei electrice in decembrie 2014 si in doar un an a castigat aproape 100 de contracte de furnizare de energie electrica pentru institutii publice. Banca Nationala a Romaniei (BNR), Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM), Ministerul Apararii (MApN) si Ministerul de Interne (MAI) sunt cateva dintre zecile de institutii care, in urma unor licitatii la care au participat jucatori mari precum E.ON, CEZ, Electrica sau ENEL, au ales sa cumpere energie electrica de la RCS&RDS. O posibila explicatie? Operatorul detinut de oradeanul Zoltan Teszari vine, ca si in piata telecom, cu cele mai mici preturi, sub valorile minime estimate initial.